שתף קטע נבחר

שינוי משפחתי: "פתאום כולם מכינים ביחד ארוחה"

כל אחד מבני משפחת ברנט מפתח תקווה אכל ארוחת ערב בשעה אחרת, עד שיום אחד הם החליטו להניח את הטלפונים בצד ולאכול ביחד. איך זה השפיע על הקשר בין הילדים וההורים ואיזה שינוי נוסף נוצר מבלי לתכנן?

בשיתוף אסם

 

 

לכתבות נוספות - היכנסו ל"שולחן משפחתי"

 

כל אחד מבני משפחת ברנט מפתח תקווה היה רגיל לאכול מתי שנוח לו. הילדים הקטנים אכלו בשבע, הגדולים בשמונה וההורים בתשע, עד שמירב האם החליטה שהגיע הזמן לשנות הרגלים. "הרגשתי שאני כל הזמן במטבח, עסוקה בהכנת ארוחות וארגון המטבח", היא מספרת. "ואז בעצם אמרתי לילדים - למה שלא נאכל ביחד? כולם אהבו את הרעיון והתחלנו ליישם אותו לפני כמה חודשים". 

 

הילדים, קשת (14), אלה (10), ברק (7) ואגם (6) הפכו להיות שותפים מלאים בהכנת הארוחה, מה שלא היה בעבר והם גם עוזרים להורים לפנות את הדברים בסוף הארוחה.

 

"בסידור החדש יוצא שיש לנו יותר זמן לדבר, להקשיב ולשחק", אומרת קשת, הבת הבכורה, ומוסיפה בגאווה כי "עכשיו גם אין טלפונים על השולחן בזמן הארוחה. לא קופצים מכל ווטסאפ ועונים להודעות רק אחרי הארוחה. בהתחלה זה היה קצת מוזר אבל התרגלנו לרעיון".

 

מירב: "לראות את כל הילדים מעורבים ומכינים יחד ארוחה בשיתוף פעולה זה נחת. לפעמים הם גם דואגים לקנות את המצרכים ובכלל יש יותר מעורבות וזו הנאה גדולה". 

 

פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.

בשיתוף אסם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים