שתף קטע נבחר

נתניהו על דרישת טראמפ לריסון בנייה בהתנחלויות: "נעשה מאמץ ונבחן זאת"

בתום הפסגה בבית הלבן עם נשיא ארה"ב, הודה נתניהו כי "יבחן" את הדרישה לריסון הבנייה, ואמר כי ביקש מטראמפ הכרה בכך שהגולן הוא חלק מישראל. "הוא לא הגיב בתדהמה", ציין נתניהו. לדבריו, "לא היה לנו ידיד יותר גדול מטראמפ"

ראש הממשלה בנימין נתניהו מבהיר כי "יעשה מאמץ ויבחן" את דרישת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לרסן את הבנייה בהתנחלויות, ואומר כי ביקש מהנשיא האמריקני הכרה בכך שהגולן הוא חלק מישראל. "הנשיא לא הגיב בתדהמה על בקשתי", אמר אמש (יום ד') נתניהו בתדרוך לעיתונאים ב"בלייר האוס", מעון האירוח בבית הלבן.

 

במסיבת העיתונאים לפני תחילת הפסגה בבית הלבן, קרא טראמפ "לרסן לזמן קצר" את הבנייה בהתנחלויות. נתניהו נשאל על כך בתום הפגישה וענה: "סיכמנו לדון בהתנחלויות מתוך מטרה להגיע להבנות שתואמות את השאיפה להגיע לשלום. נשיא ארצות הברית אמר שהוא מוכן לפעול יחד איתנו למען האינטרסים של ישראל. לא היו תחומים שלא ראינו עין בעין ביני לבין טראמפ. אם יש מצדו רצון לבחון את נושאי ההתנחלויות ראוי לעשות מאמץ ולבחון".

 

פסגת נתניהו-טראמפ, כתבות נוספות

טראמפ: שתי מדינות או אחת? מה שהצדדים ירצו

הפלסטינים עונים: שתי מדינות - או מדינת אפרטהייד

הפרטים פחות חשובים - טראמפ רוצה עסקה / רון בן ישי

בנט: "עידן חדש". שטייניץ: "נמשיך לבנות" 

 

בציוץ לפני התדרוך כתב נתניהו: "פגישה חמה ונהדרת עם הנשיא טראמפ. יום מוצלח למדינת ישראל!". בתדרוך עצמו אמר לעיתונאים: "פגשתי במהלך חיי לא מעט נשיאים, ואני יכול להגיד על סמך הפגישה הראשונה עם טראמפ - לא היה לנו ידיד גדול יותר מאשר טראמפ. הוא הגדיר עידן חדש ביחסי ישראל וארצות הברית. ודאי התרשמתם מקבלת הפנים החמה כלפי שרה וכלפיי, הם יצאו מגדרם להציג זאת".

 

חיוכים בחדר הסגלגל (צילום: AP) (צילום: AP)
חיוכים בחדר הסגלגל(צילום: AP)

עם הרעיות, במהלך הפסגה (צילום: AP) (צילום: AP)
עם הרעיות, במהלך הפסגה(צילום: AP)

נתניהו נשאל אם פתרון שתי המדינות מת, על רקע דברי טראמפ לפיהם ארצות הברית לא תתעקש על פתרון שתי המדינות, אלא יבחר "במה שהצדדים ירצו, ובלבד שנגיע לעסקה". על כך ענה ראש הממשלה: "תלוי מה זה שתי מדינות. אבו מאזן חושב שמדינה פלסטינית זה זכות השיבה ושצה"ל יעזוב. זה לא מקובל. השאלה מה מקימים שם - קוסטה ריקה או איראן. בתפיסה שלי, בכל מצב ישראל תהיה הסמכות העליונה והקובעת בנושא הביטחון והצבא".

 

לדברי נתניהו, "אני לא רוצה לספח קרוב לשני מליון אזרחים פלסטינים ואין לי עניין שהם יהיו נתינים שלנו. אבל מצד שני אנחנו לא נהיה נתונים לטרור. לא שיניתי דבר מנאום בר אילן". בנוגע לאפשרות העברת שגרירות ארצות הברית מתל אביב לירושלים, הבטחת קמפיין של טראמפ, אמר ראש הממשלה בתדרוך: "בעניין זה אמרתי שאני תומך בהעברת השגרירות לירושלים. הוא שמע את דעתנו בצורה חד משמעית. הוא רוצה זמן לבחון את הנושא".

 

ראש הממשלה חשף כי ביקש מטראמפ הכרה בכך שהגולן הוא חלק מישראל. "לא אגיד מה הייתה התשובה", אמר תחילה נתניהו, ואחר כך הוסיף: "הנשיא לא הגיב בתדהמה על זה שביקשתי ממנו להכיר בגולן כחלק מישראל".

 

מסיפוח להכרה / צבי האוזר


לחיצת היד, בתחילת הפסגה (צילום: mct) (צילום: mct)
לחיצת היד, בתחילת הפסגה(צילום: mct)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"ביקשתי הכרה בגולן כחלק מישראל". נתניהו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"ביקשתי הכרה בגולן כחלק מישראל". נתניהו(צילום: רויטרס)

מלניה טראמפ ושרה נתניהו מסיירות (צילום: שמוליק עלמני) (צילום: שמוליק עלמני)
מלניה טראמפ ושרה נתניהו מסיירות(צילום: שמוליק עלמני)

"האיום האיראני הוא גדול ביותר", חזר נתניהו על דבריו המוכרים. "שוחחנו על כך באריכות. טראמפ חזר ואמר כמה ההסכם גרוע וחזר על המחויבות שלו למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני. הוא מודע לתוקפנות האיראנית באזור בתחומים אחרים. קבענו לשתף פעולה כדי להדוף איום זה. הנושא הסורי עלה אף הוא בשיחה עם הנשיא וגם חיזבאללה. הכל בקונטקסט איראן".

 

"טראמפ ידיד גדול של העם היהודי ושל מדינת ישראל", הוסיף נתניהו. "הוא לא אנטישמי. הדאגה של היהודים האמריקנית לא במקומה. אני אומר זאת לאור היכרות איתו ועם משפחתו. לטראמפ אמפתיה אישית לישראל וגם אישית לי. אנחנו לא מכירים מאתמול. נוצר גם קשר עם הרעיות ששוחחו כמה פעמים בטלפון. טראמפ יגיע לארץ מתי שירצה, הוא אורח חשוב".

 

בנוגע ליחסים עם רוסיה אמר נתניהו כי הם "קיבלו שינוי משמעותי. רוסיה נמצאת בסוריה לא כדי לפגוע בנו. אנחנו מתואמים איתם בשיחות טלפון פעם בשבועיים-שלושה. אנחנו דואגים שהתיאום יימשך ויהיה הדוק. זו זירה נזילה. יש דברים שלא לרוחנו. הנוכחות האיראנית בסוריה לא לרוחנו. העובדה שיש מיליציות שיעיות זה לא לרוחנו. אני אומר את הדברים לפוטין באופן ישיר. יש לנו יחסי ידידות ואמון עם רוסיה, ונכון שיש גם נושאים שעליהם אנחנו לא מסכימים.

עם מלניה (צילום: שמוליק עלמני) (צילום: שמוליק עלמני)
עם מלניה(צילום: שמוליק עלמני)

ועם איוונקה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ועם איוונקה(צילום: AFP)

ראש הממשלה מתח ביקורת מרומזת על אחד משריו בתדרוך: "אחד משרי הממשלה בא עם כוונות טובות לעזור לי והדליף שהוא עומד להציע לטראמפ מדינה פלסטינית בסיני. הבהרתי עד כמה היחסים בין ישראל ומצרים תורמים ליציבות באזור. היחסים עם מצרים מצויינים. אנחנו רואים את מצרים כמדינה יציבה. הסכם השלום בינינו על כל היבטיו תורם ליציבות באיזור".

 

במקביל לפסגת טראמפ-נתניהו, נפגשו רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו והגברת הראשונה של ארצות הברית מלניה טראמפ לשיחה בארבע עיניים בבית הלבן. במהלך הפגישה הפתיעה מלניה טראמפ את שרה נתניהו והציעה לה להצטרף אליה לביקור לא מתוכנן במוזיאון הלאומי להיסטוריה ותרבות אפריקנית אמריקנית שבוושינגטון. מנהלי המוזיאון ליוו אותן בסיור.

 

איתמר אייכנר השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נתניהו וטראמפ
צילום: רויטרס
מומלצים