תיעוד: שדדו תיק לסטודנטית - ונתפסו
מצלמות האבטחה באוניברסיטה העברית בירושלים תיעדו שני צעירים שגנבו תיק מסטודנטית. אחד מהם גנב את התיק ונכנס לרכב של חברו שנסע מאחוריו. בשיטה דומה הם גם גנבו טלפונים ניידים מעוברי אורח
כתב אישום הוגש היום (ה') נגד אמג'ד אבו אל פתאח (22) מבית חנינא וסולימאן סבאח (19) מכפר עקב, המעורבים בשישה מקרים של גניבת טלפונים ניידים באזור ירושלים. כל האירועים התרחשו בטווח זמן של שלושה ימים, עד שהשניים נעצרו בתום מעקב של שוטרים אחרי הרכב ששימש אותם. הוגשה בקשה להאריך את מעצרם עד תום ההליכים.
החקירה של משטרת ירושלים העלתה כי השודדים פעלו כמה פעמים במתווה דומה: אחד מהם עקב אחרי עוברי אורח, בדרך כלל נערים או נשים צעירות, וחטף את התיקים שלהם. הנאשם השני נסע עם רכב מאחוריו ואסף אותו ברגע שהצליח לחטוף את התיק. במקרים אחרים ביקש אחד הצעירים מנער להשתמש בטלפון הנייד שלו, ומיד לאחר שהגנב קיבל אותו הוא נכנס לרכב שבו נהג הנאשם השני והם נמלטו מהמקום.
בהמשך התקבלו כמה תלונות במשטרה מתושבי בית חנינא והגבעה הצרפתית. הם סיפרו כי בזמן שהלכו ברחוב עצר לידם רכב ואחד מנוסעיו ביקש מהם להשתמש בטלפון הנייד שלהם. אחרי שקיבלו את המכשיר הנייד, הנאשמים נמלטו מהמקום. באחד המקרים אדם שהטלפון שלו נגנב נאחז ונתלה ברכב של הנאשמים אבל נפל תוך זמן קצר ונחבל.
במהלך החקירה הצליחו החוקרים להתחקות אחר הרכב שבו השתמשו הנאשמים, מסוג פורד פוקוס. לפני כשבוע אותר רכב דומה בדרום העיר והשוטרים הורו לו לעצור. במהלך בדיקת הרכב ונוסעיו הבחינו השוטרים כי חלק מהספרות בלוחית הזיהוי שונו באמצעות סרט דביק שחור, שנועד ככל הנראה למנוע את זיהוי הרכב והנאשמים.
רץ עם התיק שגנב
מומלצים

