שתף קטע נבחר

בקשה לייצוגית: "דמי טיפול" על הלוואה, בניגוד לחוק

בתביעה שהוגשה כנגד חברות הביטוח הגדולות, נטען כי הן גובות דמי טיפול של עשרות שקלים מלקוחות שנוטלים מהן הלוואה וזאת למרות שנאסר עליהן לעשות זאת. סכום התביעה הכולל מוערך בעשרות מיליוני שקלים

מספר תביעות ובקשה להכיר בהן כייצוגית, הוגשו בשבוע האחרון כנגד חברות הביטוח הגדולות – כלל, הראל, מנורה מבטחים, הפניקס ומגדל, בטענה כי הן גובות "דמי טיפול" בגין הלוואות שניתנו ללקוחותיהן וזאת בניגוד לחוק.

 

בתביעה כנגד כלל, התובעת, שלה פוליסת ביטוח מנהלים בחברת כלל, נטלה בשנת 2011 הלוואה של כ-120 אלף שקל. בגין הלוואה זו היא נדרשה לשלם סך של 200 שקל תחת הכותרת "דמי עריכה" שמהותם "טיפול" בהקמת ההלוואה.

 

מסתבר שלמעט ריבית על ההלוואה עצמה, על חברות הביטוח נאסר לגבות דמי טיפול למיניהם ולסוגיהם. בעקבות תלונות של חוסכים ומבוטחים רבים, ערך הפיקוח על הביטוח ביקורת לפני מספר חודשים ממנה עולה כי למרות האיסור, החברות גובות לא פעם דמי טיפול על הלוואות.

 

במכתב הבהרה שפרסמה בתחילת השנה המפקחת על הביטוח ונשלח אל החברות, היא כותבת כי "מבדיקות אשר נערכו על ידי רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, עולה כי קיימים גופים מוסדיים אשר מחייבים חוסך המקבל הלוואה כנגד יתרת החיסכון הצבורה שלו, בתשלום כספים ייעודיים לעניין הקמת ההלוואה או לעניין הטיפול בה ("דמי טיפול"). כספים אלה נגבים מהחוסך, למשל מתוך סך ההלוואה או מתוך חשבון העו"ש של החוסך, ומועברים לגוף המוסדי עצמו". המפקחת מדגישה כי חל איסור על גביה כזו.

 

בתביעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין נמרוד גרון ושחר סקברר ממשרד סקברר – גרון, הוערך סכום התביעה הכולל כנגד כלל בכ-7 מיליון שקל, כאשר מכלול התביעות כנגד חברות הביטוח מסתכם בעשרות מיליוני שקלים.

 

לדברי עוה"ד "התנהלותן של חברות הביטוח היא חמורה ומהווה חציית גבול, דווקא במקום שבו היה מצופה מחברות הביטוח לגלות רגישות, שעה שמדובר במשפחות שלוות כספים מגוף חוץ בנקאי שחיוניים להם לצורכי מחייה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים