שתף קטע נבחר

מחאה מול בית אבות בב"ש: "זלזול וטיפול לקוי"

מאות בני אדם, ובהם כאלה שקרוביהם אושפזו ב'נווה שבא', מחו על המתחולל לכאורה בין כתליו וטענות להתעללות במטופלים. "אבא שלי איבד צלם אנוש במקום הזה", טענה דניאל חרמון. ההנהלה: "נוהגים ברגישות ובחמלה בכל אחד"

 

 

ההפגנה הערב. "באנו לצעוק גם עבור מי שלא יכולים" ()
ההפגנה הערב. "באנו לצעוק גם עבור מי שלא יכולים"

 

כ-200 בני אדם הפגינו אחר הצהריים (יום א') מול בית האבות הסיעודי שיקומי "נווה שבא" בבאר שבע בטענה להתעללות וטיפול לקוי לכאורה מצד הצוות המטפל במקום. חלקם סיפרו על מקרים קשים לכאורה שהתרחשו בין כתליו של בית האבות, ומוכחשים על ידי הנהלת המקום.

 

סיפורו של בית החולים פורסם באחרונה במסגרת תחקירי "ידיעות אחרונות" על מצבם של בתי אבות ברחבי הארץ. מובילת ההפגנה היא ציפורה חלפון, שאביה אושפז במקום וסבל לדבריה מהתנהגות קשה מהצוות המטפל. "אני רוצה שיתחיל להיות פיקוח. אין תקנים. אין אכיפה", טענה. "לא יכול להיות שבית אבות בשנת 2017 מנוהל באופן פרטי ולא על-ידי המדינה. אני קוראת לשר הבריאות להכניס אכיפה מוגברת לתוך בתי האבות, להעלות תקנים ולתת תמריצים. אנשים לא רוצים לעבוד עם הקשישים וחבל. לא יכול להיות שבמדינת ישראל הקשישים הפכו להיות שקופים".

 

דניאלה חרמון, שסבא שלה אושפז במקום, טענה שהוכה: "הוא היה כאן לאחר שאושפז בסורוקה עם דלקת ריאות. כתוצאה מפצע לחץ הגיע לנווה שבא, ולא היה מאז אותו בנאדם. הוא איבד צלם אנוש. לא ידע מי אני. מיום ליום זה הלך והידרדר. יום אחד באתי בהפתעה ושמעתי את סבא שלי מרחוק צועק. המטפל הרביץ לו והזיז אותו מצד לצד כאילו הוא בובה שלא שווה דבר. עמדתי מאחורי הדלת כדי לדעת שמה ששמעתי הוא לא חלום".

 


זיוה נגר שאביה בן ה-81 היה מאושפז במקום לשיקום בעקבות חבלת ראש, טענה כי נקשר למיטה. "דיברו אליו בצורה לא ראויה. צעקו עליו. כשהיה מצלצל בזמזם לקרוא לעזרה אמרו לו מטומטם וקראו לו במילות גנאי", טענה. "ביום שהוצאנו אותו כתבתי מכתב למשרד הבריאות וראש העיר, אבל במשרד הבריאות לאה הגיב. הנהלת המקום העירה לי על המהלך, ואמרה שאם לא מתאים לי יכולתי לקחת אותו מזמן. אבא שלי כבר מת, אני כאן בשביל אחרים".

  

מאיה אקרמן, שאמהּ אושפזה במקום, אמרה כי בית החולים חייב לעבור שינוי: "הגעתי לפה לזעוק את הזעקה עבור כל מי שלא יכול. המקום הזה חייב לעבור ארגון מחדש, מההנהלה ועד המטפלים. לא אוותר להם על מה שעשו לאמא שלי. הם היו משאירים אותה בחוץ שעות על גבי שעות מלאה בשתן. היו נותנים לה להירדם על הספסלים בחוץ ואף אחד לא היה עושה דבר. הם אפילו לא החליפו חיתול".

 

למקום הגיע גם ח"כ מאיר כהן (יש עתיד) אמר כי יש צורך להגביר את הפיקוח. "אני קורא לשר הבריאות ומבטיח לו שכל מי שחבר כנסת יתמוך בחוק הסיעוד. זה לא עניין של קואליציה או אופוזיציה", אמר. "הממשלה לדורותיה הפריטה את המוסדות האלה. כשנותנים תקצוב נמוך ואומרים מי שנותן הצעה זולה זוכה זה מה שמקבלים. הקבלנים האלה מרוויחים כסף, וכשהפיקוח עליהם לא שווה זה מה שקורה. צריך שכל המפקחים האלה יHלכו הביתה".

 

נווה שבא בתגובה: נוהגים במקצועיות, עושים לנו עוול

מבית האבות נמסר בתגובה: "בבית האבות מאושפזים כ-200 מטופלים, קשישים במצב סיעודי מדרגות שונות. אנו אמונים על טובתם ורווחתם הנפשית, כמו גם הגופנית ורואים לנגד עינינו בראש ובראשונה את הצורך להעניק עבורם, סביבה ואווירה רגועה ומוגנת.

 

כמי שמכבדים את החוק בישראל, אנו מכירים בחשיבות הזכות של חופש ההפגנה ובה בזאת מצפים שלא יפריעו לרווחת הקשישים ויימנעו מתופעות העלולות לפגוע בשלוותם ובריאותם הנפשית והגופנית".

 

לגבי ציפורה חלפון נמסר: "אנו מצרים על אובדנה של הגברת אך לעצם העניין שהעלHתם, אנו שוללים ודוחים לחלוטין טענות לאלימות, הזנחה, וזלזול. במבחן המציאות אנו נאלצים להתמודד עם מטופלים המגיעים אלינו במצב מורכב ביותר פיזית ונפשית. הצוות המקצועי מיומן ומוערך מאוד על ידי משפחות רבות שיקירן נמצאים אצלנו. ההנהלה והעובדים עושים ככל יכולתם לנהוג בחמלה, בכבוד ובמקצועיות כלפי כל מטופל ומטופל. הניסיון להעצים טענות ללא התייחסות ספציפית, עושה עוול גדול לעובדי המקום אשר עושים את עבודתם הקשה בצורה נאמנה ובהשקעה עצומה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים