שתף קטע נבחר

סיור קולינרי בכרם התימנים

כשמלך המרקים פגש לחמניית באן: כרם התימנים היא אחת השכונות הוותיקות בתל אביב, עם לא מעט מקומות שכיף לאכול בהם - חומוסיות ושיפודיות ותיקות חולקות את השכונה עם בתי בירה צעירים ותוססים ובתי קפה היפסטרים. יצאנו לסיור קולינרי

סירים כמו בבית, כרם התימנים (צילום: יח"צ) (צילום: יח
סירים כמו בבית, כרם התימנים(צילום: יח"צ)
"כרם התימנים" היא אחת השכונות עם האווירה הכי שכונתית בתל אביב. לצד ה"שועלים הוותיקים" של השכונה, שמפעילים כוכים עם פתיליות ישנות, פועלים בה גם חבר׳ה צעירים המחזיקים מקומות תוססים וטרנדיים שמכניסים הרבה אקשן לשכונה.
גם מסעדה איטלקית, כרם התימנים (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
גם מסעדה איטלקית, כרם התימנים(צילום: בן יוסטר)

לצד סירים מהבילים אותם מבשלים הדור השני ואף השלישי למייסדי מסעדות הכרם, מצאנו בשכונה גם מקומות שמטפחים אג׳נדה יוצאת דופן. הגישה המעניינת לאוכל ולאירוח, והאומץ של הדור הצעיר ש"פלש" לשכונה, יוצר פסיפס אנושי וקולינרי מרתק, והקירבה לשוק הכרמל מוסיפה לכל השילוב הזה רק טוב.

זה לא פנקייק, זה לחוח (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
זה לא פנקייק, זה לחוח(צילום: לין לוי)
לצד האוצרות הקולינאריים שפועלים בכרם מאז ראשית המאה הקודמת, תמצאו בשכנה גם ברים מגניבים, בתי קפה שיעודדו אתכם לאבטלה (תכל'ס, הרבה יותר כיף לבלות בהם מאשר בעבודה), אנשים מרתקים ואווירה ששמורה בלעדית לשכונה.

 

 

מזנון געצל

בית קפה שנפתח לאחרונה והוא למעשה מזנון בשירות עצמי. בבוקר מציעים כאן כריכונים קטנים בתוך קרואסון, ובצהריים תמצאו בתפריט מנות פיוז'ן מזרח אירופאיות שכוללות מנות כמו פנקייק אוקראיני שמוגש עם מגוון תוספות מתוקות ומלוחות (28-35 שקלים), מרק קרפעלך (28 שקלים), וורניקי (28 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אפשר למצוא כאן גם תפוחי אדמה בשמנת ופטריות (22 שקלים), פריטטה ירקות (22 שקלים) ומק אנד צ'יז (28 שקלים).

 

מזנון געצל, רבי מאיר 21 תל אביב, 054-2007991‏, ראשון-חמישי 09:00-20:00, שישי-שבת 09:00-17:00, לא כשר

   

קפה יום טוב

מה שהתחיל כקפה שכונתי עם כריכים המבוססים על מרכיבים הזמינים בשוק, הפך לקפה-חלל עבודה אורבני שבו מתקיימים מדי פעם גם ערבי תרבות מעניינים.

 

בית הקפה, שמחולק לשתי קומות, כולל "בר קפה" בקומה למטה וחלל ענק מלא ברהיטים משופצים שנאספו על ידי בעלי המקום, בר אלכוהולי ועמדת פיצות עם טאבון בקומה למעלה.

 

מאחורי החזות ההיפסטרית שיש למקום, מתקיימים שם שיתופי פעולה קהילתיים ובית הקפה משמש כמקום מפגש חברתי לתושבי השכונה. כך, למשל, בימי ראשון וחמישי מציעים שם קפה, כריך בריאות ומיני טיפול שיאצו שאורכו 20 דקות ב-60 שקלים בלבד.

 

בתפריט של המקום מצאנו מנות קטנות כמו טחינה וסלוף (24 שקלים), כריכים (36-40 שקלים), סלטים (32-37 שקלים) וספיישל יום שישי שמורכב ממסבחה עדשים (35 שקלים). בשעות הערב מפעילים את הטאבון ומגישים פיצות (35-45 שקלים).

 

קפה יום טוב, יום טוב 30 תל אביב, 054-4257567, ראשון-חמישי 8:00-01:00, שישי 8:00-18:00, שבת 20:00-01:00, לא כשר

 

המנזר

הפאב הוותיק שפתוח 24/7 כבר יותר מ-20 שנה. כאן מגישים אוכל משובח ואין סוף אלכוהול לבליינים הצעירים והבוגרים. בחודשים האחרונים המקום עבר שינוי מבורך, הבעלים ליאור הרגיל גייס שני שפים יוצאי מסעדות נחשבות בעיר (איציק כהן ואלעד שמש), והאוכל במקום קיבל תפנית מעניינת מאוד, תוך כדי שהוא ממשיך להיות מעל כל הטרנדים ומעבר לכל האופנות.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מדובר על אחד המקומות החשובים הטעימים והשמחים שפועלים בכרם. שתי מנות בלתי נשכחות שממשיכות לככב כאן בתפריט הלילה הן ארוחת הבוקר האנגלית עם נקניקיית חזיר ובודן נואר שעועית ברוטב פורטובלו, עגבנייה צלויות ושתי ביצים מטוגנות (48 שקלים) ומנת צ׳ילי קון קרנה (48 שקלים).

 

המנזר, אלנבי 60 תל אביב, 03-5173015, פתוח 24/7

 

גדרה 26

אחת ממסעדות השוק הראשונות שנפתחו בארץ בשנת 2010 על ידי אמיר ומורן קרונברג. אמיר יצר במקום מטבח שוק אישי עם השפעות שוודיות ועיראקיות, ולכן אל תתפלאו אם תמצאו כאן מנות כמו קובה פירות ים (45 שקלים) וכדורי בשר שוודיים (63 שקלים).

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

בשנה האחרונה המקום עבר מהפך, והתפריט הקבוע שונה לתפריט יומי מתחלף שמתכתב עם השינויים העונתיים שעוברים על השוק, שעל מוצריו מתבסס מטבח המסעדה. תפריט היין מצומצם ומדויק, ועושה כבוד ליקבי בוטיק ישראליים. בנוסף, מדי חודש מתארחים במסעדה יקבים מתחלפים.

 

גדרה 26, גדרה 26 תל אביב, 03-5100164, ראשון-שישי 9:00-01:00, לא כשר

 

קפה מל״ן

הקפה הזה הוא למעשה בר שכונתי אינטימי ולא מתיימר שבו כל האלכוהול מוצע במבצע 1+1. את הבירה אגב, יודעים להגיש כאן כמו שצריך, כלומר בכוס קפואה. בימי שישי, מלבד המפגש השכונתי עם קרני השמש ניתן גם לקנות במקום אוכל הודי של ״הדאבה של אורי״ שמכין למנה הראשונה מומו (כופתאות טיבטיות) צמחוני (23 שקלים) ובשרי (28 שקלים), לחם הודי ״נאן״, טאלי צמחוני (45 שקלים) או בשרי (40 שקלים) ובגסו קייק לקינוח (19 שקלים).

 

בתפריט של הבר מצאנו 3 מנות בלבד, המבורגר, קבב וחזה עוף (40 שקלים). אבל הקטע של המקום נמצא דווקא בסמטה הפינתית שבה הוא ממוקם, וזה המקום הלוהט ביותר להעביר בו את הערב. 

 

מל״ן 18 תל אביב, ראשון-שבת 18:00-24:00, הדאבא ההודית מתארחת בימי שישי 11:00-16:00, לא כשר

 

דה באן

מזנון אסייתי עכשווי עם שפע מנות מעניינות ואחת הארוחות העסקיות הכייפיות שיש לתל אביב להציע. גולת הכותרת כאן היא כמובן לחמניית הבאן המאודה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

כל מנה מגיעה עם 2 לחמניות מבצק דביק ורך כמו ענן, והן יכולות להכיל פילה דג מטוגן, בשר שפורק מצלעות בקר ובושלו בישול ארוך או טופו. כל אחת מהתוספות העיקריות מקבלת גם את הרוטב הייחודי לה וגם עלה טרי של חסה ופרוסת מלפפון חמוץ. מחיר המנה: 34-38 שקלים תלוי בסוג המילוי. במילה אחת: תענוג של אוכל.

 

הלל הזקן 18 תל אביב, 03-6044725‏, ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-16:00, שבת 18:00-23:00, לא כשר

    

Liber

בר קטן שמגישים בו פיצות אישיות ב-20 שקלים או ב-25 שקלים, במקרה שמדובר על פיצה עם תוספת (עגבניות מיובשות, אנשובי, פלפל קלוי עם שום, ברוקולי, חצילים או בולגרית).

 

בנוסף, עד השעה 20:00 יש במקום מבצע של 1+1 על כל הבירות, ולאחר מכן דואגים שם שהצ'ייסרים החינמיים לא יפסיקו לזרום.

 

LIBER, יום טוב 33 תל אביב, ראשון-שבת 15:00-02:00, שישי 11:00-16:00, 18:30-02:00, לא כשר

  

Beer Bazaar

חמארה שיש בה בירות בוטיק ישראליות, אבל לא סתם - מדובר בבר שמתגאה בלא פחות ממאה סוגים שונים של בירות בוטיק מתוצרת מקומית. לצד תפריט הבירות, מגישים כאן גם תפריט אוכל קליל בסגנון ים-תיכוני ברוח השוק הסמוך, שהותאם במיוחד לסוגי הבירות השונים.

 

Beer bazaar התחיל את דרכו כדוכן זעיר בצדו השני של רחוב הכרמל, הרחוב הראשי של השוק. במהלך השנים נוסף סניף שני שהתמקם ברחוב ישכון, לא הרחק מ"קפה יום טוב" ובו מוצג אוסף בירות וורסטילי, נגיש ובעל מבחר חסר תקדים ממיטב מבשלות הבוטיק הפורחות כיום בארץ.

 (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: שי בן אפרים)

מלבד בירות בבקבוקים, התפריט כולל גם בירות מתחלפות מהחבית שזורמות משבעה ברזים שונים הממוקמים על הבר ועוברים בצינורות המגיעים מחדר הקירור הייחודי הממוקם בקומה השנייה. יש כאן גם מקום לבירות ממותגים קטנים שנדיר למצוא במקומות אחרים וגם לבירות ביתיות הנרקחות על ידי השותפים במקום בעבודת יד כמו בירת ״חתול שמן״- פייל אייל 5.2%, בירת ״ששבש״ - IPA 5.5%, בירת ״בינדי סאמר״ IPA 5.5% ובירת ״חיה״ עם שסק מהשוק.

גם היפסטרים, כרם התימנים (צילום: יח"צ) (צילום: יח
גם היפסטרים, כרם התימנים(צילום: יח"צ)
  

טווח מחירי הבירות: חבית- 22-30 שקלים, בקבוק- 25-30 שקלים. בין המנות שבתפריט מצאנו פיתה שרופה עם סלט עגבניות חריף נקניק מעושן שום וכוסברה עם מלפפון טרי בצד (22 שקלים), איקרה עם בצלים ולחם בירה (19 שקלים), כבד קצוץ ריבת דבלים וחזרת עם לחם בצד( 29 שקלים ), פיצה לחוח עם גבינות מהשוק עגבניות חוואייג' ובזיליקום (28 שקלים) ולקינוח גלידה שעשויה מכשות ושוקולד.

 

ישכון 36 תל-אביב, 03-6125029‏, ראשון-חמישי 10:00-24:00, שישי 10:00-19:00, לא כשר

 

חזירי בר מבקרים בביר בזאר בכרם התימנים:

 

Papa`s

מסעדה איטלקית בגובה העיניים, השוכנת בתוך במבנה לשימור והיא שייכת לקבוצת ה״סושיאל קלאב״ ו״הפיאצה״.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
המסעדה מגישה אוכל איטלקי קלאסי עם מנות מיוחדות כמו קמפנלה ארטישוק (56 שקלים), ניוקי פטריות וערמונים (74 שקלים) וספינאצ'י עם קרם תרד פטה מוצרלה וביצת עין (56 שקלים). המקום שופץ וחודש לאחרונה ומעתה יש בו גם תפריט קוקטיילים מעודכן.

 

הלל הזקן 12 תל אביב, 03-5107373, ראשון-שישי 18:00-24:00, שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

הבן של הסורי

חומוסייה שנפתחה לפני קצת יותר משנה, אבל יש לה מוניטין של עשרות שנים: האבא החזיק יחד עם הדוד את חומוסיית "הסורי" בכרם. כשהחומוסייה נסגרה, לקח הבן את הידע ואת המתכון ופתח לו סניף משלו בקרבת מקום. ואיך החומוס של הבן? טעים בדיוק כמו זה של האבא.

 

הלל הזקן 10, תל אביב, ראשון-שישי 8:00-14:30  

 

המלביה

דוכן היפסטרי שצמוד ל"מנזר" ובו מבחר סוגי מלבי והמון מקומות ישיבה. יש מלבי חלבי ויש טבעוני, בסירופים המבחר כולל את הסירופ הקלאסי, סירופ מיי ורדים וגם וניל וקינמון, לימון והל ורוטב קרמל. מבחר התוספות כולל קוקוס ובוטנים שגרתיים ולצידם בוטנים מסוכרים שמגיעים עם סכנת התמכרות.

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)

המרקם של הקינוח הפשוט הזה עדין והוא מחליק בנעימות בחלל הפה. מלבד המלבי תהנו כאן מחיוך (חינם אין כסף), מסחלב חלבי וטבעוני (10 שקלים), מקפה על חשבון הבית ומבירה במחירים סבירים: חצי ליטר גולסטר ב-20 שקלים ורבע ליטר ב-15 שקלים.

 

אלנבי 60 פינת גדרה, 077-4326051, ראשון-רביעי 10:00-02:00, חמישי-שישי 10:00-03:00, שבת 10:00-02:00, לא כשר

 

צ׳יצ׳ו

דוכן כחול נחת בשכונה לפני מספר חודשים ובו סנדוויצ׳יה מרוקאית מחיפה עם כריכים שמכילים תבשילים כמו קציצות בקר (32-38 שקלים), קציצות כבש (23-38 שקלים) ויש גם קציצות עוף (30-35 שקלים) וקציצות דגים ( 30-35 שקלים).

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)

עבור הטבעונים מציעים במקום קציצות ירק וקציצות סלק. מלבד הקציצה כל כריך מקבל תוספות עממיות אהובות כמו טחינה, עריסה, מטבוחה, לימון כבוש ופטרוזיליה קצוצה. האווירה השמחה שיש בדוכן ומוזיקה בערבית, הנראות הצעירה שלו והזרימה של העובדים במקום, הופכים את הספוט הטעים הזה לחיבור המושלם בין השוק מצד אחד, לבין הכרם מהצד השני.

 

רבי עקיבא 20 תל אביב, ראשון-שישי 11:00-18:00, כשר

  

המטבחון

מסעדת אוכל ביתי שפועלת במיקום הנוכחי כבר עשרים שנה, ומשמשת בית לכל התל אביביים הצעירים שמתגעגעים לטעמים של הבית ומגיעים לכאן כדי לאכול מנה מהבילה וגדולה במיוחד.

 (צילום: אייל קרן) (צילום: אייל קרן)
(צילום: אייל קרן)

במקום תפריט קבוע שכולל מאכלי "סבתות" מכל העדות, ומבוסס בעיקר על המטבח הישראלי- יהודי. מדי יום יש במקום ספיישל משתנה, אבל מנת הדגל של המסעדה היא הקוסקוס הבשרי (48 שקלים) או הצמחוני עם הירקות (42 שקלים).

 

רבי עקיבא 18 תל אביב, 03-5163689‏, ראשון-שבת 8:00-01:00, לא כשר

 

בלינג'רה

מסעדה אתיופית שנפתחה לפני כשנה וחצי על ידי פנטה פרדה, עורכת דין שעלתה מאתיופיה לפני 25 שנים. פירוש שמה של המסעדה הוא "חברות", ומטרתו של המיזם הזה היא להנגיש את התרבות הקולינארית של יהודי אתיופיה לקהל הרחב.

