שתף קטע נבחר

חוזרים הביתה: הופחת החשש לקריסת הסכר בקליפורניה

הרשויות בארה"ב הודיעו כי כ-180 אלף התושבים שפונו בשל החשש לקריסת סכר אורוויל יכולים לשוב לבתיהם. זאת לאחר שנוקזו מספיק מים מהאגם שמאחורי הסכר. "עדיין נדרשים להיות ערוכים לפינוי, אם זה יידרש שוב"

נוקזו מספיק מים. סכר אורוויל (צילום: AP) (צילום: AP)
נוקזו מספיק מים. סכר אורוויל(צילום: AP)

הרשויות במדינת קליפורניה הודיעו אמש (ג') כי כ-180 אלף התושבים שגרים באזור סכר אורוויל יכולים לשוב לבתיהם. זאת לאחר שבתחילת השבוע פונו התושבים בשל חשש לקריסת הסכר הגבוה ביותר בארצות הברית (230 מטרים), בעקבות חור שנפער במערכת פליטת המים שלו.

 

השריף של מחוז ביוט, קורי הוני, אמר במסיבת עיתונאים כי הוראת הפינוי הוחלפה ב"אזהרת פינוי", לאחר שנוקזו מספיק מים מהאגם שמאחורי הסכר. לדבריו, התושבים יכולים לשוב בבטחה לבתיהם, אך עדיין נדרשים להיות ערוכים למקרה של פינוי, אם זה יידרש בשנית.

 

עוד נמסר כי ההחלטה להתיר לתושבים לשוב לבתיהם התקבלה לאור תחזיות מזג אוויר מעודכנות ולפיהן הסערה שהייתה צפויה לפקוד את האזור בהמשך השבוע תלווה בפחות גשמים ממה שהעריכו בתחילה. משום כך, לא צפויות לזרום כמויות גדולות של מים אל האגם.

 

רוד רמוקל, שמתגורר עם אשתו בעיר ביגס שבצפון לאגם אורוויל, סיפר כי כשעה לאחר ההודעה על האפשרות לחזור - הם כבר היו בביתם. לדבריו, התנועה בכביש המוביל לאזור זרמה "בניגוד לעומס הכאוטי שהיה ביום ראשון בלילה, לאחר שהורו לנו להתפנות". הוא הוסיף כי הם יהיו מוכנים עם ציוד למקרה ויישמעו שוב סירנות שיורו על פינוי.

נדרשים להיות ערוכים לפינוי נוסף. תושבים שפונו מאזור אורוויל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נדרשים להיות ערוכים לפינוי נוסף. תושבים שפונו מאזור אורוויל(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בסכר נוצר חור. הצפות באזור אורוויל, אתמול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בסכר נוצר חור. הצפות באזור אורוויל, אתמול(צילום: AFP)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

ביום ראשון הוציא משרד השריף "הוראה לפינוי מיידי מהרמות הנמוכות של אורוויל ומהאזורים שבמורד הזרם". בהוראה הובהר כי "זה לא תרגיל". ההודעה יצאה לאחר שסכר אגם אורוויל התמלא כמעט לחלוטין במים בעקבות כמה סערות קשות שפקדו את האזור בשבועות האחרונים, לאחר ארבע שנות בצורת. הרשויות בקליפורניה חששו שעם קריסת הסכר, יוצף האזור במים וחיי אדם יהיו בסכנה.

 

בשל כך, החלו הרשויות האמריקניות לפתוח באופן יזום את הסכר כדי להוריד את מפלס המים הגבוה. נכון ליום שישי, היה קרוב מפלס המים בסכר לשני מטרים בלבד מהחלק העליון שלו.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP, Randy Pench) (צילום: AP, Randy Pench)
(צילום: AP, Randy Pench)

 (צילום: AP, Albert Madrid) (צילום: AP, Albert Madrid)
(צילום: AP, Albert Madrid)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

השריף הוני אמר בתחילת השבוע שמומחים אמרו לו שהחור שנוצר מערכת פליטת המים של הסכר עלול לסכן את שלמות המבנה. לדבריו, ההחלטה על פינוי מיידי נועדה להציל את חייהם של אלפי תושבים שחיים מתחת לסכר אורוויל במידה שזה יקרוס. מאוחר יותר הוא אמר שהשחיקה של מערכת פליטת המים לא מתקדמת במהירות גדולה כפי שחששו בתחילה ושכמות המים שזרמה דרך החור ירדה.

 

בעקבות הפינוי ההמוני, הפכה העיר אורוויל לעיר רפאים, ופקקים גדולים נוצרו באזור בשעה שאלפי תושבים עזבו את האזור המועד לשיטפונות כבדים במקרה של קריסת הסכר הגבוה ביותר בארה"ב. בעיר מתגוררים יותר מ-16 אלף תושבים.

 

סכר אגם אורוויל נבנה בין 1962 ל-1968, והוא גבוה ב-12 מטרים מסכר הובר המפורסם במדינת נבאדה שסוכר את נהר הקולורדו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים