שתף קטע נבחר

חברות ענק בארה"ב מתאחדות נגד טראמפ

החברות הגדולות הביעו תמיכה בתביעה של מדינת וושינגטון נגד הצו שאוסר על כניסת מוסלמים. מיקרוסופט הודיעה שהיא משתפת פעולה עם וושינגטון, אמזון ואקספדיה טענו שההחלטה תפגע בהן. היום צפוי להתקיים דיון של חברות הטכנולוגיה כדי לגבש הודעה משפטית

חברות ענק בארה"ב הביעו ביממה האחרונה תמיכה במדינת וושינגטון, שהגישה לבית המשפט תביעה נגד ממשל טראמפ על הצו שאוסר זמנית על כניסת אזרחים משבע מדינות מוסלמיות. "זה עלבון וסכנה לכל תושבי מדינת וושינגטון ואמונותיהם", אמר אתמול המושל ג'יי אנסלי, איש המפלגה הדמוקרטית. בתאגיד "מיקרוסופט" אמרו אמש כי הם משתפים פעולה עם לשכת התובע בוושינגטון.

 

דובר "מיקרוסופט", פיט ווטון, אמר שהחברה סיפקה ללשכת התובע מידע איך הצו יכול להשפיע עליה "במטרה להביע תמיכה" בתביעה. "נשמח להעיד בהמשך אם נידרש", הבהיר. גם בחברות "אמזון" ו"אקספדיה" הביעו תמיכה בהגשת התביעה והטענה שמדובר בהחלטה שאינה חוקית שפוגעת בעסקים שלהן.

 

מייסד "אמזון" ג'ף בזוס אמר כי הוא מתנגד לצו של טראמפ והבטיח לעובדים המוסלמים שהחברה "עומדת מאחוריהם". בסוף השבוע אמר מנכ"ל "גוגל", סונדאר פיצ'אי, כי "כואב לראות את המחיר האישי של הצו הזה על הקולגות שלנו". חברות הטכנולוגיה האמריקניות תלויות בעובדים שמגיעים אליה מרחבי העולם, גם מאותן שבע ארצות מוסלמיות, ולכן מתנגדות בצורה נחרצת להחלטה של טראמפ.

 

מנכ"ל "אפל" טים קוק שלח מכתב לעובדי החברה ואמר שהיא "לא הייתה קיימת ללא מהגרים". מייסד "פייסבוק" מארק צוקרברג, שידוע בהתנגדות לאג'נדה של נשיא ארה"ב, קרא לטראמפ לפתוח את הדלת לפליטים והזכיר שארה"ב הוקמה על ידי מהגרים.

 

חברת "גיטהאב" יזמה מפגש של חברות טכנולוגיה במטרה לדון בגיבוש תקציר משפטי שיביע תמיכה בתביעה נגד ההחלטה של טראמפ. את הפגישה שאמורה להתקיים היום יזמה חברת "גיטהאב" ואליה הוזמנו בין השאר נציגים מ"גוגל", "נטפליקס" ו" Airbnb". התקציר המשפטי שאותו ינסו החברות לגבש הוא של צד שאינו לוקח חלק פעיל בתיק משפטי, אך רוצה להציג טיעונים ומידע לשופט.

 

מיכל רוזן, יועצת בחברת גיוס הכספים Kickstarter, אמרה כי המאמץ החל כבר אתמול. "פחדנו לראות את השכנים, המשפחות והחברים שלנו נפגעים בצורה הזו. כולנו מנסים לחשוב מה אנחנו יכולים לעשות".

 

הלילה הדיח הנשיא טראמפ את התובעת הכללית, סאלי ייטס, שלוש שעות בלבד לאחר שפורסמו התבטאויותיה כלפי מדיניות ההגירה החדשה שקבע. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי ייטס הורתה לפרקליטי משרד המשפטים האמריקני שלא לאכוף את הצו הנשיאותי שאוסר את כניסתם של אזרחים מ-7 מדינות מוסלמיות.

 

דובר הבית הלבן שון ספייסר צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי הנשיא טראמפ שחרר את ייטס מתפקידה ומינה במקומה את התובע הכללי של המחוז המזרחי במדינת וירג'יניה, דיינה בונט, שימלא את תפקידה עד לאישור המינוי של ג'ף סשנס, מתנגד בולט במיוחד להגירה, בבית הנבחרים האמריקני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"עומדים מאחורי העובדים המוסלמים"
מומלצים