שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי: מתכון לאוזן המן במילוי בשר

למה שוב למלא אוזני המן במילוי פרג או תמרים, כשאפשר לגוון ולמלא בבשר? השף ארז קומרובסקי עובר על כל הכללים וממלא את האוזניים בבשר עגל, כרישה וחמוציות

 

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

 

אוזני המן ממולאות בבשר ובחמוציות פרסיות (זרש)

המצרכים:

לבצק-

1 ק"ג קמח חלה

550 גר' מים טחונים עם שום ירוק/עלי פטרוזיליה/עלי שומר או תרד

1 כף שטוחה שמרים יבשים

1/2 כוס שמן זית

1 כף מלח

למילוי-

3-4 כרישות קצוצות דק, מטוגנות עד שקיפות

1/2 ק"ג בשר עגל, קצוץ ביד

1/2 כוס חמוציות פרסיות (זרש) - אם אין, אפשר להחליף בחמוציות רגילות קצוצות

מלח, פלפל שחור - לפי הטעם

4 תרמילי הל כתושים

מעט קינמון

מעט שמן זית, במידה והמילוי יבש מדי

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל החומרים במשך 8 דקות בערך, עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי.
  2. משמנים קערה בשמן זית, ומניחים לבצק לתפוח כשעה מכוסה בניילון.
  3. מרדדים קלות את הבצק לצורת מלבן דק על משטח מקומח. קורצים בעזרת כוס (בקוטר 8 ס"מ בערך) עיגולים.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מכינים את המילוי - מערבבים את כל חומרי המילוי יחד במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. ממלאים את אזני ההמן - מניחים על כל עיגול בצק מהמילוי, וסוגרים את הפינות כך שתיווצר צורה של אוזן המן.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  6. מברישים מעל מעט ביצה מדוללת, ומעבירים למקרר לשעה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות או עד לקבלת גוון זהוב. מגישים מיד.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
במילוי בשר. אוזני ההמן של ארז
צילום: אביהו שפירא
מומלצים