שתף קטע נבחר

כך ניתן להפחית את המע"מ ל-6.8%

בדיקת היקף הכלכלה השחורה בישראל, שביצעה חברת CofaceBDI, מגלה: המדינה מפסידה 62 מיליארד שקל מההון השחור, המהווה 20% מהתל"ג. "מדינות רבות בעולם החלו כבר תהליכים לצמצום השימוש בשטרות מזומנים, מהלכים שיש להם השפעה גדולה במלחמה בהון השחור והעלמות המס"

אילו המדינה היתה מצליחה לגבות מסים מההון השחור בכלכלת ישראל, אפשר היה להוריד את שיעור המע"מ לרמה של 6.8% בלבד. כך מעלה בדיקה של חברת המידע העסקי CofaceBDI בנושא היקף ההון השחור בישראל לשנת 2016.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

הבדיקה, שנערכה במסגרת דירוג עורכי הדין המובילים בתחום המיסוי, העלתה, כאמור, שניתן היה להוריד את שיעור המע"מ בכ-10 נקודות אחוז לרמה של 6.8% בלבד, היות שהמדינה מפסידה הכנסות מע"מ בהיקף של 42 מיליארד שקל מפעילות כלכלית שאינה מדווחת לרשויות המס, ועוד כ-20.1 מיליארד שקל מס הכנסה על הרווחים הנוצרים מפעילות זו.

 

בסך הכול מפסידה המדינה סכום של כ-62 מיליארד שקל מפעילות הכלכלה השחורה, שנאמדת ב-244 מיליארד שקל בשנה. הבדיקה מסתמכת על ההנחה שפעילות הכלכלה השחורה במשק מהווה 20% מכלל התוצר מקומי גולמי של ישראל בשנת 2016, שעומד על 1.22 טריליון שקל.

 

"ההון השחור בישראל מהווה אובדן הכנסות אדיר למדינה"

לדברי תהילה ינאי, מנכ״לית משותפת בחברת CofaceBdi, ״ההון השחור בישראל מהווה אובדן הכנסות אדיר למדינה. מדינות רבות בעולם החלו כבר תהליכים לצמצום השימוש בשטרות מזומנים, מהלכים שיש להם השפעה גדולה במלחמה בהון השחור והעלמות המס. גם בישראל חלה בשנים האחרונות מגמת חיזוק המלחמה בהון השחור, שאת התוצאות שלה ניתן יהיה לראות להערכתי בשנים הקרובות".

 

כאמור, חברת CofaceBDI מפרסמת את דירוג משרדי עורכי הדין במסגרת דירוגי Bdi-Code ל-2017, ובהם דירוג משרדי עורכי הדין המובילים בתחום המיסוי. התחום היה עמוס בשנה החולפת, כאשר ידוענים רבים ואחרים היו והנם על כוונת רשות המיסים, כולל החקירות של בר רפאלי, משה פרץ, קובי פרץ וענבל אור.

 

מהדירוג השנה עולה כי משרדי העילית של עורכי הדין בתחום המיסוי בישראל הם, לפי סדר א"ב: אודי ברזלי, אלתר, גולדפרב זליגמן ושות׳, גורניצקי ושות׳, הרצוג פוקס נאמן, זיו שרון ושות׳, יגאל ארנון ושות׳, ירון-אלדר, פלר, שורץ ושות׳, מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות׳, פישר בכר חן וול אוריון ושות׳, ש.הורביץ ושות׳ ומשרד שקל ושות׳.

 (צילום: דוברות משטרת ישראל) (צילום: דוברות משטרת ישראל)
(צילום: דוברות משטרת ישראל)
 

בקרב משרדי קבוצת ה״עילית״ ניתן לציין השנה את משרד אודי ברזלי, שייצג את בר רפאלי בפרשה שבה צפויה רשות המיסים להגיש כתב אישום נגד הדוגמנית בגין העלמת הכנסות. כמו כן ניתן לציין את משרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות׳, המייצג את המיליארדר בני שטיינמץ, בפרשיית שוחד בהיקף של 5 מיליארד דולר שהתפרסמה באחרונה.

 

מלבד דירוג משרדי העילית, החברה דירגה גם את קבוצת ה״מובילים הבולטים״ של משרדי עורכי הדין בתחום המיסוי. אלה, לפי סדר א"ב, כוללים את המשרדים איתן מהולל ושדות, בלטר גוט אלוני ושות׳, גרוס קלינהנדלר חודק הלוי גרינברג ושות׳, זיסמן אהרוני גייר ושות׳, ליפא מאיר ושות׳, עמית פולק מטלון ושות׳, ש.פרידמן ושות׳, שבלת ושות׳ ומשרד שנהב ושות׳.

 

בדירוג משרדי ה״בוטיק – מובילים בולטים״ נמנים משרדי: א.רפאל ושות, ברון ושות׳, גולדמן ושות׳, ד״ר מ.דרוקר ושות׳, ד.פוטשבוצקי, יולוס גזית ושות׳, משה מזרחי נח קריגל ומשרד פרופ׳ ביין ושות׳.

 

בדירוג ה״מובילים״ נמנו השנה משרדי: ברנע ושות׳, דורון טיקוצקי קנטור גוטמן צדרבוי ושות׳, טולצ׳ינסקי שטרן מרציאנו כהן לויצקי ושות׳, יהודה רוה ושות׳, נשיץ ברנדס אמיר ושות׳, פרל כהן צדק לצר ברץ, ראב״ד מגריזו בנקל ושות׳ ומשרד רוזנברג אברמוביץ שנלר.

 

בדירוג ה״בוטיק – מובילים״ נמנים השנה: בסרגליק שחיבר ושות׳, ברכה ושות׳, זאבי בטש, חיים לוי, יאיר בנימיני ועמפלי עריכת דין מיסים. יצויין כי עו״ד חיים לוי הוא בין המייצגים של הזמר קובי פרץ, המנהל בימים אלה ערעור על הרשעתו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים