שתף קטע נבחר

מסתמן: משרד המשפטים נגד חנינה לאולמרט

הדרג המקצועי במשרד צפוי להמליץ לשרת המשפטים ולנשיא המדינה לדחות את הבקשה שהגיש רה"מ לשעבר. גם בלי חנינה, אם ינוכה שליש ממאסרו, הוא ישתחרר ביולי

אהוד אולמרט (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
אהוד אולמרט(צילום: טל שחר)

יישאר מאחורי הסורגים? לפני כחודש הגיש ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, המרצה מאסר בכלא מעשיהו, בקשת חנינה לנשיא המדינה ראובן ריבלין. ההמלצה המסתמנת של משרד המשפטים לנשיא המדינה היא לדחות את הבקשה.

 

ההמלצה של הדרג המקצועי במשרד המשפטים שלא לאשר את בקשת החנינה צפויה להימסר הן לשרת המשפטים איילת שקד והן לנשיא המדינה ריבלין. מכיוון שהשרה שקד הודיעה כבר עם היכנסה לתפקידה לפני כשנתיים כי היא רואה בנשיא המדינה בעל הסמכות המרכזית בענייני חנינה, היא לא צפויה לשגר חוות דעת משלה בנושא, אלא תעניק גיבוי לכל החלטה של הנשיא ריבלין.

 

בפברואר 2016 החל אולמרט לרצות עונש מאסר בן שנתיים ושלושה חודשים בגין שוחד, קבלת דבר במרמה ושיבוש הליכי משפט. בעקבות הרשעתו בפרשת הולילנד נגזרו עליו שש שנות מאסר שהופחתו לשנה וחצי לאחר שבערעור זיכה אותו בית־המשפט העליון מאחת מעבירות השוחד אך הרשיע אותו בקבלת שוחד בסך 60 אלף שקלים מחברת "הזרע" בתמורה לקידום ענייניה בהיותו שר התעשייה והמסחר.

 

שמונה חודשי מאסר נוספים נגזרו על רה"מ לשעבר בעקבות פרשת טלנסקי. חודש מאסר נוסף נגזר עליו בעקבות "תיק השיבוש" - המתייחס לשיבוש הליכי משפט. אם בקשת החנינה תתקבל היא יכולה להתבטא בשחרור מיידי או בקיצור מסוים של העונש. אם היא אכן תידחה באופן סופי אך מנגד ינוכה שליש ממאסרו - שההערכה היא כי כך יקרה - הוא צפוי להשתחרר ביולי הקרוב.

 

את הבקשה לנשיא הגישו פרקליטיו של אולמרט, עורכי הדין אלי זהר ורם כספי. ההחלטה הסופית של הנשיא צפויה להתקבל בעוד כחודש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים