שתף קטע נבחר

6 טעויות בשימוש ובתחזוקה של התנור הביתי

להשתמש בחומרי ניקוי חזקים מדי, להניח סיר כבד בתחתית התנור ולשכוח להפעיל אותו למשך תקופה ארוכה ועוד. אתר "המקצוענים" עם טעויות שגורמות לתקלות נפוצות ומיותרות בתנור הביתי

תתפלאו, אבל מרבית התקלות של תנור האפייה הביתי נגרמות בשל טעויות הניקוי שלו. אז גם אם אתם חולי ניקיון, הנה כמה דברים שכדאי לדעת על שימוש ותחזוקה נכונים של התנור. גם הימנעות מהדלקה שלו למשך תקופה ארוכה, אגב, יכולה לגרום לתקלות.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

להשפריץ חומרי ניקוי לתוך התנור או על צג ההפעלה  

"אין להשפריץ כל חומר נוזלי על התנור, לא בחלקו הפנימי ולא בחלקו החיצוני", אומר תומר בסון, טכנאי מסוג אחר באתר "המקצוענים". "יש להשפריץ את חומר הניקוי על הסמרטוט בלבד, ולא על שום משטח או כל רכיב אחר של התנור. בתנור יכול להיגרם נזק לכרטיס האלקטרוני ובתנור מכני יכול להיגרם נזק למערכת, אם מים יחדרו לאחד הפתחים שבקרבת כפתורי ההפעלה. זכרו, השילוב של מים וחשמל הוא מסוכן".

 

בנוסף, יש כאלה שמנקים עם יותר מדי נוזל את דלת הזכוכית של התנור. זו דלת עם זכוכית כפולה. "לעתים, בשל העובדה שהיא אינה אטומה לגמרי, הנוזל חודר אל המרווח שבין הזכוכית ונשאר כלוא ביניהן ומשאיר כתמים בולטים", אומר בסון. "במקרה כזה, לא מומלץ להזמין טכנאי שיפרק את הזכוכית, כי יש סכנה שבמהלך הפירוק היא תישבר. לכן, חשוב מאוד לנקות עם סמרטוט לחה ולהימנע משימוש בכמות גדולה של נוזלים במהלך הניקוי".

 

לנקות בצורה אגרסיבית ולשבור את הזכוכית

"לא פעם אני מקבל פניות מצרכנים שניקו בצורה אגרסיבית מדי את הזכוכית החיצונית או הפנימית של התנור ושברו את הזכוכית", אומר בסון. "יש לשפשף בזהירות רבה את דלת הפתיחה של התנור ולהימנע מהפעלה של לחץ עליה. כמו כן, הזכוכית יכולה להישרט. לכן, אין לנקות אותה עם ברזלית, אלא בעזרת סמרטוט או סקוטש עדין במיוחד".

 

להכניס לתנור קערת מים או למלא את התבנית יותר מדי

לעתים אנשים מכניסים קערת מים אל תוך תנור האפייה, או ממלאים בכמות גדולה מדי של רוטב את התבנית. בסון: "ברגע שהנוזלים גולשים אל תחתית התנור, זה יכול לגרום לקצרים ולתקלות. חשוב להיות מאוד מודעים לכך שזהו מוצר חשמלי, שמגיב מאוד לא טוב למגע של נוזלים".

 

לפגוע בציפוי האמייל ולמחוק את הסימנים שעל לוח הפיקוד  

ניקוי החלק הפנימי של התנור עם חומר מסיר אבנית יכול בפירוש לגרום לנזק לציפוי האמייל של דפנות התנור. בסון: "ברגע שנגרם נזק לציפוי האמייל, יכולה להצטבר קורוזיה בדפנות התנור ולפגוע באיטום שלו. ברגע שאדים או נוזלים מחלחלים אל תוך המערכת החשמלית, נגרמות תקלות".

 

לדבריו, "ניתן להסתפק בניקוי התנור בעדינות בעזרת מעט סבון כלים. בסיום הניקוי, חשוב להפעיל את התנור על מנת שכל הרעלים שיש בחומרים אלו יתאדו החוצה, ולהשאיר את דלת התנור פתוחה כרבע שעה. כמו כן, ניקוי לוח הפיקוד של התנור עם מסיר שומנים או עם סקוטש יכול למחוק את סימני ההפעלה של התנור ולהפוך אותו לבלתי שמיש".

 

להניח סיר כבד מאוד על תחתית התנור

"זו טעות להניח סיר כבד במיוחד על תחתית התנור, מפני שזה יכול לגרום לעיקום של הפח ולהרס של גוף החימום הממוקם בחלק התחתון של התנור", מסביר בסון. בנוסף, יש להימנע מהנחה של תבנית או סיר על גבי דלת התנור, שכן היא יכולה להישבר.

 

לא להפעיל את התנור למשך תקופה ארוכה

זו טעות להימנע מהפעלת התנור למשך תקופה ארוכה. בסון: "ההמלצה היא להפעיל אותו לפחות אחת לשבועיים, גם אם זה למשך כ-5 דקות. המטרה היא להרחיק את הלחות שמצטברת ליד גופי החימום. אחרת, בעת שמדליקים אותו יכול להיגרם קצר".

 

מחפשים טכנאי? לרשימה המלאה

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים