שתף קטע נבחר

כך תשמרו על מוניטין חיובי לעסק שלכם

מחפשי עבודה רבים רואים את עולם הגיוס כמנוכר והתייחסות לא נעימה עלולה ליצור לארגון שם רע. רוצים לשמור על מוניטין חיובי בקרב המועמדים? היו ענייניים, קצרו תהליכים ואמרו את האמת בנוגע למשרה. מדריך

בשיתוף AllJobs

 

לגייס עובדים נכון. איוש משרות יכול להיות תהליך קשה עבור מחפשי עבודה ומעסיקים. אך על מנת שתוכלו לשמור על מוניטין חיובי, ושלא ידברו עליכם רעות, בדקנו עבורכם כיצד לפעול באופן מקצועי ולא להרחיק עובדים מתאימים.

 

מדריכים נוספים בערוץ הקריירה

כך תשמרו על דיסקרטיות בחיפוש עבודה

איך תשתמשו בפייסבוק כדי לקדם את העסק

אלה התכונות שיהפכו אתכם לעובדים מושלמים

 

בכדי למצוא התאמה למשרה פנויה, נעשית מאחורי הקלעים עבודת סינון ארוכה ולעתים מייגעת, שלא תמיד מניבה בסופה תוצאות. במהלך השנים, עולם הגיוס הלך והשתכלל, ולתהליך שכלל בעבר ראיון אחד פרונטלי נוספו שלבים שונים, ביניהם סינון קורות חיים יסודי, תיאום ציפיות טלפוני ולעיתים גם מבחנים והערכות.

 

עם כל הרצון לחסוך לארגון את העלויות הכרוכות בגיוס "לא מדויק", הדרך למועמד המושלם עלולה להרחיק מכם את המועמדים הטובים במדיה והיא כוללת טקטיקות גיוס שגויות או מזלזלות. בעידן בו הויראליות היא ערך מקודש, שמועה לא טובה יכולה להתגלגל ומועמדים מוכשרים שתרצו בארגון שלכם, יעדיפו שלא להגיע לראיון. הנה שלוש פעולות שכדאי לא לבצע במהלך תהליך גיוס העובדים.

 

לטרטר את המועמד לפני הראיון

כותבת גיוס בכירה במגזין פורבס, ליז ראיין, ממליצה למעסיקים להיגמל מההרגל של לטרטר את המועמד יתר על המידה. היא מתארת את התהליך כך: "אולי נרצה לראיין אותך, אבל לא נהיה בטוחים עד שניתן לך להשיב על שאלות כנות, מבחן כתיבה, מבחן מתמטי וסקר בן 40 שאלות. כשתסיים את המשימות הללו, אולי נחזור אליך, אך ללא התחייבות וזה גם עשוי לקחת כמה שבועות."

 

גם אם מדובר בהקצנה של הסיטואציה, אופי החוויה מוכר למחפשי עבודה רבים, ובבסיסו עומד מגייס שמטרטר את המעומדים שלו עוד לפני שבכלל התחייב לזמן אותם לראיון.

 

כמגייסים, כדאי לבדוק האם יש דרך אחרת לבצע סינון מוקדם. ניתן לבדוק את קורות החיים, לערוך ראיון טלפוני מקדים ויסודי, לבצע ראיון אישי בסקייפ ובמקרים בהם זה רלוונטי - לבקש דוגמאות עבודה קיימות.

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

ראיון ראשון לפני חודשיים, ראיון שני מחר

זימנתם מועמד לראיון לפני חודשיים, התעכבתם חודש והגיעו החגים. חזרתם מהחופשה, טרם התאפסתם, חלפו עוד שבועיים ופתאום המועמד נשמע מופתע מזה שבכלל יצרתם איתו קשר. לעיתים קורה שמועמד אחד מתקבל ולא מתאים, ולכן מחליטים לחזור אל המועמדים שהתמודדו מולו באותה תקופה.

 

במידה והחזרה למועמד מתעכבת משמעותית ללא שום הצדקה אמיתית, אתם עשויים לשדר מסר שמדובר בחברה איטית ולא יעילה ושכדאי להתרחק ממנה. כיצד ניתן לקצר תהליכים? תלוי כמה מתמודדים על כל משרה, אך בכל אופן כדאי לשמור על עירנות ולשים לב כדי לא לאבד את המומנטום.

 

פער גדול בין המודעה לראיון

תיאום ציפיות הינו שלב חשוב מאוד בתהליך. אין סיכוי שתקבלו עובד שאינו עומד בדרישות החובה של המשרה, שירצה שכר שאינכם יכולים לשלם או שאינו מתאים לכם מסיבות אחרות. במקביל, גם למחפשי עבודה יש "קווים אדומים" שאותם לא יסכימו לחצות, לא משנה כמה תשווקו את המשרה עם ניסוח מחמיא וראיון טלפוני נלהב.

 

הצגת העובדות האמיתיות עשויה להשתלם לטווח רחוק. אין הכוונה לומר למועמד שמדובר במשרה נוראית, שננטשה על ידי שני עובדים לפניו. אלא לשקף את האתגרים האמיתיים שבה, לצד ציון של היתרונות. למשל, לומר שמדובר בעבודה תחת בוס מאוד דעתן, אך כזו שמאפשרת ללמוד תחום ייחודי ולזכות במקום עבודה יציב ואיכותי.

 

זכרו, אם מישהו לא מוכן לעבוד תמורת סכום מסוים או שדבר מה אחר בעבודה מהווה קו אדום עבורו, זה פשוט לא ילך. חסכו לכם ולהם חוויה מיותרת הגוזלת זמן ומייצרת עוגמת נפש לשני הצדדים. כיום, המונח "מפה לאוזן" המיר את עצמו למקלדת, ומוניטין של מעסיק הוא נכס חשוב שיש לשמור עליו.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

AllJobs הוא אתר בת של ynet

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים