שתף קטע נבחר

רופאי הדסה המתפטרים: זה אנחנו או המנכ"ל

הסכסוך בין רופאים במחלקה המטו-אונקולוגית לזאב רוטשטיין הגיע לוועדת הבריאות של הכנסת. מנהל המחלקה הבהיר: "לא מעוניינים בגישור. אנחנו עם ההנהלה הזו לא יכולים לעבוד". רועי בן ה-14, שטופל במחלקה, הגיע לדיון ומירר בבכי. אביו: "לא ייתכן שמחלקה כזו תיסגר"

 

 

ועדת הבריאות של הכנסת דנה הבוקר (יום ג') במשבר בהדסה, יומיים אחרי ששישה רופאים הודיעו על התפטרותם. הרופאים המתפטרים הודיעו כי הם דוחים את ניסיונות הגישור של משרד הבריאות בינם לבין ההנהלה והמנכ"ל זאב רוטשטיין. "אנחנו לא מעוניינים בגישור, אמרנו את דעתנו הנחרצת הבוקר", אמר מנהל המחלקה המטו-אונקולוגית מיקי ויינטראוב.

 

מנהל המחלקה המתפטר אמר בוועדה: "אנחנו עם ההנהלה הזו לא יכולים לעבוד. פתחנו במו"מ עם הנהלת שערי צדק, והמשכנו לדבר עם הנהלת הדסה. כיום יש שתי אפשרויות – או שכולנו נעבור לשערי צדק – או שנלך הביתה. גם אם ההנהלה תחזור בה, אני וחמשת הרופאים שאיתי לא נחזור בנו. אין אמון בינינו לבין ההנהלה".

רועי בן דוד עם אמו בדיון בכנסת (צילום: רותם אליזרע) (צילום: רותם אליזרע)
רועי בן דוד עם אמו בדיון בכנסת(צילום: רותם אליזרע)
 

הרופאים מהמחלקה המטו-אונקולוגית התפטרו במחאה על החלטה לבצע השתלת מח עצם לילדים אונקולוגים במחלקה של מבוגרים. "בנובמבר התקבלה החלטה בלי להתייעץ איתנו, ונמסר לנו שמהיום והלאה כל הילדים עוברים למחלקת מבוגרים. אני נמצא במצב אבסורדי", אמר ויינטראוב. "אין אף ילד שמאושפז במחלקה של מבוגרים. השתלת מח עם זו פרוצדורה מורכבת ומסוכנת. היא לוקחת את הגוף של הילד עד הקצה".

 

"אני לא אסכים לעשות בזה פשרות", הבהיר הרופא המתפטר. "אני לא אוכל להסתכל להורים האלה בעיניים. לא אסכים לפשרה. מ-15 בנובמבר אנחנו מנהלים מו"מ נמרץ ולא קיבלנו תשובה וההנהלה התבצרה בעמדתה. אמרנו להנהלה שאנחנו קורסים ואמרנו שלא יקום ולא יהיה. יש חילוקי דעות, ויש רגעים מכוננים שאתה מבין שאי אפשר לדבר עם מי שעומד מולך".

 

לדיון הגיעו הורים עם ילדיהם חולי הסרטן. רועי בן דוד בן ה-14, שעבר טיפולים במחלקה, סיפר: "אמרו לי שיש חשד למחלה ואחרי שבועיים הייתי בשיחה אצל מיקי. לא ידעתי מיהו, ורק שמעתי שהוא אדם מדהים. לא ידעתי מה מחכה לי בטיפולים אבל המחלקה הייתה מדהימה". רועי מירר בבכי בדיון והתקשה לסיים את דבריו. אביו המשיך אותו: "זו מחלקה מיוחדת עם רופאים מסורים ששמים את טובת החולים לפני הכול - לפני החיים האישים שלהם ולפני המשפחה שלהם. לא ייתכן שמחלקה כזו תסגר".

 

המנכ"ל זאב רוטשטיין אמר להם: "נקלעתי למשבר ואני מנסה לפתור אותו בכוחותיי הדלים. דבר אחד לא עוזב אותי – ההורים והילדים. אני מאוד נחוש לפתור את זה. אין לי אגו. לא בטוח שיהיה לי איך לשלם משכורות, ולמרות זאת לא אחסוך אפילו לא שקל במה שאני יכול כדי לטפל בהורים ובמשפחות. הצרכים של המחלקה נוגעים לליבי".

 

"אין מחלוקת על זה שילדים צריכים להיות מטופלים בבית חולים לילדים. בהדסה אין לזה מספיק מקום. הצעתי לנשות הדסה לבנות בניין נשים ולהשאיר בניין ייעודי לילדים, אבל זה לוקח זמן. תקופת הביניים לא מעניינת את ההורים. אני לא אמנע מאף ילד טיפול. אני מתחייב שאם מיקי וצוותו יישארו בהדסה נעבוד כתף אל כתף בכל מה שקשור".

 

ח"כ איציק שמולי שזימן את הדיון אמר: "אלו ילדים שנאבקים מול המחלה הכי קשה ואומללה שיכולה להיות. ההורים צריכים להיות 24 שעות ביממה עם הילדים ועכשיו נאלצים לצאת לקרב על החיים של הילדים שלכם והבריאות שלהם. איך תראה מחלקה מסוימת בהדסה לא אמורה לעניין אותם וזו תעודת עניות לכולנו. ההורים במצב של חוסר אונים והם כבר שבועיים מדווחים לנו על תחושה של חוסר אונים. אני לא רופא ולא חלמתי להיות אבל אני כן יודע שהמאבק הזה הוא מאבק על כסף. כל תוכנית ההבראה צריכה ליפול על הכתפיים של ילדים חולי סרטן וזה לא מוסרי מבחינת מערכת הבריאות". יו"ר הוועדה אלי אללוף אמר בדיון כי "כל אחד מהילדים שבמחלקה חי את המשבר הזה. כשהמשבר יסתיים לא בטוח שהוא ייגמר גם עבורם. אני בטוח שיהיו עליהם עוד השפעות בעתיד".

 

ח"כ אורלי לוי אבקסיס אמרה בדיון: "לבי איתכם, הרופאים. אתם מתעקשים על הדרך הטיפולית הייחודית שלכם, שפירותיה ניכרים בעדויות ההורים והילדים המטופלים. יצרתם מעין שבט, משפחה כזו בין כותלי בית החולים. להנהלה יש דרך משלה, ואני מסכימה שהיא עשתה שגיאה קשה – טעות שהתגלגלה ככדור שלג. אבל אתם צריכים להבין שאם אתם תבחרו לעבור כיחידת עילית אחת לבית חולים אחר, הדרך שבה אתה מאמינים ודוגלים תפסיד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רותם אליזרע
רועי בן דוד ואמו בכנסת
צילום: רותם אליזרע
מומלצים