 

במקום מגישים אוכל אתיופי "של אמא" כהגדרת פנטה, והבסיס לכל מה שתאכלו כאן הוא אינג'רה, הלחם האתיופי שמזכיר את הלחוח התימני, עליו מונחים תבשילים בשריים, צמחוניים או טבעוניים משתנים.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

במסגרת העסקית, שכוללת גם שתייה, מחיר המנה הטבעונית הוא 52 שקלים ומחיר המנה הבשרית - 62 שקלים. מחוץ לשעות העסקית, מנת יחיד תעלה לכם 45 שקלים ומחירה של מנה זוגית יהיה 85 שקלים. ממש בימים אלו מתחילים להגיש במקום גם ארוחות בוקר במחיר 30-60 שקלים לזוג.

 

הכובשים 39 תל אביב פינת מל״ן 4, 03-5252527, ראשון-חמישי 12:00-00:00, שישי 12:00-15:00, 18:30-24:00, כשר ללא תעודה

 

עולם ישן

 

ג׳ולי

כרם התימנים כולו משובץ במסעדות שעבור רוב לקוחותיהן הן בית, אבל אצל ג'ולי מחכה לכם לא רק בית אלא בית עם סבתא. ג'ולי אישה חמה וצחקנית ממוצא מצרי, מתפעלת את המסעדה כמעט באופן עצמאי והיא מחכה לכם במטבח במלוא מובן המילה.

אתם לוקחים צלחת מטיילים יחד איתה בין הסירים ובוחרים מה שמתחשק באותו יום. הסירים של ג'ולי מלאים במאכלים נפלאים מהמטבח המצרי. קציצות, אורז, מפרומה, סופריטו, מלוחייה, ממולאים, ועוד מגוון נפלא של מאכלים מענגים שיחממו לכם את הגוף ולא פחות את הנשמה. ואם תהיו נחמדים זה כנראה גם יסתיים בחיבוק ונשיקה כי סבתא זה סבתא, אין מה לעשות. המחיר 65 שקלים לצלחת עמוסה בשתי מנות עיקריות ותוספת. אפשר ומומלץ גם לקחת הביתה.

 

מל״ן 42 תל אביב, 03-5169334, ראשון - שישי 12:00-16:00, כשר

 

התענוג שבניגוב שלמה & דורון

זה אחד מאותם מקומות עטורי התהילה של שכונת הכרם אשר עבר כמה גלגולים עד שהפך למה שהוא - מקום עם תפריט הכתוב בכתב יד המשורבט על גבי לוח ירוק. דורון שור הוא דור שלישי בחומוסיה הזו, בנו של שלמה ונכדו של מי שהקים את המקום בשנת 1937.

 

על החומוס של המקום אומרים החומוסאים הדגולים כי החומוס-פול (הקומפלט) היא מנת הדגל של המקום והחומוס עצמו הוא סמיך, גס ומתובל בהרבה כמון לימון ופפריקה (20 שקלים למנה קטנה, 30 שקלים למנה הגדולה).

 

ישכון 29 תל-אביב, 052-4572629, ראשון-שישי 7:00-15:00, כשר

 

הלב הרחב

אחת השיפודיות הוותיקות בשכונה שכבר 50 שנה מספקת לאוהבי הבשר סיבה טובה להגיע לכאן. התפאורה צנועה ביותר על גבול הספרטנית והשיפודים מעולים.

 

רבי עקיבא 10‏ תל אביב, 03-5102149, ראשון-חמישי 12:00-23:00, כשר

 

גלבי - המקום של ענת

ותיקי העיר זוכרים אותה עוד מהמרפסת הבליינית בשולי הכרם, שבה מכרה מלאווח ופאתות עד השעות הקטנות של הלילה. אבל כמעט 30 שנה אחרי, וכבר 7 שנים שענת מבשלת במסעדה הקטנטנה שלה, שגם היא בכרם, עם שולחנות העץ והמפות המשובצות. יש לה שם אוכל ביתי, והיא כאן לבדה במטבח המאובזר עם פתיליות וסירים ענקיים, ומתפקדת גם כמלצרית במידת הצורך.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התפריט אמנם רשום על הלוח, אבל אנחנו ממליצים לכם לעשות סיור בין הסירים ולהציץ ולראות מה יש בתוכם. בבוקר ענת מציעה שקשוקה (40 שקלים) וארוחת בוקר (40 שקלים), בצהריים מרקים (30-35 שקלים), קוסקוס עם ירקות (38 שקלים), פלפל או קישוא ממולאים ופלטה טבעונית (50 שקלים). התפריט במקום כולל כמה מנות קבועות וכמה משתנות, ומנת הדגל היא מנת חומוס חצילים (30 שקלים) שתפתיע אתכם כבר בביס הראשון.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

גלבי - המקום של ענת, סמטת הכרמל 23, 052-4097455‏, שני-חמישי 9:00-19:00, שישי 9:00-18:00 כשר ללא תעודה

 

אצל נחמה

זו לא ממש מסעדה, אלא יותר כוך עם שני שולחנות בפנים ושני שלחנות נוספים בחוץ. נחמה עומדת במקום מאחורי שולחן שמגדיר את הגבול בין המטבח למסעדה ועליו הר של לחוך מכוסה עם מגבת. היא מגישה ג׳חנון, מלאווח, פתות, שקשוקה חריפה, מרק עדשים, תבשיל צמחוני מעל אורז, וגם סחוג וחילבה שאפשר לקחת הביתה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המחירים נעים בין 15 ל-40 שקלים ויכולים להשתנות בכל רגע נתון מכיוון שאין במקום שום תפריט מודפס שקובע שחור על גבי לבן כמה הן אמורות לעלות. תושבי השכונה יכולים להישבע שהמלאווח של נחמה הוא מהטובים ביותר שיש, אז אל תוותרו עליו אם אתם באזור.

 

ישכון 10 תל אביב, רביעי-חמישי 9:00-15:00, שישי 9:00-14:00, כשר ללא תעודה

  

מסעדת אחים עוזרי - המקום של סיסי

כאן מציעים את השילוב בין המרקים התימניים לבין השיפודים, החומוס הסמיך והפול, ללא שום חנופה כלפי הלקוח. אל תחפשו שום שלט בכניסה, כי יש כאן רק כמה שולחנות בחוץ ועוד כתריסר בפנים - ללא ספק פנינה לחובבי הז'אנר.

 

אם להתעכב רגע על הפריטים האחרים בתפריט של עוזרי אפשר למצוא בו מרקי בשר, עוף, כבש, זנב, רגל וראש, ריאות, קורקבנים וביז, וגם מרק שעועית למקרה שאתם צמחונים (25-43 שקלים). ישנה גם מנת האורז והשעועית המסורתית (22 שקלים) ובמחלקת השיפודים תמצאו לבבות, שישליק, כבד, קבב, וסטייק - בצלחת (40-60 שקלים) או בפיתה (30 שקלים), ויש גם לחוח וסלוף (תוספת של 5 שקלים), פיתות תפוחות ואווריריות, חילבה וסחוג טעים.

 

יחיה קפאח 30 תל-אביב, 03-5160783, ראשון-חמישי 9:30-22:30, שישי 9:00-16:00, כשר

 

שמעון מלך המרקים

ללא ספק המוסד הכי מוכר בשכונה שבו יהיה לכם קשה למצוא מקום פנוי בימי שישי גם באמצע אוגוסט. את המקום פתח שמעון כפי שניתן להבין משמו, אך כיום מי שמפעיל אותו הן בנותיו.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
התפריט כתוב על הלוח הלבן שבחוץ ויש בו חלוקה לבשרי וצמחוני ומלבד כל סוגי המרקים הבשריים האפשריים (43 שקלים למנה), חומוס (23 שקלים) וסלט טרי (23 שקלים) התגנב לכאן גם תבשיל דגים מרוקאים (45 שקלים) שמאוד מומלץ על ידי מי שכתב את התפריט.

