שתף קטע נבחר

לבשל לעובדים בחברות היי-טק: "להרוויח יותר מעבודה בניהול"

השפים שמבשלים לחברות היי-טק מספרים שזו לא ירידה ברמה: "זה לא חומוס-צ'יפס-סלט, אני קובע כמה מתוחכם זה יהיה". לדבריהם, "העבודה מתאימה למי שאוהב לבשל, אבל לא רוצה לסבול מענף המסעדנות"

ממאפייה להיי-טק: בישול לעובדים יכול להישמע משעמם לעומת עבודה במסעדה או בקונדיטוריה, אך האנשים שמכינים ארוחות לעובדי היי-טק מעידים: "זו לא ירידה ברמה".

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

נכון להיום, מירב טובי דקרוז עובדת בחברת ההיי-טק Hola. היא אחראית על המזון עבור 150 עובדי החברה. מעניין לדעת, שאת דרכה הקולינרית, התחילה טובי דקרוז לפני 15 שנה כקונדיטורית. 

 

Hola מעסיקה 3 שפים וקונדיטורים במשרה מלאה, וטובי דקרוז היא אחת מהם. "בתפקיד האחרון לפני העבודה ב-Hola עבדתי ב-R קפה בייקרי, בסניף שהפך למאפייה. שעות העבודה שם היו 'הארד-קור', הגוף נשחק מלהתחיל בארבע וחצי בבוקר", היא מספרת.

 

לדבריה, "אחותי היא מסעדנית ושמעה על העבודה. הם חיפשו מישהו שיבשל בישול ביתי. השעות מאוד נוחות, העבודה נמצאת במרחק שלוש דקות מהבית שלי ויש לי הרבה חופש יצירתי.

 

"לעומת מסעדה שבה מחליפים ארבע פעמים בשנה תפריט קינוחים, פה יש כל יום קינוח אחר, לפי מה שאני בוחרת. המטבח נבנה כמטבח ביתי. אין לי אפילו סירים תעשיתיים. אני מבשלת לאנשים שאיתם אני עובדת".

 

מירב טובי דיקרוז (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מירב טובי דיקרוז(צילום: יח"צ)

 

בשלוש השנים האחרונות דורון טלקר הוא השף של חברת ליימן שליסל. לפני כן עבד במלונות ובאולמי אירועים. טלקר מדגיש כי "לבשל לעובדים זו לא ירידה ברמה, כולם מגובשים פה. אין פה לחץ כמו בבתי מלון שצריך להוציא מהר, לרוץ ולהשתולל. אני יודע מה כל אחד מהעובדים אוהב".

 

"מתאים למי שלא רוצה לסבול בענף המסעדנות"

נאור בן בסט עבד שנים ארוכות בניהול והגיע להיות מנהל תפעול בחברת היי-טק. כיום הוא השף של חברת ההיי-טק Vonage ישראל.  "כל השנים התעניינתי בבישול ובאוכל, אבל החיים והרצינות לקחו אותי למנהל עסקים, באיזשהו שלב אמרתי 'no more' והלכתי ללמוד בישול".

 

בן בסט מספר כי "הכרתי מישהו ב-Vonage שאמר 'אנחנו לא מרוצים ממה שיש לנו, אולי תביא לנו אוכל פעם בשבוע?' מפעם בשבוע זה נהיה פעמיים, שלוש וארבע".

נאור בן בסט (צילום: יח"צ) (צילום: יח
נאור בן בסט(צילום: יח"צ)

על הגישה שטוענת כי בישול למשרדים 'פחות נחשב' הוא אומר: "אני לא עושה את זה בשביל להיחשב, את זה עשיתי בקריירה הקודמת שלי.

 

"בנוסף, בישול עובדים נחשב לבישול יותר פשוט במקומות שמגישים חומוס-טחינה-צ'יפס-סלט, אני לא מגיש דברים כאלו, אלא נותן דברים שאפשר לפגוש במסעדות אסיתיות ואיטלקיות, אני קובע כמה מתוחכם זה יהיה".

 

לדבריו, "התפקיד מתאים למי שאוהב בישול ורוצה להתפרנס מזה, אבל לא רוצה לסבול מענף המסעדנות. חברים שלמדו איתי בישול ועובדים במסעדות, עובדים בלילות, בסופי שבוע וחגים. מתי שכולם מבלים, הם מבשלים. לעומתם אני נצמד לשעות העבודה התיקניות".

 

הוא מסכם: "בארבעה ימים בשבוע אני עושה יותר ממה שעשיתי כבכיר בהיי-טק עם 80 שעות בשבוע, ואני גם עושה את מה שאני אוהב".


פורסם לראשונה 04/03/2017 08:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים