שתף קטע נבחר

גאווה במדים: "הגיע הזמן שגם לוחם מגולני ייצא מהארון"

תנועת "גאווה כחול לבן", שמטרתה להקל על חברי הקהילה הלהט"בית בשירותם הצבאי קיימה כנס יסוד: "רוצים להפוך את המחלקות והצוותים בצבא למקום מקבל, וכך להט"בים יוכלו לשרת בתפקידים משמעותיים יותר"

 

 

  

עשרות חיילים בשירות סדיר, בהם קצינים, לוחמים ולוחמות, חלקם על מדים, השתתפו הערב (יום ה') בכנס היסוד של תנועת "גאווה כחול לבן". התנועה הוקמה בעקבות קריאות רבנים בציונות הדתית נגד שירות נשים כלוחמות ונגד שיתוף הפעולה של הצבא עם הקהילה הגאה. התנועה החדשה תתמקד בפרויקט לשילוב חיילים מהקהילה הלהט"בית שנקרא "פי 2 גאווה".

 

הכנס נערך בבית החייל בתל אביב בהשתתפות כ-200 איש, בהם יוזם הקמת התנועה, סרן במיל' עומר נחמני, וחברות הכנסת יעל גרמן, שרן השכל, סתיו שפיר ומירב בן ארי. בכנס לא נכחו נציגים מיחידת יועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר, תא"ל שרון ניר, אך מבחינת המארגנים שיתוף הפעולה והתיאום עם נציגי הצבא יימשך ואף יגבר בעתיד.

 

"בגלל שאנו יוצאים בפירוש נגד הרבנים שקראו להדיר נשים מתפקידי לחימה, אז יכול להיות אופי פוליטי לכנס. לכן מובן מדוע נציגי הצבא הרשמיים לא באו, אבל נפגשנו איתם ביום קבלת הלהט"ב בכנסת ואנו בקשר רציף עם נציגי הצבא", אמר נחמני, "עיקר העבודה שלנו כתנועה תהיה פחות מול החיילים ויותר מול מלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון) להט"בים, ללוות אותם בתהליך הגיוס וההכנה לצבא, בעיקר אלה שיש להם הרבה שאלות על שירות כגאה ביחידה קרבית".  

הכנס הערב בתל אביב (צילום: יובל וייצן) (צילום: יובל וייצן)
הכנס הערב בתל אביב(צילום: יובל וייצן)

 

 (צילום: יובל וייצן) (צילום: יובל וייצן)
(צילום: יובל וייצן)

נחמני סיפר על שירותו הצבאי: "יצאתי מהארון בשירותי הצבאי כקצין בתותחנים ואחרי זה פנו אליי עשרות חיילים לה"טבים, בהם דתיים, וקיבלו ממני תמיכה ותשובות. אנחנו ניתן מענה גם ללוחמות בעזרת חברות בתנועה ששירתו כלוחמות וקצינות". נחמני הודה כי פרץ האמירות הפומביות של הרבנים חולל את הקמת התנועה, אחרי "שעד אז אותם רבנים פעלו בחדרי חדרים להדיר להט"בים ולוחמות מהצבא".

 

במהלך הכנס התפרצו כמה פעילי שמאל לדברי הנואמים, נופפו בדגלי גאווה ומחו נגד הכיבוש. מבחינת המארגנים של התנועה החדשה - שהחלה לגייס ברשת כספי תרומות לפעילותה בהדסטראט - אין לה נטייה פוליטית, ימנית או שמאלית, וכל תכליתה היא לעודד ולסייע לחיילים להט"בים.


 (צילום: יובל וייצן) (צילום: יובל וייצן)
(צילום: יובל וייצן)

קורסי ההכנה לצה"ל ייערכו בשיתוף תנועות 'אחרי' וארגון הנוער הגאה (צילום: יובל וייצן) (צילום: יובל וייצן)
קורסי ההכנה לצה"ל ייערכו בשיתוף תנועות 'אחרי' וארגון הנוער הגאה(צילום: יובל וייצן)
נמרוד, שמשרת בצה"ל בתפקיד קרבי והגיע לכנס, אמר ל-ynet: "לפני הגיוס לא ידעתי מה מחכה לי והייתי בארון, הכל היה שונה אם הייתי מקבל הכנה. המטרה היא להפוך את המחלקות והצוותים בצבא למקום מקבל, וכך לה"טבים יוכלו לשרת בתפקידים משמעותיים יותר. הסביבה במקומות כמו גולני וגבעתי היא שמרנית וחלק מהחיילים שם לא מכירים את הקהילה הגאה. לוחם שהיה איתי בטירונות אמר לי שאני ההומו הראשון שהוא מכיר".

 

לנמרוד יש ציפיות בעקבות הקמת התנועה החדשה: "אנחנו מקווים שלא רק בגדוד כמו קרקל או גדוד 50 של הנח"ל תהיה קבלה של לוחם גאה, אלא שגם בגולני ובגבעתי לוחם או מפקד יוכלו לצאת מהארון בקלות, ולשרת ללא חששות מהתגובות של חבריהם".

 

קורסי ההכנה לצה"ל של "גאווה כחול לבן" ייערכו בשיתוף עם תנועות "אחרי" וארגון הנוער הגאה. צה"ל הפך בשנים האחרונות לאחד הצבאות המתקדמים בעולם מבחינת קבלת חיילים להט"בים, ומעניק סיוע וליווי גם לחיילים ולוחמים טראנסג'נדרים שמשרתים בשורותיו. את העמקת הסיוע ושיתוף הפעולה עם הקהילה הגאה הובילה היועצת הקודמת של הרמטכ"ל לענייני נשים, תא"ל במיל' רחל טבת-ויזל, אחת הקצינות הדתיות הבכירות בצבא, שאף הרצתה בפני צבאות זרים על הדרכים לשלב ולקבל בשורות הצבא חיילים לה"טבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל וייצן
אירוע הפתיחה, הערב
צילום: יובל וייצן
מומלצים