 

יחיא קאפח 28 תל אביב, 03-6205488, שני-שישי 10:00-16:30, כשר

 

שביל החלב (אצל שמשון)

ממש מול ״שמעון מלך המרקים״ נמצא ״שביל החלב״ של שמשון. זוהי מסעדה צמחונית-טבעונית שבה מגיש שמעון מרקים (20 שקלים), תבשילים כמו שקשוקה (25 שקלים) קציצות דגים או קציצות ירק עם תוספות (26-28 שקלים), פתות (18 שקלים) ומלאווח (16-18 שקלים) ועל הכול מפקד בן אדם אחד במטבח קטנטן עם כמה פתיליות שבינו לבין המסעדה מפריד שולחן עם מפת ניילון.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

יחיא קאפח 27 תל אביב, ראשון-שישי 7:30-15:00, כשר ללא תעודה

 

המרקים של ישראל

מסעדה משפחתית שנמצאת בלוקיישן היסטורי ששימש בעבר את חומוסיית ״הסורי״ (ע"ע הבן של הסורי). בתפריט של המקום תמצאו את כל הקלאסיקות ביניהן מרק רגל, מרק ביז (עטיני פרה), מרק ריאות, מרק ראש ומרק בשר.

 

המחירים זהים למה שמבקשים שכניו, ונראה שהם פועלים על פי הסכם קיבוצי כלשהו של תושבי הכרם. לדעת מביני דבר, אצל ישראל נמצא המרק התימני המקורי, כזה שניתן להגדירו גם כאסלי. המקום של ישראל אולי לא יראה לכם מזמין אבל ישראל הוא בעל בית חביב וסימפטי שישמח להחליף איתכם כמה מילים.

 

מל"ן 27 תל אביב, ראשון-שישי 9:00-16:00, כשר

 

מסעדת ארז

זאת מסעדה עם היסטוריה ענפה - לדברי דני, הטבח ומנהל המקום, המסעדה קיימת כבר מעל 70 שנה. המסעדה, שהוקמה על ידי הסבא למשפחת מלאכי נקראת על שם ארז הנכד, אך כבר לא באמת מופעלת על ידי המשפחה.

 

כל זה לא מפריע לה להיות מקום ביתי ומשפחתי עם לקוחות קבועים של עשרות שנים שנהנים ממרקים תימניים, תבשילים, קציצות, שיפודים, וממטבח שדני (שהוא הפנים של המקום) מגדיר כמזרח תיכוני. כמתבקש, היתרון של המקום הוא בעקביות ותוכלו למצוא בה את אותן מנות מוגשות בדיוק באותו טעם גם בעוד עשור. בית, כבר אמרנו?

 

נחליאלי 28 תל אביב, 03-5102555, ראשון-שישי 12:00-16:00, כשר

 

 

מאפיית ויקטוריה

המאפיה התימנית הזו היא בסך הכל חלון בקיר של בית ישן שאין מעליו שום שלט, אבל היא מפיצה ברחוב ריח כל כך טוב של אפיה, שכדאי שתיזהרו לעבור במקום אם אתם רגישים לגלוטן.

 

תמצאו כאן את כל הבצקים של העדה התימנית, שאותם לשים ביד ומכינים בשיטות מסורתיות. האנשים שעובדים במקום רציניים ולא נוטים לפטפטנות מיותרת: אתם ניגשים לחלון מבקשים את מה שברצונכם לקנות, תוך מספר שניות מקבלים את מבוקשכם, משלמים ויאללה תפנו מקום לקליינט הבא.

 

בלי שום תודעת שירות כלשהי מוכרים כאן סלוף ולחוח הכי אותנטי שיש ב-3.5 שקלים, 10 פיתות תימניות משובחות ב-12 שקלים, ג׳חנון ב-8 שקלים, קובנה ב-24 שקלים וחלה לשבת ב-9 שקלים בלבד. מקום חובה לא רק לתימנים.

 

נחליאל 11 תל אביב, ראשון-חמישי 7:00-12:00, שישי 7:00-13:00, כשר

  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
סיור קולינרי בכרם התימנים
צילום: לין לוי
מומלצים