שתף קטע נבחר

כוחות משטרה מכתרים את עמונה, מאות מתבצרים במאחז

עשרות שוטרים התפרסו בכביש ההיקפי של המאחז. כוחות הביטחון חסמו צירים באזור ופרסו גדר תיל מסביב ליישוב. צעירים חוסמים את כביש הגישה, הבעירו צמיגים וכמה מהם יידו אבנים. פעילים בקבוצות הווטסאפ: "לא מתפנים מרצון. תנו לשוטרים להוציא אתכם בכמה שיותר כוח שיידרש להם, ללא אלימות"

החלו הפעולות לקראת פינוי מאחז עמונה. כוחות משטרה נכנסו הבוקר (יום ד') לשטח המאחז, ועשרות שוטרים ושוטרות חמושים התפרסו בכביש ההיקפי. דחפורים בודדו את המאחז מהכביש. בתגובה להגעת הכוחות, קבוצת צעירים חסמה את כביש הגישה למאחז והבעירה צמיגים. כמה מהם אף יידו אבנים.

 

לאורך כל הצמתים שבין ירושלים להתנחלות עפרה בכביש 60 נפרסו חסימות משטרתיות. אין מעבר בכביש, פרט לתושבי האזור או לבעלי אישורים, והכניסה לעפרה מותרת לתושבי היישוב בלבד.

עמונה, הבוקר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
עמונה, הבוקר(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

 

 

פעילים למען עמונה פרסמו בקבוצות ווטסאפ את ההודעה הבאה: "כל אחד מוצא לעצמו מקום להיות בו בשעת הגירוש. או בית של משפחה או בבית הכנסת, אין מצב שמישהו נשאר בחוץ - מי שנשאר בחוץ תופסים אותו ומעלים אותו לאוטובוסים. בזה המשחק נגמר.

 

"בשעת הפינוי עצמו אף אחד לא קם והולך, גם אם השוטר אומר לכם לקום, לא מתפנים מרצון. תנו לשוטרים להוציא אתכם בכמה שיותר כוח שיידרש להם, ללא אלימות. הכי טוב מבחינתכם שארבעה שוטרים יצטרכו לקחת אדם אחד. השוטרים לא ינהגו באלימות אם לא יפעלו כלפיהם באלימות. לראש הממשלה יש אינטרס שהגירוש הזה יתבצע עם כמה שפחות מראות קשים. ננסה כולנו לגרום לפינוי לקחת כמה שיותר זמן. לא קמים והולכים, נקשרים אחד לשני ולרהיטים, וככל הניתן לכם כמתבצרים ביישוב שהולך להיהרס ולהתפנות מיהודים".

פעילים מבעירים צמיגים, הבוקר בעמונה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
פעילים מבעירים צמיגים, הבוקר בעמונה(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

 (google maps) (google maps)
(google maps)

 

תמר ניזרי, תושבת עמונה, סיפרה לאולפן ynet כי "הבתים מלאים אנשים, מלאים מלאים, עשרות אנשים, חבר'ה מסתובבים ברחובות". היא אמרה כי חסימות הדרכים רק דרבנו את הפעילים להמשיך ולהגיע לשם: "החסימות האלה עשו לנו טוב. אתגר זה משהו שמאד מדרבן לעשייה ולהגיע לעמונה כשזה חסום, כשהדרכים חסומות זה היה מאוד מאוד מאתגר. חבר'ה הגיעו, עלו במעלה ההר בבוץ בגשם, הגיעו לפה סחוטים אבל שמחים ולא הפסיקו להגיע עווד עוד ועוד אנשים. זה היה מדהים".

 

לדבריה, "קורה פה עוול מאוד מאוד גדול, עוקרים פה יישוב בן 20 שנה שהממשלה הקימה אותו על האדמות, שלא הוכחה אף פעם הבעלות הפלסטינית עליהן. כשעושים דבר קשה וזה הרס לשם הרס, כל מי שמגיע לפה בא למחות על הדבר הזה".

 

אתמול מאות צעירים הסתננו למקום והפכו את אחד הבתים למוקד התבצרות מרכזי. במכתב שפרסם אמש רב עמונה יאיר פרנק הוא כתב: "לא נרים יד על חייל או שוטר, אבל לא נצא מבתינו מרצוננו, על הרגליים. יצטרכו לשאת אותנו". הבוקר חברי הכנסת אורן חזן (הליכוד) ומוטי יוגב ובצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) הגיעו למאחז. 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

ח"כ אורי יוגב עם מבעירי הצמיגים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ אורי יוגב עם מבעירי הצמיגים(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

רבנים הפיצו כרוז - לא לאלימות ()
רבנים הפיצו כרוז - לא לאלימות

כוחות בעמונה ()
כוחות בעמונה

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

פעילים מתבצרים (צילום: מתי עמר/TPS) (צילום: מתי עמר/TPS)
פעילים מתבצרים(צילום: מתי עמר/TPS)

 (צילום: מתי עמר/TPS) (צילום: מתי עמר/TPS)
(צילום: מתי עמר/TPS)

 

כוחות הביטחון נערכו כבר מאתמול לביצוע הפינוי, ובמערכת הכריזה הודיעו כי הפינוי יתחיל הבוקר ב-06:00. במערכת הביטחון ביקשו להציב בלון תצפית מעל עמונה מאתמול בלילה ועד מחר. כוחות תגבור גדולים שהזרים צה"ל לאזור יתמקדו באבטחת המעגלים החיצוניים סביב היישוב. על פי הערכות, פינוי הבתים ביישוב עפרה הסמוך לא יתבצע היום אלא בתחילת השבוע הבא.

 

בדצמבר האחרון, המועד המקורי לפינוי המאחז, סברו מאות הצעירים שהתקבצו בעמונה כי הפינוי יבוצע במהירות וללא פתרון עבור התושבים. לכן התכוננו בין היתר עם צמיגים המיועדים להבערה, בזנ"טים ועוד. הפעם, נראה, ההתנגדות המתוכננת קטנה יותר.

 

"תמונות פינוי עמונה מ-2006 לא יחזרו", אמר גורם משטרתי. "אין לנו בעיה של זמן. נעבוד לאט וברגישות. הסבירו לכולם שהמשימה הכי חשובה היא להימנע מתמונות של אלימות".

 

בינתיים ממתינים תושבי עמונה להחלטת בג"ץ שתכריע בנוגע ליישום המתווה שהוצע להם: הסדרת בנייה עבור חלק מהמפונים באמצעות פירוק שותפות בשלוש חלקות באדמות הכפר הפלסטיני הסמוך סילוואד. אלא שתושבי הכפר טוענים ששוב מדובר באדמה פרטית שלהם, והשופטים ייאלצו להכריע בסוגיה.

 

 להחלטה תהיה השפעה ישירה על אופי הפינוי: אם בג"ץ יאשר את המתווה, יוצבו מבנים בחלקות המיועדות והתושבים יעברו ישירות להתגורר בהם. אם המתווה ידחה, יש צפי לפינוי עם התנגדות גדולה יותר.

 

את העתירה המקורית נגד המאחז עמונה הגיש ארגון "יש דין" כבר בעשור שעבר בשם בעלי הקרקעות הפלסטינים. לפני שנתיים קיבל בג"ץ את העתירה וקבע כי אכן מדובר בקרקע פרטית ויש לפנות את היישוב עד סוף 2016. לאחרונה הגישה המדינה בקשה להאריך את מועד הפינוי בכמה חודשים אולם נדחתה על ידי בג"ץ. לאחר מכן הגישה המדינה בקשה נוספת לארכה קצרה בת 45 ימים מכיוון שהגיעה עם התושבים למתווה הפינוי המוסכם.

 

בג"ץ הסכים להעניק ארכה עד 8 בפברואר בתנאי שכל תושבי המאחז יחתמו על מסמך התחייבות להתפנות ללא התנגדות בלי כל קשר ליישום המתווה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מבעירים צמיגים, עמונה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים