שתף קטע נבחר

דו"ח: "זינוק בתלונות על הטרדות מיניות במקום העבודה"

דו"ח נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה חושף כי בשנה החולפת כמות התלונות על הטרדות מיניות עלתה פי שמונה מאשר בשנה שקדמה לה והתרחשה עלייה גם באפלייה על רקע לאום ומין. מרבית הגברים התלוננו בעקבות אפליה על רקע גיל ונשים בעקבות יחס בלתי הוגן לאחר שנכנסו להריון

התגברות תלונות על הטרדות מיניות בסביבת העבודה: בשנת 2016 חל גידול של פי שמונה בתלונות בנושא, לעומת שנת 2015. כך עולה מדו"ח שהתפרסם היום (א') מטעם נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, הכפופה למשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

מנכ"לי היי-טק: "טראמפ יפגע באלפי ישראלים"

הסוף למשרות הסטודנטים? "עזבתי למען הגשמה עצמית"

"חרדיות עובדות עם חילונים - סיפור הצלחה" 

 

על פי הדו"ח שחשפה הנציבות, בשנת 2016 טופלו 708 פניות, הזינוק הגדול ביותר חל בתלונות בעקבות הטרדה מינית במקום העבודה. מחצית מהתלונות בנושא הן מאזור תל אביב והמרכז, ושליש מהן מאזור חיפה והצפון. גם בתלונות על אפליה בעבודה על רקע מין נרשם גידול חד של 137.1% וכשמינית מהפניות בנושא היו בנוגע לפערי שכר בין נשים וגברים באותו המקצוע.

מנגד, בשנת 2016 נרשמה ירידה בשיעור הפניות על רקע היריון, הורות, טיפולי פוריות, גיל ושירות מילואים וסך הכל, נרשמה ירידה של 2.9% בפניות לנציבות. מרבית הפניות (31.5%) בשנת 2016 התרחשו בעקבות פיטורים מהעבודה, למעלה מרבע (26.1%) בעניין תנאי עבודה ו- 23% בעניין קבלה לעבודה.

 

בקרב הנשים, שיעור האפליה הגבוה ביותר הוא על רקע הריון (36.3%), בעוד ששיעור נושא הפנייה השני בשכיחותו נמוך פי שלושה (11.9%) והוא אפליה על רקע מין. לעומת זאת, 14% מהגברים התלוננו על אפליה בעקבות גילם, 13.6% בעקבות אפליה על רקע הריון של בנות זוגם, ו-12.6% התלוננו על אפליה בעקבות שירות מילואים. 

 

פניות הנשים בנושא אפליה על רקע גיל נגעו בעיקר לפיטורים (46.7%), ורק 30% מפניותיהן בנושא זה התייחסו לקבלה לעבודה, בעוד אצל הגברים המצב הפוך - 53.3% מפניות הגברים בנושא אפליה על רקע גיל היו קשורות לקבלה לעבודה, ואילו רק 23.3% מפניותיהם נגעו לפיטורים.

 

 

"העלייה בתלונות - מודעות גבוהה של הציבור"

נציבת שוויון ההזדמנויות בעבודה, עו"ד מרים כבהא, הוסיפה: "עלייה בתלונות לנציבות אודות נושאים חמורים דוגמת הטרדות מיניות ואפליה על רקע מין משקפים מודעות גבוהה יותר של הצדדים השותפים ביחסי העבודה במשק הישראלי.

 

"אין ספק כי העלייה בתלונות בנושא היא גם תוצאה של השיח בישראל בשנים האחרונות, אשר מעודד יותר מבעבר לפנות לגורמים המוסמכים ולדווח על התנהלות לא תקינה במקום העבודה.

 

"נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה פועלת בכדי לפתוח כל דלת שחוסמת איש או אישה במקום העבודה. אנו מעודדים את הציבור לפנות אלינו לסיוע בייצוג משפטי, בהתנהלות מול המעסיק ובהעלאת המודעות".

 

שר העבודה והרווחה, חיים כץ, הדגיש כי "שוויון ההזדמנויות בעבודה הכרחי ליצירת מוביליות חברתית שמניעה את הכלכלה ומבססת חברה שוויונית ובריאה. אנו נתגבר את מערך ההסברה ונלווה מעסיקים ככל שיידרש על מנת להטמיע את החשיבות בגיוון ההון האנושי, ויחד עם זאת, לא נהסס לפעול נגד מעסיק שיפלה עובד על רקע מינו, מוצאו או דתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים