שתף קטע נבחר

כל מה שחדש בצלחת: מסעדות חדשות בארץ

מסעדה חדשה לבעלי "סיטארה" בקיבוץ תל יצחק, סושי בר חדש בפתח תקווה, רשת חדשה לקובות ואוכל ביתי בטירת הכרמל, מאפייה בנשר, בוטיק גבינות בפרדס חנה כרכור, בר בהשפעה תל אביבית בקריית שמונה, ורשת מקסיקנית חדשה נפתחת בצפון - מסעדות חדשות ברחבי הארץ

 (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: שי בן אפרים)

תל יצחק

המסעדה, שעומדת להיפתח באופן רשמי בעוד ימים ספורים בקיבוץ תל-יצחק, שייכת להראל בלו, בעליה של קבוצת בלו (סיטארה, בראנז'ה ועוד) מחולקת לשלושה אזורים שונים: חלל פנימי, בר עם מקומות ישיבה שבמרכזו טאבון גדול ומטבח פתוח וחצר אחורית עם עצי פרי, צמחי תבלין ומשחקים לילדים, שגם שם ניתן לשבת.

 (צילום: גלעד משי) (צילום: גלעד משי)
(צילום: גלעד משי)
  

לצד המסעדה, יפעל מתחם נוסף בשם "תל-יצחק בייקרי" בו יהיה בית קפה קטן הכולל מספר מקומות ישיבה ומתאים למשכימי קום או לממהרים שאינם מעוניינים בישיבה ממושכת במסעדה, אלא בקפה קצר של בוקר או בפגישה עסקית אינטימית ושקטה. מבית-הקפה יוכלו גם העוברים והשבים לקחת לדרך קפה חם ומאפה טרי, מיצי בריאות טבעיים, כריכים, מוזלי ועוגות.

 

תפריט המסעדה הוא ים תיכוני עם השפעות איטלקיות, צרפתיות ויווניות ומדי יום יוגשו שם שלושה תפריטים שונים - בבוקר יפעל במקום בופה עשיר לצד תפריט הבוקר, בצהריים יהיה תפריט עסקיות ותפריט הערב יכלול מנות טאבון כמו פיצה גבינות וארטישוק, פיצה פירות ים, מנות ראשונות חמות וקרות כמו סלמון כבוש בסלק וליים וקלמרי צרוב עם שעועית לימה. בנוסף, יוגשו שם גם סלטים, פסטות טריות, דגים ופירות ים, בשרים ועוף וגם תפריט ילדים.

 (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: שי בן אפרים)
 

בכניסה לקיבוץ תל יצחק, 09-7411110, ראשון-שבת 8:00-24:00, לא כשר

 

תל אביבה

קונספט מדליק של בית קפה שבו כל אזור מעוצב כמו שכונה, רחוב או אזור אחר בתל אביב. אזור שדרות רוטשילד הוא אזור הבר שמקושט עם תמונות מהקמת המדינה, באזור כיכר המדינה יש שולחן אבירים עגול ומעליו שנדליר מרהיב ויש שם גם את נמל תל אביב, אילון צפון ודרום תל אביב. מחוץ למסעדה יש מרפסת, וצמוד אליה מוקם בימים אלו גם מתחם אירועים פרטי ל-80 איש.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט במקום כולל מנות כמו "בוקר בשנקין" (62 שקלים), "אבן גבירול טבעוני" שהיא ארוחת בוקר טבעונית (64 שקלים), "רביולי הלכה", "סלמון חוף גורדון", "דיזינגוף בווק", "שקשוקה עג'מי" (49 שקלים) "שקשוקה שוק הפשפשים", "כריך שאול המלך" (46 שקלים) ועוד. 

 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

שדרות תל חי 120 קרית שמונה, 04-6959887, ראשון - חמישי 9:00-24:00, שישי 9:00-16:00, מוצ״ש - 24:00, כשר למהדרין

 

המזווה - בוטיק גבינות

מעדניית גבינות חדשה וכשרה נפתחה בפרדס חנה כרכור. במקום מציעים מבחר גבינות איכות כשרות המיובאות מאירופה, וגבינות של מחלבת ברקנית. בנוסף, יש במקום מטבח פתוח שעוצב כמו המטבח הביתי ומכינים בו כריכים יצירתיים בג'בטה (30 שקלים), סלטים שמכילים מלבד הירקות גם גבינות (30-35 שקלים) ופסטות (28 שקלים) לאכילה במקום או לקחת טייק אווי.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

תוכלו לרכוש כאן גם גבינות מחלב עזים וכבשים, מחלב בקר ומחלב בופאלו, ולרכוש סוגי גבינה כמו מוריציו ביין, קפרינלה, גאודה כמהין, גבינות כחולות כמו לנדנה כחולה, לבנה ויוגורט מחלב עזים. יש במקום גם גבינת גריל איטלקית שמיועדת לחימום, פרבלונה אגס מחלב בקר, גבינה ערבית מיוחדת לקנאפה וחמאות איכותיות, ביניהן גם חמאה מיוחדת לאפייה בעלת רמת מליחות נמוכה (טווח מחירי הגבינות נע בין 8.5-19.5 ל-100 גרם).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

לצד המבחר העשיר של גבינות מדפי המעדנייה, מציעים כאן גם קונפיטורות בוטיק, דגים מעושנים, רטבים מיוחדים ומאחורי דלפק המכירה, מסתתרת לה מכונת קפה איטלקית שמוציאה קפה בטעם אלוהי. 

 

המושב 42 פרדס חנה כרכור, 04-6017040, ‏ראשון-חמישי 8:30-22:00, שישי 8:30-15:00, כשר

 

מאור הלחם

מאפיית בוטיק לא שגרתית שנפתחה ממש לאחרונה בלב שכונת רמות יצחק בעיר נשר, שפתחו מאור ביניאשילי ורון אבוחצרה.

