שתף קטע נבחר

נתניהו המריא לארה"ב: "אני אוביל, אני אנווט"

לפני עלייתו לטיסה לארה"ב ולפגישה עם הנשיא טראמפ, אמר רה"מ: "אני וטראמפ רואים עין בעין את האיומים. הברית האיתנה עומדת להתחזק". השר כץ: "ישראל צריכה לומר - לא למדינה פלסטינית". השר בנט: "מדינה פלסטינית - הזיה"

 

"הברית עומדת להתחזק עוד יותר". נתניהו ורעייתו לפני ההמראה (צילום: אבי אוחיון, לע"מ) (צילום: אבי אוחיון, לע
"הברית עומדת להתחזק עוד יותר". נתניהו ורעייתו לפני ההמראה(צילום: אבי אוחיון, לע"מ)

ראש הממשלה המריא בצהריים (יום ב') לארצות הברית לפגישה ראשונה עם הנשיא דונלד טראמפ. עם ההמראה אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני יוצא עכשיו לביקור חשוב ביותר בוושינגטון, שם אפגש עם נשיא ארה"ב טראמפ, סגן הנשיא מייק פנס, מזכיר המדינה רקס טילרסון ומנהיגים בקונגרס ובסנאט".

 

על יחסי ארה"ב-ישראל אמר נתניהו כי "הברית תמיד הייתה איתנה מאוד והיא עומדת להתחזק עוד יותר. הנשיא טראמפ ואנוכי רואים עין בעין את האיומים וההזדמנויות באזור. נדבר על שני הדברים וגם על שדרוג הברית החזקה הזו בהרבה מאוד תחומים. היה דיון יסודי מעמיק בקבינט אתמול ובסוף הדיון אמרתי בפשטות - אני אוביל ואני אנווט. זה מה שאני מתכוון לעשות - להוביל ולנווט את הברית ההיסטורית לטובת האינטרס הלאומי ולטובת כל אזרחי ישראל".

נשיא ארה"ב טראמפ. דריכות בישראל לקראת הפגישה עם נתניהו (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיא ארה"ב טראמפ. דריכות בישראל לקראת הפגישה עם נתניהו(צילום: AP)

לפני ההמראה אמר שר התחבורה ישראל כץ כי "ישראל צריכה להגיד בקול רם וברור: לא למדינה פלסטינית, כן לירושלים המורחבת, השלמה והמאוחדת בריבונות ישראל". השר כץ, חבר מפלגתו של נתניהו, קרא גם לראש הממשלה להעלות בפני הממשל האמריקני במסעו לוושינגטון את נושא העברת שגרירות ארצות הברית לירושלים.

 

בנאומו ב"כנס ירושלים" של קבוצת "בשבע" אמר כץ: "צריך לחתור ולהגיע להבנות בראש ובראשונה למימוש ההבטחה שנתן טראמפ ערב בחירתו". הוא הוסיף כי אהדתו לישראל של הנשיא החדש היא הזדמנות להחלת הריבונות הישראלית בעווף ירושלים, וקרא: "מעלה אדומים, גוש עציון, גבעת זאב וביתר עילית תחילה".

 

כץ אמר כי ישראל צריכה לומר גם: "לא להקפאה - כן לפיתוח ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון". לדבריו, צריך וניתן לאשר בניה בלתי מוגבלת ביהודה ושומרון, כדי לאפשר להתיישבות לגדול ולהתפתח, וכן להרחיב את גבולות ירושלים וליצור מטרופולין, כפי שנהוג בערים מרכזיות אחרות בעולם.

 

שר החינוך נפתלי בנט, שנאם מיד אחריו בכנס, החל את נאומו בהבעת תמיכה בנתניהו: "אדוני ראש הממשלה, אנחנו סומכים עליך, אנחנו מגבים אותך במאה אחוז בשמירה על מדינת ישראל כמדינה יהודית בארץ ישראל. בשם עם ישראל כולו אני מאחל לך - לך לשלום ושוב בשלום".

 

לאחר מכן, הקדיש בנט את נאומו לניסיון להפריך את הטיעונים בעד הקמת מדינה פלסטינית - רעיון שאותו הגדיר "הזיה". לדבריו, יש כבר שתי מדינות כאלה, ירדן ועזה, ולמעשה המאבק הוא על השלישית: "ראש הממשלה נתניהו יוצא לשליחות היסטורית. בשם עם ישראל כולו אני מאחל לו - חזק ואמץ".

 

שר האוצר משה כחלון אמר בכנס כי מפלגתו תתמוך בהסכם שלום עתידי שכולל מדינה פלסטינית מפורזת ("מדינה מינוס", כלשונו), כל עוד הדבר אינו פוגע בביטחון ישראל. הוא הוסיף כי הדבר אינו מעשי כרגע. "אני בעמדות של הליכוד, אני איש ימין, ואני לא צריך על כך תעודת כשרות מאף אחד".

 

לקראת מסעו של ראש הממשלה נתניהו בוושינגטון אמר כחלון: "יש מצד אחד הזדמנות גדולה אבל אסור לשכוח שהזדמנויות אפשר גם להחמיץ. יש לנו עכשיו ידיד בנשיאות ארה"ב ועלינו להיות מאוד זהירים ורגישים. צריכים ללכת על אסטרטגיה. אני מגבה את ראש הממשלה וסומך עליו שיעשה את הטוב ביותר. הוא מנוסה יותר מכולנו".

 

גם יו"ר האופוזיציה והמחנה הציוני, ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג, דיבר בכנס וטען ש"אויבינו מבקשים לפרק את המדינה היהודית. התפיסה שמוביל בנט וחבריו עושה זאת גם כן... על ראש הממשלה נתניהו להחליט אם הוא ממשיך להיגרר אחר בנט והימין הקיצוני שששים לספח אל מדינת ישראל מיליוני פלסטינים או שהוא פועל במנהיגות ובאחריות ובפגישתו עם נשיא ארה"ב הוא חוזר על המחויבות של ישראל לפתרון שתי המדינות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
ראש הממשלה ורעייתו לפני ההמראה
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים