שתף קטע נבחר

גרמניה: שר החוץ שתקף את טראמפ נבחר לנשיא

פרנק-וולטר שטיינמאייר הסוציאל-דמוקרט אמר בעבר שהרפובליקני מדבר בצורה גרוטסקית ומאיים על ביטחון ארה"ב וביטחון העולם עם "פוליטיקת השנאה והבידוד שלו". היום הוא נבחר לנשיא ה-12 של גרמניה בהצבעה מיוחדת בפרלמנט בהשתתפות הקנצלרית מרקל ודראג קווין

הפרלמנט בגרמניה בחר היום (יום א') את פרנק-וולטר שטיינמאייר, שר החוץ לשעבר, לתפקיד נשיא המדינה הבא. שטיינמאייר קיבל 931 קולות מתוך 1,260 בהצבעה שנערכה בבונדסטאג, הבית התחתון של הפרלמנט.

 

עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

לנשיא גרמניה יש מעט מאוד סמכות ביצועית, אולם הוא נחשב לקול מוסרי בעל משמעות גדולה במדינה. ההצבעה המיוחדת נערכה היום בהשתתפות 630 מחוקקים בבית התחתון ומספר דומה של נציגי 16 המדינות בגרמניה.

 

קיבל 931 קולות. שטיינמאייר מודה לנבחרים בבית התחתון של הפרלמנט (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
קיבל 931 קולות. שטיינמאייר מודה לנבחרים בבית התחתון של הפרלמנט(צילום: gettyimages)
שטיינמאייר, סוציאל-דמוקרט, קיבל את תמיכתה של "הקואליציה הגדולה" של המפלגות מהמרכז-ימין והמרכז-שמאל בראשות הקנצלרית אנגלה מרקל. הבחירה בנשיא החדש הייתה ככל הנראה אחד מרגעי האחדות האחרונים של הקואליציה השלטת בגרמניה לפני הבחירות הכלליות שייערכו במדינה בחודש ספטמבר. הקנצלרית מרקל תתמודד על כהונה רביעית ומולה ניצב יריב לא פשוט בדמותו של נשיא הפרלמנט האירופי לשעבר וראש הסוציאל-דמוקרטים מרטין שולץ.

 

"גרמניה היא עוגן של תקווה"

שטיינמאייר ייכנס לתפקידו ב-18 במרס במקומו הנשיא היוצא יואכים גאוק, והוא יהיה הנשיא ה-12 של גרמניה. בנאום התודה שלו כינה שטיינמאייר את גרמניה "עוגן של תקווה" ואמר שהמדינה צריכה לקחת אחריות ולשמש דוגמה למדינות חרות. "גרמניה נותנת לאחרים השראה להיות אמיצים לא משום שהכול טוב כאן, אלא משום שהראנו כמה המדינה שלנו יכולה להשתפר", אמר שר החוץ לשעבר.

 

בקיץ האחרון תקף שטיינמאייר את דונלד טראמפ, אז המועמד הרפובליקני לנשיאות ארצות הברית, ואמר שאם איל הנדל"ן ייבחר לנשיא עשויות להיות לכך השלכות על יחסי ארה"ב ואירופה. שטיינמאיר אמר כי התיאור של ארה"ב בידי טראמפ כמדינה המכותרת בידי אויביה הוא "גרוטסקי". הוא גם תהה כיצד יממש טראמפ את כוונתו "להפוך את אמריקה לגדולה מחדש" במקביל להתרחקות מעימותים ברחבי העולם. "אני פשוט לא יכול להסביר כיצד הדברים מתיישבים", אמר מי שהיה אז שר החוץ הגרמני.

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
המתקפה של שטיינמאייר לא הייתה הראשונה שלו על טראמפ. קודם לכן אמר בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס שטראמפ מאיים על ביטחון ארה"ב וביטחון העולם עם "פוליטיקת השנאה והבידוד שלו". הוא גם אמר שהוא מודאג מהבטחותיו העמומות של טראמפ "להפוך את אמריקה לגדולה מחדש" ובאותה עת לצמצם את פעולותיה מעבר לים. "פוליטיקה של פחד ובידוד תביא לפחות ביטחון, לא ליותר, ותהיה מסוכנת לא רק לארה"ב, אלא גם לאירופה וליתר העולם", אמר שר החוץ הגרמני.

 

עם הדראג קווין אוליביה ג'ונס שגם השתתפה בהצבעה (צילום: AP) (צילום: AP)
עם הדראג קווין אוליביה ג'ונס שגם השתתפה בהצבעה(צילום: AP)

באה לברך. הקנצלרית מרקל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
באה לברך. הקנצלרית מרקל(צילום: רויטרס)

גם הקנצלרית קיבלה חיבוק מהדראג קווין. משמאל: מאמן נבחרת גרמניה יואכים (יוגי) לב (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
גם הקנצלרית קיבלה חיבוק מהדראג קווין. משמאל: מאמן נבחרת גרמניה יואכים (יוגי) לב(צילום: gettyimages)

יריבה העיקרי של הקנצלרית בבחירות הקרובות. שולץ (מימין) (צילום: EPA) (צילום: EPA)
יריבה העיקרי של הקנצלרית בבחירות הקרובות. שולץ (מימין)(צילום: EPA)

הליך בחירת נשיא בגרמניה נתפש לרוב כאפרורי למדי, אך מי שהכניס לו הרבה מאוד צבע היה הדראג קווין אוליביה ג'ונס, שהגיעה לפרלמנט בברלין עם שמלה כחולה ופיאה כתומה גדולה ולחצה ידיים והתחבקה עם כמה מהפוליטיקאים, בהם הקנצלרית מרקל והנשיא הנבחר שטיינמאייר.

 

האסיפה הפדרלית של גרמניה היא גוף שמתכנס מדי חמש שנים כדי לבחור את נשיא המדינה. האסיפה לא כוללת רק פוליטיקאים ולא פעם שולחות המדינות דמויות בולטות בקהילה כדי להצביע בשמן בפרלמנט בברלין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הנשיא הבא. שטיינמאייר
צילום: רויטרס
מומלצים