שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    חגיגת פרג: 2 מתכונים לפורים
    לכבוד פורים רותי קינן הוציאה את הפרג מארון התבלינים, והכינה ממנו 2 מתכונים מתוקים שישמחו אתכם בחג: מאפינס תפוזים ופרג ואוזני המן במלית פרג

    משנכנס אדר - מרבים בפרג. החג השמח הוא הזדמנות לשלוף את כל המתכונים המכילים את הזירעונים השחורים הללו, ויש הרבה. אמנם המסורת מחייבת לארוז מלית מתוקה העשויה מהם בבצק פריך מעוצב בצורת משולש כדי להזכיר את אוזני המן (שהיה, כפי שזכור לכל, שד שטני, ולכן הצטיין באוזניים משולשות), אך אם יורדים לחקר העניין - דווקא הפרג הוא הסיבה.

     

    מקור המנהג של אכילת אוזני המן ממולאות בפרג הוא בדמיון שבין המילה המציינת פרג ביידיש, מוהן, לשמו של הרשע מהמגילה. הצורה המשולשת אופיינית למאפים שנפוצים באירופה המרכזית בעונה זו של השנה, שבה חוגגים קרנבלים המבוססים על מקורות פגניים, כדי להרחיק את השטן וחבר מרעיו. ולאלה, כידוע, מלבד קילשון ביד - יש גם אוזניים משולשות לגמרי.

     (צילום: רותי קינן)
    (צילום: רותי קינן)
     

    במזווה שלי, הפרג הוא אזרח של קבע, בעיקר במצבו הגרגרי, שמשמש אותי בשלל מתכונים: לגימור מאפים מלוחים, לשילוב בתערובת אגוזים, גרעינים ודגנים דוגמת גרנולה ואפילו להעשרת וינגרט לסלט.

     

    הפעם בחרתי לשדך את הפרג דווקא לתפוזים במאפינס קלים ביותר להכנה. לתערובת עצמה השתמשתי בפרג טחון, שטעמו המיוחד משתחרר טוב יותר בצורה זו. לעומת זאת, לקישוט התותים, זריתי עליהם גרגרי פרג שלמים, שמוסיפים פריכות מתפצפצת נעימה.

     

    טיפ קטן: כדי שהתותים יבהיקו, מאבקים אותם במעט אבקת סוכר לפני שזורים את הפרג. אבקת הסוכר נמסה ומעניקה לצדו החתוך של התות זיגוג מבריק ונאה.

     

    למשקיענים, מצורף גם מתכון מעולה להכנת אוזני המן זעירים, ממולאים בפרג, כמובן.

     (צילום: רותי קינן)
    (צילום: רותי קינן)
      

    מאפינס תפוזים ופרג

    הפרג הטחון מעניק טעם ומרקם לתערובת. השימוש בתרכיז תפוזים מעצים את הטעם ההדרי, אך אפשר בהחלט להחליף אותו במיץ תפוזים ולהוסיף עוד 1/4 כוס סוכר.

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    המצרכים (ל-12 מאפינס בינוניים):

    100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

    1/2 כוס סוכר

    2 ביצים

    3 כפות גדושות תרכיז קפוא להכנת משקה תפוזים, מופשר

    קליפה מגוררת מ-1 תפוז

    1 כוס (150 גר') קמח תופח

    2 כפות גדושות פרג טחון

    לקישוט-

    תותים

    אבקת סוכר

    מעט פרג שלם

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים בתרסיס שמן תבנית של 12 שקעים (או 2 תבניות של 6).
    2. בקערה, טורפים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים היטב. מוסיפים את התרכיז ואת הקליפה, וממשיכים לטרוף. מוסיפים את הפרג והקמח, וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
    3. מעבירים את התערובת לשקית זילוף, וממלאים את השקעים עד כדי 3/4 מנפחם.
       (צילום: רותי קינן)
      (צילום: רותי קינן)
    4. אופים כ-15 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
    5. הופכים את התבנית ומחלצים את המאפינס. מצננים לחלוטין. מקשטים כל עוגייה בחצי תות, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומפזרים מעט גרגרי פרג.

     

    אוזני המן במלית פרג

    הבצק דקיק והאוזניים - מיניאטוריות. קצת עבודה אבל המאמץ משתלם. שימו לב: הבצק דורש צינון ולכן כדאי להכינו יום קודם.

     

    המצרכים (לכ-45 יחידות):

    לבצק-

    ½ 2 כוסות קמח תופח

    קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

    ½ כוס סוכר

    קורט מלח

    2 חלמונים

    200 גר' חמאה

    למלית-

    100 גר' פרג טחון

    ½ כוס חלב (או מים)

    מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

    50 גרם חמאה

    ½ כוס סוכר

    2 כפות דבש

    4 כפות פירורי לחם

    2 כפות צימוקים

    2 כפות אגוזים קצוצים

    1 כפית קינמון

    קורט ציפורן טחון

    לציפוי-

    אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה: 

    1. מכינים את הבצק - מערבבים את הקמח עם הקליפה המגוררת, הסוכר והמלח. מוסיפים את החלמונים והחמאה, בחתיכות, ולשים רק עד שנוצר בצק אחיד. מצננים למשך הלילה.
    2. מכינים את המלית - מרתיחים את החלב (או המים) ומוסיפים את הפרג. מבשלים תוך בחישה עד שהפרג סופח את כל הנוזלים. מסירים מהאש, מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
    3. מרפדים 2 תבניות שטוחות בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק, על משטח מקומח קלות, לעלה דק. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ, ומניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול. מרימים את שולי הבצק משלושה צדדים ליצירת כיסן משולש.
    4. מניחים את הכיסנים על התבניות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות או עד להזהבה.
    5. מצננים על רשת, ובוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "חגיגת פרג: 2 מתכונים לפורים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רותי קינן
    לא רק אוזני המן. מאפינס תפוזים ופרג
    צילום: רותי קינן
    מומלצים