שתף קטע נבחר

ישראל בטופ 10: דירוג העוצמה העולמי

ארה"ב צנחה במדד המדינות הטובות ביותר, אבל עדיין מובילה את דירוג העוצמה ואת רשימת המדינות המשפיעות - וגם ישראל בעשירייה הראשונה. זהו הדירוג המלא

אנחנו רק במקום ה-24 בדירוג החינוך העולמי, במקום ה-36 בדירוג המדינות הטובות לנשים ובמקום ה-71 ברשימת המדינות שבהן הכי טוב להקים עסק - אבל מדד המדינות הטובות ביותר לשנת 2017 של אתר US News & World Report בכל זאת הציב את ישראל בכמה מדדים בעשירייה הראשונה בעולם.

 

אחד מהם הוא דירוג העוצמה העולמי. מדד המדינות הטובות מבוסס על סקר שבו התבקשו יותר מ-20 אלף איש ברחבי העולם לדרג מדינות לפי מאפיינים מסוימים. דירוג העוצמה עצמו מבוסס על חמישה פרמטרים - מנהיג, השפעה כלכלית, השפעה פוליטית, חוזק בריתות בינלאומיות וחוזק הצבא. לא במפתיע, בדירוג זה נמצאת ארצות הברית במקום הראשון, אף שבדירוג הכללי - המדינות הטובות ביותר - היא ירדה מהמקום השלישי לשביעי.

 

ישראל, שאף היא צנחה בדירוג הכולל מהמקום ה-25 אל ה-30, נמצאת בדירוג העוצמה במקום השמיני. בחוזק הצבא הציון שנתנו המדרגים גבוה מאוד (9.8 מתוך 10), גם בהשפעה הפוליטית ובחוזק הבריתות הציונים גבוהים (7.8 ו-6.8 בהתאמה), אך הציון שניתן למנהיג נמוך - 2.4.

 

ישראל מקדימה שתי מדינות מזרח תיכוניות נוספות במדד העוצמה - סעודיה ואיחוד האמירויות. במקום השני ברשימה נמצאת רוסיה, שבדירוג הכללי של המדינות הטובות נמצאת רק במקום ה-27, ואחריה סין (20 בכללי) וארבע מדינות שנמצאות בצמרת הרשימה בשתי הרשימות - בריטניה (3 במדינות הטובות ביותר), גרמניה (4), צרפת (9) ויפן (5). לעומתן, מובילות הדירוג הכללי שווייץ וקנדה לא נמצאות בעשירייה הראשונה בדירוג העוצמה.

ארה"ב ירדה למקום ה-7, והסוקרים קשרו זאת לבחירה בטראמפ לנשיא (צילום: AP) (צילום: AP)
ארה"ב ירדה למקום ה-7, והסוקרים קשרו זאת לבחירה בטראמפ לנשיא(צילום: AP)

דירוג המדינות המשפיעות נראה דומה יחסית, וגם בו ישראל נמצאת בטופ 10. לשבע המדינות המדורגות בצמרת דירוג העוצמה נמצאות באותו המיקום גם ברשימת המדינות המשפיעות, איטליה מדורגת שמינית, ואחריה ישראל ואיחוד האמירויות.

 

כאמור, ארצות הברית ירדה בדירוג הכללי - והסוקרים קישרו זאת לבחירתו של דונלד טראמפ לנשיא בנובמבר. לפי הסקר הענק, 70% איבדו אמון במנהיגות האמריקנית בעקבות מערכת הבחירות הסוערת, וכ-60% מאזרחי העולם היו תומכים בהילרי קלינטון, אם הייתה להם זכות בחירה.

 

לא במפתיע, במכסיקו התמיכה בטראמפ הייתה הנמוכה ביותר - שם רק 4.6% מהנשאלים היו מצביעים עבורו. גם בדרום קוריאה נרשמה תמיכה נמוכה מאוד (8.6%), וגם במדינות אירופיות כצרפת, גרמניה, נורבגיה ודנמרק התמיכה בקלינטון הייתה גדולה בהרבה מביריבה הרפובליקני.

 

אבל לא כל העולם הגיב בחשש לבחירת טראמפ. ברוסיה תמכו במיליארדר לא פחות מ-83% מהנשאלים, וגם בסין נרשם לו רוב (54%). ישראל, לצד טורקיה, הייתה אחת מהמדינות שגם בהן התמיכה בטראמפ הייתה רבה יחסית.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טנק צה"ל. ישראל שמינית
צילום: רויטרס
מומלצים