שתף קטע נבחר

חיפה כימיקלים ערערה נגד ריקון מכל האמוניה

החברה ערערה לביהמ"ש המחוזי על ההחלטה לרוקן את המכל עד ליום שלישי הבא. "עיריית חיפה מפריחה נתונים מופרכים ודמגוגיים. לא תתאפשר פעילותם של הכור בדימונה, בתי חולים, תע"ש ומגזרי תעשייה שלמים, עשרות אלפי עובדים יפוטרו"

חברת חיפה כימיקלים, המפעילה את מכל האמוניה, ערערה לבית המשפט המחוזי בחיפה על החלטת בית המשפט לעניינים מקומיים שעליה לרוקן את המכל עד ליום שלישי הבא. בערעור היא תוקפת את המשיבה, עיריית חיפה, "המפיצה נתונים דמגוגיים כדי לזרוע בהלה בציבור".

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ כלכלה ירוקה :

בית המשפט: לרוקן את מכל האמוניה בחיפה תוך 10 ימים 

כיצד ישפיע ריקון מכל האמוניה? שאלות ותשובות

מנכ"ל האוצר דן עם חיפה כימיקלים על מכל אמוניה לישראל וירדן

 

"עיריית חיפה מפריחה נתונים מופרכים ודמגוגיים שתכליתם לזרוע בהלה בקרב הציבור, שעה שלא רק שאין להם כל תימוכין מדעיים או עובדתיים הרי שהם גובלים בהטעייה - לא פחות", נכתב בערעור. "עמדתם הנחרצת של הגורמים המופקדים ואמונים על ענייני הבטיחות ועל תרחישי חירום - פיקוד העורף, המועצה לביטחון לאומי ועוד, הינה, כפי שנטען בתגובותיה של המדינה, היא שהמענה המיגוני הקיים נותן מענה הולם לעת הזו לכל תרחישי הייחוס הרלבנטיים, תוך שבכל הנוגע לטענותיה של המשיבה ביחס לסיכון הנשקף מאוניית האמוניה נטען כי סבירות התרחיש הנטען על ידה הינה נמוכה מאוד".

 

החברה מסבירה באמצעות עוה"ד יוסי בנקל ואלי כהן, ממשרד ראב"ד מגריזו בנקל ושות', כי "מסוף האמוניה הארצי מהווה חלק מנמל חיפה מזה 32 שנים ומספק 100% תצרוכת האמוניה של מדינת ישראל. אם תופסק - לא תתאפשר פעילותם של מתקנים ביטחוניים רגישים דוגמת הכור הגרעיני בדימונה, בתי חולים, תע"ש, רפא"ל, מערכות לטיהור מים וכן הפסקת פעילותן של מגזרי תעשיה שלמים במשק הישראלי, על כל המשתמע מכך כולל פיטורי עשרות אלפי עובדים".

 

"פניית עיריית חיפה אינה נקיית כפיים"

בחיפה כימיקלים מסבירים כי פניית עיריית חיפה לבית המשפט אינה "נקיית ידיים ותמת לב" כיוון שהוגשה יום אחד בלבד לאחר הגשת בקשה להוצאת דו"ח מתיק שמתנהל בבית המשפט העליון ובחלוף שש שנים ממועד הגשת כתב האישום. לדבריהם, "העובדות" שעל בסיסן הוגשה הפניה לבית משפט שלום בחיפה הינן דו"ח מוזמן מטעם המשיבה שגם הוא איננו מסתמך על כל ממצא חדש, אלא לכל היותר וגם זאת בספק על "תובנות" של כותביו.

 

עוה"ד יוסי בנקל ואלי כהן: "כותבי הדו"ח לא טרחו כלל לבקר במסוף האמוניה הארצי, להיפגש עם המשיבה ומומחיה, כמו גם, עם מומחי פיקוד העורף, המועצה לביטחון לאומי והמשרד להגנת הסביבה שלהם יש את המיומנות הבקיאות והידע הנדרשים המשמשים אותם למעקב ופיקוח שוטף על מסוף האמוניה הארצי והאמצעים להגנתו, מזה שנות דור ואשר חוות דעתם, כפי שיפורט להלן, עומדת בסתירה ובניגוד, לשון המעטה לנטען בדו"ח. מה גם בכל הכבוד, אין לאף אחד מעורכי הדו"ח מומחיות בכל הנוגע למסופי אמוניה וממילא הדבר לא נטען על ידם כי יש להם מומחיות כאמור ו/או חיברו דוחות דומים עבור גופים נוספים בעניינים אלו ודומה כי לא בכדי".

מכל האמוניה במפרץ חיפה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מכל האמוניה במפרץ חיפה(צילום: עידו ארז)
 

אחת הטענות בערעור מטילה ספק בסמכותו של בית משפט שלום בחיפה לבקר את פעילותן של הרשויות המוסמכות שאותן לא טרח לזמן לדיון בפניו. "הצורך, שלא לומר החובה לזמן את נציגי היועץ המשפטי לממשלה לדיון בטרם מתן החלטה התחדד בפני בית המשפט לאחר שבתגובת המערערת נפרשו בפניו כל ההליכים המתנהלים בבית המשפט העליון והחלטת בית המשפט העליון להורות על צירוף היועץ המשפטי לממשלה (בנוסף על פרקליטות המדינה שממילא מייצגת בתיק גופי מדינה אחרים) להליכים בפניו בשל החשיבות שמייחס בית המשפט העליון לסוגיית האמוניה.

 

"מכל האמוניה עומד בתקנים הבינלאומיים המחמירים ביותר של בטיחות וכוללים בין השאר מעטפת פלדה מיוחדת, קירות מגן מבטון, קירות חיצוניים ועוד שורה של מעגלי אבטחה גלויים וסמויים. המכל נבדק מספר פעמים על-ידי מומחים בינלאומיים ונמצא תקין".

 

עיריית חיפה: "מסע הפחדה בתקשורת על השבתת המשק וקריסתו"

מעיריית חיפה נמסר בתגובה: "תושבי העיר חיפה, הנהלתה וראש העיר, מצביעים בדאגה על העובדה לפיה הנהלת חיפה כימיקלים מתעלמת מהחלטת בית המשפט וטרם החלה בפינוי מכל האמוניה כפי שהונחתה בפסק הדין האמיץ של השופטת. תחת זאת, מפעילה החברה מנופי לחץ על ממשלת ישראל ודי לשמוע את דברי השר להגנת הסביבה אלקין על הלחצים המופעלים נגדו.

 

"במקביל נוקטת חיפה כימיקלים במסע הפחדה בתקשורת על 'השבתת המשק וקריסתו' במקרה של פינוי המכל. אנו קוראים להתאחדות התעשיינים שקראה היום שלא לפנות את המכל ליטול קורה מבין עיניה. רק לפני שנים מעטות, שבת מפעל חיפה כימיקלים לחודשים ארוכים והמשק לא קרס.התאחדות התעשיינים צריכה לשים לנגד עיניה גם את תושבי חיפה ואת עובדי המפעל שפועלים לצד ״פצצה מתקתקת״ ולא רק את בעלי ההון. אנו תובעים ממשלת ישראל, לעמוד לצד תושבי חיפה וערי המפרץ ולא לאפשר לחיפה כימיקלים להמשיך ולשטות בתושבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
מכל האמוניה בחיפה
צילום: עידו ארז
מומלצים