שתף קטע נבחר

צפוף בקלפי: 81 מפלגות רצות בבחירות בהולנד

מספר שיא של מפלגות הגישו מועמדות לקראת הבחירות במרס. חלק מהן אלטרנטיביות במיוחד: מפלגת "לא מצביעים" רוצה לייצג את מי שכבר התייאש מהפוליטיקה, ורשימת "הפרה הצבעונית" מציעה מתכון לנקניקיה ופירה

פטר פלסמן מגיע למשרדי ועדת הבחירות המרכזית בהולנד כדי לרשום מפלגה יוצאת דופן שתנסה את מזלה בבחירות הקרובות - מפלגה של אנשים שלא רוצים להצביע. פלסמן והמפלגה האלטרנטיבית שלו לא נחשבים חריגים בבחירות הקרובות. מספר שיא של 81 מפלגות הביעו רצון להשתתף בבחירות לפרלמנט ב-15 במרס. אתמול היה המועד האחרון להגשת הטפסים לוועדת הבחירות.

 

מפלגת מחאה נוספת היא מפלגת "הפרה הצבעונית", שמגדירה את עצמה כאנטיתזה לרטוריקה האנטי-איסלאמית של המפלגה למען החירות. האתר שלה כולל בין השאר מתכון לפירה מסורתי, לצד נקניקיות טורקיות ותיבול מרוקאי. מפלגות האנטי-ממסדיות שרצות בבחירות הן חלק מהמסורת הפוליטית בהולנד, ולעיתים מצליחות לקלקל למפלגות המרכזיות והגדולות.

לוח מודעות בהולנד בבחירות 2012 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
לוח מודעות בהולנד בבחירות 2012(צילום: gettyimages)
 

פלסמן. "לעולם לא נצביע בפרלמנט" (צילום: AP) (צילום: AP)
פלסמן. "לעולם לא נצביע בפרלמנט"(צילום: AP)

המאבק הגדול בהולנד צפוי להיות בין ראש הממשלה מארק רוטה, ממפלגת המרכז ימין "מפלגת העם לחירות ודמוקרטיה", לאיש הימין הקיצוני חירט וילדרס מ"המפלגה למען החירות". אם המפלגות הקטנטנות שהגישו היום את מועמדותן יצליחו לעמוד בקריטריונים של ועדת הבחירות הן יהפכו את הקמפיין לצבעוני במיוחד.

 

פלסמן, עורך דין פלילי, מסביר שהוא רוצה לתת לאנשים שלא נוהגים להצביע קול בפרלמנט. ב-2012 בחרו רבע מבעלי זכות הבחירה להישאר בבית. פלסמן אומר שהם היו זוכים ב-37 מ-150 המושבים בפרלמנט והופכים למפלגה הגדולה ביותר אם רק היו מצביעים כגוש אחד. לכן הוא רוצה שהם יצאו לקלפי ויצביעו - עבור מפלגת "לא מצביעים" שאותה הוא מוביל. כדי לכבד אותם יש למפלגה הבטחה פשוטה: "לעולם לא נצביע בפרלמנט".

 

המפלגה של פלסמן היא חלק ממגמה שצוברת תאוצה, לא רק בהולנד: אי שביעות רצון, ואפילו גועל, מהפוליטיקה המסורתית. בהולנד מערכת הבחירות מובילה כמעט תמיד לקואליציה מרובת מפלגות ולכן ההחלטות על סדר היום, כמעט תמיד, נחשבות לפשרה. "אנשים רוצים שינוי. אנחנו רוצים יותר השפעה על הנושאים הפוליטיים", אומר תיירי בודה ממפלגת הפורום למען דמוקרטיה. "הקול שלנו צריך להישמע. אנחנו רוצים עוד משאלי עם ופוליטיקה ישירה".

 

לפי התקנות של ועדת הבחירות המפלגות חייבות להגיש רשימת מועמדים לפרלמנט. אם הן משתתפות בבחירות לראשונה, או לא הצליחו לזכות במושבים בפרלמנט בפעם האחרונה שהתמודדו, הן חייבות לשלם פיקדון של 11,250 אלף אירו ולקבל הצהרות תמיכה מכל 20 מחוזות הבחירה בהולנד. זה קשה יותר ממה שזה נשמע: אחד ממחוזות הבחירה הוא האי הקריבי בונייר שנמצא במרחק של כ-8,000 ק"מ מהולנד. הרשימה הסופית של המפלגות שמשתתפות בבחירות תתפרסם ביום שישי.


פורסם לראשונה 30/01/2017 23:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
לוח מודעות בהולנד בבחירות 2012
צילום: gettyimages
מומלצים