שתף קטע נבחר

השחיתות בעיריית נתניה: הבכיר קידם פרויקטים, החברות נתנו תרומות

שחרורם ממעצר של בכירים בעיריית נתניה במסגרת חקירת פרשת השחיתות הוביל את המשטרה לעדויות חדשות. לפי החשד, ליו"ר "אשטרום" אברהם נוסבאום היה קשר פסול עם יו"ר הוועדה לתכנון ולבנייה בעיר שמעון שר. נחקרו גם מנכ"ל "פז" יונה פוגל, מנכ"ל "פרץ בוני התיכון" עמי פרץ ומנכ"ל "דלק ישראל" לשעבר שמואל אנצ'ל

ההסתעפות בפרשת השחיתות בנתניה מכניסה לתוכה ארבע מהחברות הגדולות במשק: חקירתו של יו"ר חברת הבנייה "אשטרום" אברהם (רמי) נוסבאום, במסגרת פרשת השחיתות בעירייה כפי שנחשף לראשונה ב-ynet, העלתה חשד כי ניהל קשרים פסולים עם יו"ר הוועדה לתכנון ולבנייה בעירייה, שמעון שר.

 

לפי החשד, שר, שנעצר כשהתפוצצה הפרשה לפני כמה חודשים, קידם פרויקטים של החברה בעיר ובתמורה הועברו תרומות לכאורה למוסדות הקשורים לשר.

 (צילום: אביב חופי, עמית שעל, יריב כץ) (צילום: אביב חופי, עמית שעל, יריב כץ)
(צילום: אביב חופי, עמית שעל, יריב כץ)

אך החקירות לא נעצרו רק ב"אשטרום". בימים האחרונים נחקרו בכירים מחברות נוספות: מנכ"ל "פז" יונה פוגל נחקר באזהרה ביחידת להב 433 בחשד למתן שוחד, וכן מנכ"ל "פרץ בוני התיכון", עמי פרץ שחשוד במתן תרומה. כמו כן נחקר המנכ"ל לשעבר של חברת "דלק ישראל" שמואל אנצ'ל. על פי המשטרה, נחקרו ארבעה נושאי משרה נוספים בחברות פרטיות.

 

"כלל הנחקרים שוחררו בערבות עצמית ובתנאים: עיכוב יציאה מהארץ למשך שלושה חודשים, הרחקה מעיריית נתניה למשך 15 ימים ואיסור יצירת קשר עם מי מהמעורבים בפרשה", נמסר מהמשטרה. "בשל העובדה כי מדובר בחברות הציבוריות הנסחרות בבורסה, משטרת ישראל מעדכנת כנדרש את הרשות לניירות ערך".


שמות החברות הללו עלו במסגרת חקירות ועדויות חדשות שהגיעו ליחידת העילית של המשטרה לאחר שהחשודים בפרשת השחיתות בנתניה, בהם שר, שוחררו ממעצר. חלק מהבכירים בשתי החברות הנוספות מלבד "אשטרום" כבר נחקרו בחשד למעורבות בנעשה בעיריית נתניה, בעיקר בתחום התכנון והבנייה.

שמעון שר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שמעון שר(צילום: ירון ברנר)

"אשטרום" הייתה הראשונה שדיווחה לבורסה כי היו"ר שלה נחקר במשטרה ובהמשך הגיעו גם הדיווחים של "פז" ו"פרץ בוני התיכון". במשטרה אומרים כי מדובר בתחילתה של הפרשה וגורמים נוספים מאותן חברות צפויים להיחקר בימים הקרובים.

 

בהודעת חברת פז לבורסה נמסר: "החברה מודיעה בזאת כי נמסר לה שביום 13.2.17 מנכ"ל החברה נחקר בחשד לכאורה למתן שוחד כנושא משרה בחברה בקשר עם עיריית נתניה. להערכת החברה נושא המשרה הבכירה והחברה פעלו כדין".

 

 (צילום: מתן טורקיה) (צילום: מתן טורקיה)
(צילום: מתן טורקיה)

מנכ"ל "פז" יונה פוגל התייחס גם הוא לפרסומים ובהודעה שמסר לעובדי החברה כתב: "עובדות ועובדים יקרים, ערוצי התקשורת השונים מדווחים כעת על שרבוב שמי ושם החברה בפרשה החוקרת התנהלות בכירים בעיריית נתניה. אני מבקש לפנות אליכם באופן אישי ובמסגרת המגבלות החלות עליי. חשוב לי לומר לכם באופן חד משמעי שהחברה ואני פעלנו ללא רבב ועל-פי כל דין, וצר לי שמצאו לנכון לשרבב אותנו בפרשה זו. מיותר לציין ששיתפתי פעולה ואמשיך לשתף פעולה עם רשויות אכיפת החוק ואני בטוח שהנושא יוסר מסדר היום במהרה. אירוע זה לא צפוי להשפיע על פעילות החברה".

 

 

בפרשה המקורית חשודה פיירברג כי קיבלה שוחד יחד עם גורמים בכירים בעירייה בתמורת להקלות עם קבלנים. בין היתר נעצר גם צפריר, בנה של ראש העיר, בחשד שקיבל מאות אלפי שקלים שוחד עבור אדם אחר. פיירברג עצמה חשודה שקנתה בית בבניין ליד הים באמצעות עו"ד נאמן ובסוף אף חתמה על היתרי בנייה בפרויקט.

 

פיירברג נעצרה בתחילת חודש ספטמבר בתום חקירה סמויה של היחידה הארצית לחקירות הונאה. יחד עם פיירברג נעצרו גם בעלה לשעבר אלי, בנה צפריר, יו"ר הוועדה לתכנון ובנייה בנתניה שמעון שר, ועו"ד אברהם גוגיג. לפי החשד, פיירברג ושמעון שר, ששימש עד לאחרונה סגנה ומכהן כיו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה בעיר, לקחו שוחד מקבלנים ומיזמים ובתמורה קידמו פרויקטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
עיריית נתניה
צילום: יריב כץ
מומלצים