שתף קטע נבחר

הורים שכולים חוגגים פורים: "היכולת לשמוח היא הניצחון שלנו"

עשרות הורים שכולים התכנסו לחגיגת תחפושות בירושלים, וסיפרו על התמודדות יומיומית קשה מנשוא. רננה מאיר: "הרגעים הכי שמחים הם הכי קשים, מרגישים בהם את החוסר הכי כבד שיש". ארגון "משפחה אחת" הפיק את האירוע: "כל השנה הם צריכים להיות בתחפושת"

 

"היכולת שלנו לקום, להתלבש, להתאפר, לעמוד כאן, ליהנות, לשמוח ולרקוד - זה הניצחון שלנו". כך תמצתה בקצרה מרים פרץ, ששכלה את שני בניה, אוריאל ואלירז פרץ ז"ל, את התחושה שמלווה רבים מהחוגגים שלשום (יום ד') במסיבת תחפושות חגיגית שערכו לכבודם בירושלים.

 

ארגון "משפחה אחת", המסייע למשפחות נפגעי הטרור, ערך מסיבה בהשתתפות עשרות בני משפחות שכולות מכל רחבי הארץ. בין המשפחות שהגיעו לחגיגה הייתה גם רננה מאיר, בתה של דפנה מאיר ז"ל שנרצחה לפני כשנה על ידי מחבל פלסטיני בביתה. "האמת - זה קשה מאוד, אבל ברוך השם אני גם מאורסת אז יש שמחה קרובה", סיפרה מאיר. לדבריה, "ההתמודדות היא יומיומית, קשה, אני לא אשקר. ההתמודדות היא בעיקר להרגיש שונה, כאילו ללכת עם מטען עליך ממש כל יום כל היום, זה הולך איתך כשאתה הולך לישון, כשאתה הולך לאכול, כשאתה הולך לסופר, זה מאוד מאוד קשה, אבל אין לי איך לברוח מזה.

 (צילום: שרה לוין) (צילום: שרה לוין)
(צילום: שרה לוין)

 (צילום: שרה לוין) (צילום: שרה לוין)
(צילום: שרה לוין)

מרים פרץ. ניצחון (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
מרים פרץ. ניצחון(צילום: עפר מאיר)

ברכה ושלמה קופינסקי (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
ברכה ושלמה קופינסקי(צילום: עפר מאיר)

 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)

 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)

מסיבת תחפושות בירושלים - למשפחות שכולות (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
מסיבת תחפושות בירושלים - למשפחות שכולות(צילום: עפר מאיר)
 

"אני אגלה לך בסוד שהאמת היא, שהרגעים הכי שמחים הם הכי הכי קשים, רגעים שמרגישים בהם את החוסר הכי כבד שיש. בלוויות ואזכרות מאוד קשה, אבל מכתיבים לך שהיום זה יום עצוב וזה מכוון. אבל ברגעים הכי שמחים - שם החוסר הכי מורגש. אז אנחנו באמת משתדלים להרבות בשמחה כי גם אנחנו רוצים מזה".

 

מאיר ציינה אף היא לשבח את "משפחה אחת": "זה מאוד מסייע לי באופן אישי, זה מקום מדהים, נותן לנו תקווה לעוד חיוך שנכנס ליום, לעוד שמחה. אם בחוץ אנחנו מרגישים חריגים ולא נורמליים לפעמים, כשאנחנו נכנסים לפה אנחנו יכולים להיות עם הקריזות שלנו, לצחוק על הזיכרון, לבכות מהזיכרון, כולם פה מתמודדים עם אותו דבר. לכן זה נותן לנו איזו נורמליות בשמחה". 

 

מרים פרץ הסבירה עד כמה גדולה המורכבות: "יושבות כאן משפחות שאיבדו את ילדיהם, על הדבר הזה שנקרא הארץ הזאת. אבל היכולת שלנו לקום, להתלבש, לשמוח - זה הניצחון שלנו. ההיסטוריה היהודית מלמדת אותנו שאנחנו מסוגלים להפוך יגון לניגון. מסוגלים לבכות על מי שאיבדנו, אבל גם לאזור כוחות, לקום ולשמוח.

 

"אבל חלק מאיתנו הלילה יעמדו ליד התמונות בבית, ויאמרו לילדים סליחה. הלכנו הערב לרקוד ולשמוח. סליחה, אתם הייתם צריכים להיות פה. אבל מה הטעם לנפילתכם אם לא נמשיך? מה הטעם לכל האובדן הזה אם לא נמשיך לשמוח? אז משנכנס אדר מרבין בשמחה, ואנחנו מתוך הכאב נולד האור הגדול והשמחה הגדולה. מתוך החושך הגדול שפקד אותנו אנחנו כאן מצמיחי חיים. ואם יש משהו משותף לכולם זה לא רק הכאב, זה לא רק האובדן, מה שמשותף בין כל האנשים האלה זה גבורת החיים", אמרה פרץ. 

 

ברכה ושלמה, הוריו של הרב אריה קופינסקי ז"ל, שנרצח בפיגוע בבית הכנסת בהר נוף בבירה, הגיעו אף הם לחגוג. הם סיפרו: "הבן שלנו התנדב לעזור לילדים לחצות את הכביש בראש חודש אדר, התחפש לליצן וחילק סוכריות. אז אנחנו המשכנו את המסורת, כל ראש חודש אדר אנחנו מחלקים סוכריות". האב והאם הוסיפו כי "בשנה הראשונה היינו בדיכאון, חשבנו, מה נעשה עכשיו? הסיוע של ארגון 'משפחה אחת' ממש שינה את המבט לגמרי. נתן כוחות להמשיך לטפל בילדיו ובאלמנה שלו". 

 

שנטל בלזברג, מנכ"לית "משפחה אחת", אמרה כי את המשפחות השכולות מלוום אנשי הארגון לאורך כל השנה. "הזמנו אותם לבוא ביחד ולחגוג את פורים, למרות שאנחנו יודעים שזה מאוד קשה, ולהרבה משפחות היה קשה להתחפש היום. הם אמרו כל השנה צריכים להיות בתחפושת ואנחנו מבינים את זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שרה לוין
מסיבת פורים של "משפחה אחת"
צילום: שרה לוין
מומלצים