שתף קטע נבחר

תמר נזרי נפרדת מביתה בעמונה: "עברנו פה חיים שלמים"

שוטרים הגיעו לפנות את משפחת נזרי, ממובילות המאבק, בזמן שעשרות בני נוער התכנסו במקום. "כוחות הגירוש - יש לכם בחירה", אמרה לשוטרים תמר שנפרדה מביתה לאחר 16 שנה. "אני מבקשת מכם - תהיו נאמנים לערכים שלכם. אתם לא חייבים לעשות את זה"

 

 

 

"כוחות הגירוש - יש לכם בחירה". תמר נזרי (צילום: קובי נחשוני) (צילום: קובי נחשוני)
"כוחות הגירוש - יש לכם בחירה". תמר נזרי(צילום: קובי נחשוני)

לפנות ערב (יום ד') הגיעו שוטרים לפנות את משפחת נזרי, ממובילות המאבק של תושבי עמונה. בבית התכנסו עשרות בני נוער המתנגדים לפינוי שנמשך כמתוכנן. אם המשפחה, תמר ניזרי, אמרה עם כניסת הכוחות: "לכם, חיילים וכוחות הגירוש, יש לכם בחירה, אני מבקשת מכם תהיו נאמנים לערכים שלכם אתם לא חייבים לעשות את זה".

 

בתוך ההמולה והעימותים הקלים בבית משפחת נזרי, יושבת קבוצת נערות על רצפת הסלון, ממררות בבכי ושרות שירי אמונה ומעודדות זו את זו. הכוחות החליטו לפנות תחילה את המתבצרים בחדרי השינה ולאחר מכן להגיע לסלון. הצעקות והשירה מתערבבות זו בזו. בני משפחת נזרי עצמם נראו מאופקים ושמרו על קור רוח. יהוידע, אב המשפחה, הדגיש באוזני מפקד הכוח שהוא מתנגד לאלימות אבל לא יכול לשתף פעולה עם הגירוש.

תמר נזרי בביתה, בעת הפינוי (צילום: קובי נחשוני) (צילום: קובי נחשוני)
תמר נזרי בביתה, בעת הפינוי(צילום: קובי נחשוני)

ההמולה בבית משפחת נזרי, הערב (צילום: קובי נחשוני) (צילום: קובי נחשוני)
ההמולה בבית משפחת נזרי, הערב(צילום: קובי נחשוני)
 

תמר, שנראתה מוחה דמעה ברגעיה האחרונים בביתה, סיפרה כיצד בנתה את ביתה במאחז, שממנו היא נפרדת היום: "אני רוצה להגיד דברי פרידה לבית שלי. בית יקר, לפני 17 שנים וחצי, כשהייתי כבר עם שתי בנות - עם רבקה ושמחה - והייתי בהריון של יעקב כבר הרגשתי שאני לא יכולה לגור בבית ארעי ואני רוצה בית אמיתי והרגשנו שזה המקום שלנו, שזאת האדמה שלנו וזה המקום שלנו ואנחנו רוצים לגור פה. לקחנו את כל החסכונות שלנו, ההורים עזרו לנו, קיבלנו מענק מהמדינה ויהוידע (בעלה) תכנן את הבית הזה. בנינו אותו בעצמנו. בית יקר, אני כל כך שמחה שבנינו אותך לפני 16 שנים. היה לי כל כך טוב לגור פה כל יום ויום. אני לא מצטערת על אף יום שהיינו פה, אני לא מצטערת על אף שקל שהשקענו בבית הזה".

 

"עברנו איתך פה 16 שנים, עברנו ימי הולדת ועברנו חגים ועברנו פה גידול של ילדים ושמחות ובכיות וחיים שלמים. הקירות שלך ספוגים באהבה וספוגים בשירים וספוגים בדיבורים. ריבונו של עולם, אני כל כך מודה לך על כל הטוב וכל השפע שהרעפת עלינו ב-16 השנים שאנחנו פה".

המראות בעמונה במהלך הפינוי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המראות בעמונה במהלך הפינוי(צילום: EPA)
 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
מתגודדים ומתנגדים. עשרות בני הנוער שנאבקים בפינוי המאחז (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מתגודדים ומתנגדים. עשרות בני הנוער שנאבקים בפינוי המאחז(צילום: EPA)
 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

נזרי פנתה לכוחות שאותם כינתה "כוחות הגירוש". "יש לכם בחירה. אני מבקשת מכם שתהיו נאמנים לערכים שלכם. אתם לא חייבים לעשות את זה. לכל אדם יש בחירה. אתם יכולים לשלם מחיר וגם אנחנו משלמים מחיר על זה שהחלטנו לבוא לגור פה".

 

היא הודתה לעשרות בני הנוער שהגיעו למקום: "נוער יקר ומתוק ומקסים, אין עליכם. הכוח שלנו זה הכוח של עם ישראל. הכוח שלנו זה הכוח שלכם. אנחנו לא פה בזכות עצמנו, אנחנו פה בזכות הכוח של מדינת ישראל. אני רוצה להגיד לכם שאני גאה בכם בכוח הזה ושאני אוהבת אתכם ותעשו עוד עם הכוח הזה".

 

"יצאנו בכאב עצום מהבית שבנינו בעשר אצבעות"

רויטל הלברשטט, תושבת עמונה, סיפרה הראיון למשדר המיוחד באולפן ynet: "כל היום היינו בעמונה עד שבאו השוטרים לדפוק לנו בדלת. יצאנו בכאב עצום מהבית שבנינו בעשר אצבעותינו - אני ובעלי. אנחנו נהיה פה במדרשה, נקבל את פני המשפחות שמטפטפות לכאן, ונתחבק ונבכה ביחד, ואחרי זה נלך לבית שלנו קצת להיות עם המשפחה ועם הילדים".

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"יש לנו בית בעפרה כבר מ-2007 והכנו אותו כמקום מפלט", הוסיפה הלברשטט. "יעברו כמה שבועות טובים עד שימצאו פתרון הולם לכל משפחה שפונתה, רק חבל שהמדינה לא עשתה את זה קודם. חבל שמגיעים לרגע האחרון".

 

בשעות אחר-הצהריים והערב נמשך מבצע "גן נעול" לפינוי המאחז לפי הוראת בג"ץ ועמו נמשכים העימותים האלימים. מאז החל המבצע ב-11:00 בבוקר נפצעו 16 שוטרים ושוטרות, מתוכם 11 שפונו לקבלת טיפול רפואי בבתי החולים הדסה הר הצופים ועין כרם בירושלים. מצבה של אחת השוטרות מוגדר בינוני. במשטרה הודיעו כי הפינוי יימשך גם לאחר רדת החשכה.

 

המשטרה עצרה שבעה חשודים בגין הפרת סדר והרחיקה כ-200 צעירים אל מחוץ למאחז. עד כה התפנו מרצון 12 משפחות בלבד מתוך 40 המתגוררות במאחז. אחר הצהריים נכנסו הכוחות גם לבית משפחת נזרי, שאם המשפחה תמר הפכה לאחד הסמלים במחלוקת. "אני רוצה להגיד דברי פרידה לבית שלי. אני לא מצטערת על אף יום שהיינו פה. אני לא מצטערת על אף שקל שהשקענו בבית הזה. עברנו איתך פה 16 שנים כולל חגים וימי הולדת".

 

שוטרים שמשתתפים בפינוי סוחבים פיזית מפונים מתוך הבתים. שתי מפגינות עלו על גג אחד הבתים והשליכו חפצים לעבר השוטרים, שעלו אחריהם כדי להוריד אותן. שוטרים גם פרצו למכולה, שבה הייתה מערכת הכריזה שממנה כרזו לתושבים למחות, ופינו את הכורזים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי נחשוני
תמר נזרי בעת פינוי ביתה
צילום: קובי נחשוני
מומלצים