שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארז קומרובסקי עם מתכון לפיתה במחבת
    מאותגרי האפייה, התפקדו: חשבתם שפיתה אפשר רק לקנות? השף ארז קומרובסקי מלמד איך להכין פיתה במחבת, ונותן מתכון שגם מי שלא חובב אפייה יצליח להכין

    צילום: אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    פיתה ביתית במחבת עם פרג

    המצרכים:

    1 ק"ג קמח פוקצ'ה

    30 גר' שמרים טריים או / כף שמרים יבשים

    30 גר' סוכר

    1/2 1 כפות מלח

    3/4 2 - 3 כוסות מים

    4-5 כפות פרג טרי, לא טחון

    3 כפות שמן זית

     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

     

     

    אופן ההכנה:

    1. לשים את הקמח, המים, הסוכר והשמרים יחד בקערת לישה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרג וממשיכים בלישה.
    2. מוסיפים מלח ושמן זית, ולשים עוד 3-4 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-1/2 שעה. מורידים את הבצק, ומתפיחים במשך 1/2 שעה נוספת. חוזרים על התהליך 4 פעמים בסך הכל (כל התהליך אמור לקרחת לכם שעתיים).
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    3. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים, ומתפיחים כשעה. מרדדים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ, בערך.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)

       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
      מתפיחים בין 1/2 שעה לשעה, ואופים במחבת יבשה מצד אחד כ-3 דקות ואחר כך מהצד השני.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. יצאו לכם פיתות עם כיס נפלא, שיהיה כיף לאכול עם לבנה או עם קוטג'.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ארז קומרובסקי עם מתכון לפיתה במחבת"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מוגש מטעם: מוצר השנה
    מומלצים