שתף קטע נבחר

מוחרמים. הכתבים שלא חוגגים במסיבות העיתונאים של טראמפ

מסיבת העיתונאים של נשיא ארה"ב עם ראש הממשלה נתניהו הייתה השלישית ברציפות שבה קיבל שאלות רק מכלי תקשורת ימניים שמרניים, ובתקשורת המיינסטרים זועמים: "טראמפ מתחמק משאלות קשות". במקביל, אתר ימני קיצוני שהפיץ פייק ניוז בבחירות קיבל אישור כניסה לבית הלבן

 

 

מסיבת העיתונאים אתמול (יום ד') בבית הלבן בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו התנהלה על מי מנוחות ובאווירה טובה, אבל מי שיצא ממנה מאוכזב ואף זועם היא תקשורת המיינסטרים האמריקנית. הסיבה: הייתה זו מסיבת העיתונאים השלישית ברציפות שבה טראמפ מקבל שאלות רק מכלי תקשורת ימניים שאוהדים אותו.

 

עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

טראמפ דיבר במסיבת העיתונאים עם נתניהו על הסכם הגרעין עם איראן ועל הסכסוך הישראלי-פלסטיני באירוע שייזכר בגלל הכותרת "שתי מדינות או אחת? מה שתרצו", אך כשהגיע שלב השאלות הוא קיבל את שאלותיהם של שני כלי תקשורת שמרניים קטנים - Christian Broadcasting Network (CBN) ו- Townhall.

 

הנשיא האמריקני לא השיב לשאלה על הקשרים של עוזריו לרוסיה. טראמפ ונתניהו בבית הלבן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הנשיא האמריקני לא השיב לשאלה על הקשרים של עוזריו לרוסיה. טראמפ ונתניהו בבית הלבן(צילום: רויטרס)

 

 

 

 

כשראש ממשלת קנדה הגיע ב-13 בפברואר לבית הלבן וערך מסיבת עיתונאים משותפת עם הנשיא טראמפ, הסיפור היה דומה. טראמפ קיבל שתי שאלות בלבד – אחת מערוץ החדשות WJLA, שסיקר בצורה אוהדת את קמפיין הבחירות של טראמפ ב-2016 ושנייה מ- The Daily Caller השמרן.

 

התעלם משאלה של כתב CNN

ב-10 בפברואר היה זה ראש ממשלת יפן שינזו אבה שערך מסיבת עיתונאים משותפת עם הנשיא האמריקני בבית הלבן. וגם אז השיב טראמפ לשאלות של שני כלי תקשורת שמרניים - "ניו יורק פוסט" ו"פוקס ניוז".

 

כשמסיבת העיתונאים של טראמפ ונתניהו התקרבה לסיומה, כתב הבית שלבן של CNN ג'ים אקוסטה נשמע שואל את הנשיא האמריקני אם הוא עומד לענות על שאלות בנושא הקשרים של אנשיו עם רוסיה במהלך קמפיין הבחירות לנשיאות, כפי שנחשף ב"ניו יורק טיימס", אולם טראמפ לא השיב לשאלה.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
טראמפ עצמו צייץ קודם למסיבת העיתונאים עם ראש ממשלת ישראל ש"תקשורת הפייק ניוז (חדשות מזויפות) משתגעת עם תיאוריות הקונספירציה שלה והשנאה העיוורת שלה. הקשקוש של הקשר הרוסי הוא לא יותר מאשר ניסיון לטייח את הטעויות הרבות שנעשו על ידי הקמפיין המפסיד של הילרי קלינטון". הנשיא הרפובליקני הוסיף שאי אפשר לצפות ברשתות החדשות MSNBC ו-CNN. לעומת זאת, הוא כתב, התוכנית "פוקס וחברים" של רשת "פוקס" "נהדרת".

 

"התנהגות לא מקרית של הנשיא"

כתב CNN ג'ים אקוסטה אמר שהתנהגותו של טראמפ "איננה מקרית" ו"נסגרה מראש בצורה לא הוגנת". "שתי השאלות שנשאלו או התקבלו על ידי הנשיא במסיבת העיתונאים שלו הלכו ל- Christian Broadcasting Network, לא מקרי, שנמצא באופן ברור בבעלות של פאט רוברטסון", מראשי הימין הפונדמנטליסטי הנוצרי האמריקני. "מדובר ברשת שידור מאוד שמרנית", אמר אקוסטה והשתמש באותן מילים כדי לאתר את אתר החדשות Townhall. כתב CNN גם האשים את הבית הלבן שאינו רוצה לענות על שאלות מכשילות שקשורות לעוזריו ויועציו הקרובים של הנשיא.

 

מידור כלי התקשורת השמאלניים והמיינסטרים במסיבות העיתונאים האחרונות של טראמפ הוביל חלק מהם להאשים את הנשיא שהוא מתחמק מ"שאלות קשות". "הנשיא לא רוצה לענות על שאלות חשובות על הקשר של עוזריו עם הרוסים במהלך קמפיין הבחירות, בדיוק כשהיועץ שלו לביטחון לאומי עף מהבית הלבן", אמר כתב CNN אקוסטה. "הם עשויים לחשוב שזה חמוד, או שהם חושבים שזה אסטרטגי במונחים של לנסות להגן על הנשיא משאלות, אבל אי אפשר יהיה להגן מפני שאלות אלה לאורך זמן".

 

קיבל שאלות משני כלי תקשורת שמרניים. טראמפ עם ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו ב-13 בפברואר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קיבל שאלות משני כלי תקשורת שמרניים. טראמפ עם ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו ב-13 בפברואר(צילום: AFP)

בלי שאלות מתקשורת המיינסטרים או השמאל. טראמפ וראש ממשלת יפן ב-10 בפברואר בבית הלבן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בלי שאלות מתקשורת המיינסטרים או השמאל. טראמפ וראש ממשלת יפן ב-10 בפברואר בבית הלבן(צילום: רויטרס)

לאחר מסיבת העיתונאים עם נתניהו ניצלו עיתונאים שונים את הרשתות החברתיות כדי להביע את זעמם על היחס של טראמפ כלפיהם.

 

אקוסטה עצמו צייץ בטוויטר: "ניסיתי". היידי פרזביילה, כתבת הבית הלבן מהעיתון USA Today, כתבה ברשת החברתית: "קבלת שאלות רק מתקשורת שמרנית שמסרבת ללחוץ על דונלד טראמפ לגבי קשרים לרוסיה איננה חופש העיתונות". כריס סיליזה, עיתונאי ובלוגר ב"וושינגטון פוסט" כתב: "טראמפ קיבל שאלות רק מכלי תקשורת שמרניים בשלוש מסיבות העיתונאים האחרונות שלו". קייתי קיי מרשת החדשות הבריטית BBC כתבה: "רק כדי להבהיר לצופים ברחבי העולם, בשלוש מסיבות העיתונאים האחרונות, טראמפ קיבל שאלות רק מכלי תקשורת שמרניים". דיוויד וייגל, כתב פוליטי ב"וושינגטון פוסט" צייץ בטוויטר: "מדהים איך השאלות של התקשורת השמרנית לטראמפ נבנו כך שלא יעשו חדשות אמיתיות".

 

בינתיים, נראה שעידן הפייק ניוז הגיע לבית הלבן עצמו. ממשלו של טראמפ העניק השבוע אישורי כניסה לתדרוכי העיתונאים לאתר הימני קיצוני Gateway Pundit, שבמהלך קמפיין הבחירות הפיץ סיפורים על מצב בריאותה של המועמדת הדמוקרטית הילרי קלינטון ועל זיופי קולות ללא שום הוכחה. ג’ים הופט, מייסד האתר, והכתב הצעיר שלו לוסיאן ווינטריץ’, עשו שלשום את הופעת הבכורה שלהם במסיבת העיתונאים של טראמפ עם ראש ממשלת קנדה טרודו. 

 

בכלל, בשבועות האחרונים קיבלו כמה בלוגים ימניים אישורי כניסה לתדרוכים של דובר הבית הלבן, שון ספייסר, שאף הוא כמעט ולא מאפשר לתקשורת המיינסטרים לשאול שאלות. בין הנוכחים בתדרוכים היו גם נציגיו של הקונספירטור הידוע אלכס ג’ונס, שטוען כי הטבח הנורא בבית הספר "סנדי הוק" בקונטיקט ב-2012 תוכנן ובוצע על ידי ממשלו של ברק אובמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
טראמפ ונתניהו, אתמול בבית הלבן
צילום: AFP
מומלצים