שתף קטע נבחר

להכין קולה בעזה. חידושי הכלכלה הפלסטינית

הפלסטינים מנסים לעבור מתעשייה מסורתית לייצור מודרני - ויש שמאמינים שאם הם יצליחו, גם לנו יהיה טוב יותר. צפו בפינה "שטח A"

 

הכלכלה הפלסטינית מנסה בעשור האחרון לצעוד קדימה באמצעות זניחת תעשייה מסורתית ומעבר לתעשייה מתקדמת. באופן עקרוני יש התקדמות - אבל הדרך עוד ארוכה. הפינה הפעם סוקרת את המפעל שהביא בשורה חדשה לעזה, את אחרון המוהיקנים בשכם שמתעקש שהמסורת של פעם מנצחת, את חשיבותן של ההשקעות ברשות הפלסטינית ואת מקומן של הנשים במגזר הכלכלי הפלסטיני.

 

אחוז האבטלה הגבוה - ודאי אם מסתכלים גם על רצועת עזה - אינו מבשר טובות. רבים בישראל אומרים כי יש אינטרס עליון לשפר את הכלכלה משום שאזרח מרוצה לא נוטה בדרך כלל להקצנה. לפיכך הרשות הפלסטינית מנסה בכל כוחה להזרים עוד ועוד השקעות לשטחיה.

 

אחת הדרכים היא ועידת המשקיעים השנתית. לפני כמה שנים זה היה אירוע שמשך אליו מאות רבות של משקיעים מכל רחבי העולם הערבי – היום זו ועידה צנועה בהרבה. אז ממה מוטרדים המשקיעים הפלסטינים יותר מכל?

 

חברת קוקה קולה העולמית היא הבשורה הכי מרעננת שהגיעה בחודשים האחרונים לרצועת עזה. באמצעות הזכיין הפלסטיני שלה היא פתחה לראשונה מפעל גדול ברצועה והכניסה בצורה ישירה ועקיפה מאות אנשים לתוך מעגל העבודה. המפעל החדש מחזיק אפילו במתקן להתפלת מים משום שהמליחות הגבוהה של המים ברצועה אינה מאפשרת לחברה להגיע לטעם המוכר.

 

מכירים את המרצפות המעוטרות שעוד אפשר למצוא פה ושם בבתים עתיקים? בשכם יש עדיין בית מלאכה אחד שמייצר את המרצפות הללו באותה שיטה שבה הן יוצרו לפני מאה שנה. בעלי המפעל בטוח שבגלל הסיבות בשיטות ייצור מסורתיות, המרצפות הללו יכולות להחזיק מעמד למשך דורות.

 

נשים ברשות הפלסטינית תופסות תפקידים בכירים בכל הסקטורים. יש חברות הנהגה, יש שגרירות, יש שרות ויש גם יזמיות עסקיות. אז למה בכל זאת בכל שנה מתקיימת בגדה ועידה שנועדה להביא להעצמת נשים במגזר העסקי? צפו ב"שטח A".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאן הולכת הכלכל הפלסטינית?
מומלצים