שתף קטע נבחר

גרמניה: האמון במחויבות ישראל לפתרון שתי המדינות התערער

משרד החוץ הגרמני פרסם הודעה בעקבות אישור חוק ההסדרה. "רבים בגרמניה מוצאים עצמם מאוכזבים מאוד מהצעד הזה", נכתב. "מצפים שממשלת ישראל תחדש את מחויבותה לפתרון שתי המדינות"

 

מרקל ונתניהו (ארכיון)  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מרקל ונתניהו (ארכיון) (צילום: AFP)

גרמניה מותחת ביקורת פומבית נגד חוק ההסדרה . דובר משרד החוץ הגרמני פרסם הבוקר (ד') הודעה בעקבות אישור החוק בקריאה שנייה ושלישית ובה נכתב כי "האמון שלנו במחויבותה של ממשלת ישראל לפתרון שתי המדינות התערער באופן יסודי".

 

עוד נכתב בהודעה כי "החוק שהתקבל בכנסת אמור להסדיר בדיעבד את מעמדם החוקי של מאחזים רבים, אשר הוקמו בשטחים הכבושים על אדמה פלסטינית פרטית ושנחשבו עד כה בלתי חוקיים גם על פי התפיסה הישראלית.

 

"רבים בגרמניה, העומדים לצד ישראל וחשים מעורבות גדולה כלפיה, מוצאים עצמם מאוכזבים מאוד מהצעד הזה. רק פתרון של שתי מדינות, פרי משא ומתן, יכול להביא שלום בר-קיימא ויכול להתיישב עם האינטרס הישראלי. פתרון זה ימשיך ויהיה עמוד התווך של מדיניות המזרח התיכון שלנו.

 

"לאור ההסתייגויות הרבות, אותן שב והדגיש אף היועץ המשפטי לממשלת ישראל, מוטב היה לערוך בהקדם בדיקה משפטית ביקורתית של החוק.

 

"אנו מייחלים ומצפים שממשלת ישראל תחדש את מחויבותה לפתרון שתי המדינות שיושג במשא ומתן ותוכיח זאת על ידי צעדים מעשיים, בהתאם לדרישת הרביעייה למזרח התיכון. לאחר האמירות המתמיהות של כמה מחברי הממשלה שקוראים בגלוי לסיפוח חלקים מהגדה המערבית ומכינים הצעות חוק בהתאם, מדובר כאן כעת בשאלת אמינות".

 

חוק ההסדרה עבר בקריאה שנייה ושלישית בכנסת עת ראש הממשלה בנימין נתניהו עשה את דרכו חזרה מביקורו בבריטניה. על פי החוק, יוסדר מעמדם של אלפי בתים בהתנחלויות על קרקעות בבעלות פרטית של פלסטינים (על פי הערכה, כ-2,000 בתים). לפי ההצעה, הקרקע שעליה בנויים הבתים תישאר רשמית בידי בעליה, אולם המדינה תפקיע מהם את זכות השימוש בה ותעביר אותה לממונה על הרכוש הממשלתי באזור יהודה ושומרון. בתמורה יפוצו בעלי הקרקעות הפלסטינים בסכום גבוה משווי הקרקע, או יקבלו קרקע חלופית, לפי בחירתם. 

 

אישור הצעת החוק גרר גינויים מצדה של צרפת, שהזהירה כי אם החוק לא יבוטל - הוא סולל את הדרך לסיפוח, וכן מצד האיחוד האירופי, שהזהיר: "אתם חוצים קו מסוכן ומתקדמים למדינה אחת". האיחוד האירופי הודיע כי פסגה מדינית שתוכננה להתקיים בסוף החודש בבריסל, עם נציגי האיחוד האירופי וישראל - נדחתה בעקבות הבנייה בהתנחלויות וחוק ההסדרה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל
צילום: AFP
מומלצים