 

במקום מייצרים לחמי מחמצת (18 שקלים), עוגות שמרים עם שוקלד חלווה, שקדים ושזיפים, שוקלד מקופלת, תפוח עץ וקינמון וטופי קרמל (32 שקלים), פטיפורים עם גאנש שוקולד, אגוזי לוז וטופי, תפוחי עץ, פירות ולימון (6 שקלים), אקלרים (6 שקלים), סברינות (18 שקלים), כדורי שוקולד (4 שקלים) ומאפים מלוחים כמו קישים (60 שקלים קיש גדול, 26 שקלים קיש בינוני ו-7 שקלים למיני קיש).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בימי שישי מציעים במקום, בנוסף למבחר הקבוע, גם מאפה בצק עלים עם פלפלים קלויים ופסטו (29 שקלים) וקאנץ' מלוח שעשוי מגבינות ועגבניות מיובשות או גבינת קאשקבל, פסטו וזיתי קלמטה (32 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

במקום תמצאו גם מבחר מאכלים גאורגיים עליהם אחראית אמו של ביניאשילי, תמר, שמכינה חצ'פורי עם גבינה, תפוחי אדמה או שעועית (16 שקלים), חינקלי גבינה או תפוחי אדמה (55 שקלים) ומצרולי (18 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הורדים 26 נשר, 04-8380119, כשר

 

קובה גוטה

רשת חדשה נפתחה בטירת הכרמל שבחיפה. זהו הסניף הראשון של רשת המסעדות שמגישה אוכל ביתי כמו קובה שמגלגלים במקום, ממולאים, קציצות, מרקים ותבשילים נוספים כמו קציצות גוטה מבשר בקר ברוטב עגבניות שמוגשות עם פרוסות עבות של לחם אחיד או בתוך לחם פרנה שסופג היטב את הרוטב, ירקות ממולאים בבשר בקר בבישול ארוך, עלי גפן ממולאים באורז ובשר טחון ומפרום ביתי שמוגשים על צלחות נירוסטה, ממש כמו פעם.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

תפריט הקובה במקום עשיר במיוחד וכולל קובה גוטה - קובה בורגול גדולה בצורת פיתה, במילוי בשר וצנובר בתיבול מזרחי, שמוגשת מעל טחינה; קובה סלק, קובה במיה במילוי בשר, קובה דלעת במילוי בשר ומרק דלעת וקובה חמוסטה בטעם חמצמץ. יש גם קובה טבעוני במילוי עלי סלרי קצוצים ובצל בליווי מרק ירקות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מחירי כל המנות העיקריות בין 30-34 שקלים, והן כוללים מלבד המנה העיקרית גם אורז לבן, סלט ירקות וחמוצים.

 

ז'בוטינסקי 50 טירת הכרמל, 073-7274433, ראשון-חמישי 10:00-18:00, שישי 9:00-15:00, כשר

 

  

קנסאי סושי בר

סושי בר כשר חדש בפתח תקווה שנפתח על ידי טל אלמליח, שף פרטי לאירועים שהתמחה במטבח האסייתי. לשם פתיחת המקום צירף אליו שני שותפים, תומר לוי ואלדר אהרון, ובנה תפריט המתבסס על מטבח יפני מודרני, אסתטי ומדוייק.

(צילום: אריאל מדינה) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: אריאל מדינה)

בתפריט תמצאו מנות ראשונות כמו סלטים אסיתיים (19-29 שקלים), מרקים (22 שקלים) וסושי בכל הצורות המוכרות מניגירי ועד הסנדוויץ'. בנוסף, במסעדה מכינים מגשי סושי למסיבות (מחיר מגש עם 72 יחידות - 380 שקלים, ומחיר מגש עם 99 יחידות - 440 שקלים).

(צילום: אריאל מדינה) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: אריאל מדינה)

רפאל איתן 3 אם המושבות פתח תקווה, 03-6027707, ראשון-חמישי 12:00-23:00, מוצ"ש - 23:00, כשר

 

מקסיקניז

רשת מקסיקנית צעירה ותוססת מוקמת בימים אלו בצפון. על הצד הקולינרי מופקד השף אורי ארנון, שהיה השף של מסעדת "ארנולדס" עד לפני כחודש. הסניף הראשון יפתח בתחילת החודש על ציר אח״י אילת בקרית חיים, ומשם הרשת תתפשט לכל אזור הצפון.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

תמצאו שם טורטיות טריות שיוכנו במקום עם בשרים טריים שייצלו לעיני הסועדים, טאקוס, בוריטוס, אסאדו שיבושל לילה שלם, המבורגרים איכותיים וקוקטיילים מגניבים. סניפי הרשת יהיו פתוחים עד השעות הקטנות של הלילה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אח"י אילת 15 קרית חיים, 04-8408408, כשר

 

אביב משה ו"מלון חוף נחשולים"

השף אביב משה הופקד על מערך האירועים במלון חוף נחשולים, קונספט חדש במקום הכולל אירוח בחדרי בוטיק וקייטרינג שף על החוף. האירועים יתמקדו בפן הקולינרי, בהנהגתו של השף, ויכללו דוכנים כמו דוכני אוכל רחוב, פינגר פוד, אוכל ביתי, אוכל טבעוני ודוכן פליאו.

שף אביב משה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שף אביב משה(צילום: יח"צ)
 

בתום האירוע האורחים יפרשו לחדרים הסמוכים, הנמצאים ממש על קו המים.

 

מון חוף נחשולים, 04-6399533, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי בן אפרים
החדשה בתל יצחק
צילום: שי בן אפרים
מומלצים