שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארז קומרובסקי: לחם ב-5 דקות
    לחם מלא בלי שמרים בצ'יק צ'אק: האופה ארז קומרובסקי מלמד להכין לחם מקמח מלא, כזה שכל אחד יכול להכין בבית - ובקלות

    צילום : אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    לחם ללא שמרים ב-5 דקות (צילום: אביהו שפירא)
    לחם ללא שמרים ב-5 דקות(צילום: אביהו שפירא)
     

    לחם מלא ללא שמרים

    המצרכים:

    4 כוסות קמח כוסמין בר או קמח מלא

    2 כפיות אבקת אפייה

    1/3 כפית סודה לשתייה

    3/4 1 כפות מלח ים

    1 כף סוכר

    1 כף זרעוני כוסברה, קלויים וכתושים

    100 גר' חמאה רכה

    1/2 1 כוסות יוגורט עזים (4%) + יוגורט למריחה

    1 ביצה גדולה

    ארז קומרובסקי והלחם (צילום: אביהו שפירא)
    ארז קומרובסקי והלחם(צילום: אביהו שפירא)
     

     

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את הקמח עם כל החומרים היבשים. טורפים את הביצה והיוגורט. מוסיפים את החמאה לקמח, ומעבדים באצבעות הידיים עד שנוצרים גושים קטנים. מוסיפים את הבלילה לתערובת הקמח והחמאה, ומערבבים במשך 2 דקות בלבד עד לקבלת תערובת בצק אחידה.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       
    2. מניחים את הבצק בצורת כיכר לחם "לא מסודרת" על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים מעט יוגורט מעל, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 35-45 דקות.
    3.  (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. מניחים להתקרר מעט, ומעבירים לרשת צינון. 
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    5. אוכלים מיד עם עם חמאה, סלמון מעושן או כל מה שבא לכם. 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ארז קומרובסקי: לחם ב-5 דקות"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים