שתף קטע נבחר

בוטל אישום בהריגת שלושה פועלים תאילנדים בתאונה

כמעט שנתיים אחרי ששלושה פועלים נהרגו מפגיעת משאית בשפלה, החליט בית המשפט המחוזי בלוד לבטל את האישום נגד בעלי הטרקטור שעליו הוסעו: "אין שום מעשה או מחדל המיוחסים לו המהווים גורם ממשי למות המנוחים"

 

זירת התאונה במאי 2015 (צילום: דוברות משטרת ישראל) (צילום: דוברות משטרת ישראל)
זירת התאונה במאי 2015(צילום: דוברות משטרת ישראל)

בית המשפט המחוזי בלוד החליט היום (ה') לבטל כתב אישום נגד בעלי טרקטור שהואשם בהריגת שלושה פועלים תאילנדים. הפועלים שהוסעו על הטרקטור נהרגו מפגיעת משאית, אולם בעת התאונה נהג על הרכב הכבד פועל תאילנדי אחר, שגם הוא הואשם בהריגה.

 

התאונה הקטלנית אירעה ב-12 במאי 2015 בכביש 40 בסמוך למושב חצב בשפלה. משאית פגעה בטרקטור שאליו היה מחובר גרר. תשעה פועלים תאילנדים הועפו מעוצמת הפגיעה והוטחו אל הכביש. שניים מהם נהרגו במקום ומותו של פועל נוסף נקבע מאוחר יותר בבית החולים.

 

בעקבות התאונה הוגש כתב אישום נגד נהג הטרקטור התאילנדי תוויסאק יודהדפאבק ונגד בעלי הטרקטור שלמה אלבז. כתב האישום ייחס לכל אחד מהנאשמים שלושה מעשי הריגה, כשהעונש המקסימלי לכל מעשה הריגה עומד על 20 שנה.

 

לפי כתב האישום, לאלבז היה רכב "גרור" (עגלת הטרקטור) ללא בלמים ושרשרת בטיחות וללא ספסלים וחגורות. עוד נטען כי ה"גרור" אינו מיועד כלל לתנועה. באישום אף נאמר כי בהנחיית אלבז ה"גרור" שימש להסעת פועלים תאילנדים. הפרקליטות אף ציינה כי אלבז הורה לנהג לחצות את צומת חצב וכביש 40 בניגוד להסדרי התנועה במקום לעבר שטח חקלאי.

 

בכתב האישום צוין עוד כי נהג הטרקטור לא ציית לתמרור עצות, חצה את הכביש וחסם את הצומת מכיוון נסיעת הנשאית. אלבז, כך נטען, גרם לתאונה בפזיזות מתוך קלות דעת ותוצאות מעשיו שהוא נוטל במודע סיכון בלתי-סביר לאפשרות גרימת התאונה, ובכך גרם למות הפועלים. לפי כתב האישום, הפועלים אף הונחו על ידי אלבז "לחצות רגלית את הכביש לשטח החקלאי".  

 (צילום: דוברות מד"א) (צילום: דוברות מד
(צילום: דוברות מד"א)

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

 (צילום: זק"א) (צילום: זק
(צילום: זק"א)

עו"ד שרון נהרי (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
עו"ד שרון נהרי(צילום: בני דויטש)

אלא שסנגוריו של אלבז, עורכי הדין שרון נהרי ואיתמר פלג, הציגו טענה מקדמית עוד בטרם תחילת המשפט, כי לפי עובדות כתב האישום שאותן ניסחה הפרקליטות בעצמה - אין במעשיו של אלבז עבירה. שופטת בית המשפט המחוזי בלוד מיכל ברנט נעתרה לטענת הסנגורים, ובשל כך ביטלה את כתב האישום נגד אלבז.

 

בהכרעתה ציינה השופטת כי "צודק עורך הדין כי על פי נוסח כתב האישום הנאשם אלבז הנחה את הנהג והפועלים שלא לנסוע על ה'גרור' בחציית הכביש. אין על פי נוסח כתב האישום מעשה או מחדל המיוחסים לו המהווים גורם ממשי למות המנוחים". לגבי טענה אחרת כי היה על בעלי הטרקטור להשגיח שמבצעים את הוראותיו, ציינה השופטת כי טענה זו כלל לא הוזכרה באישום.

 

עורכי הדין נהרי ופלג מסרו בתגובה: "אין לנו אלא לברך על החלטת בית המשפט הנכבד שבהחלטה נכונה ואמיצה החליט לבטל את כתב האישום וקיבל את כל טענותינו. אי אפשר לצפות מאדם סביר ונורמלי לצפות דברים בניגוד להוראות שנתן בפועל - להרחיב אחריות במעשים כאלו ולייחס לו הריגה עלול לגרום לנזק חברתי ואין זה מתקבל על הדעת". משפטו של נהג הטרקטור התאילנדי נמשך. בחקירה נמצא כי נהג המשאית לא היה אחראי לגרימת תאונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מד"א
זירת התאונה
צילום: דוברות מד"א
מומלצים