שתף קטע נבחר

 

שלושה אחים, בשלוש צוללות

בגיל 29 סיים סרן גלעד, בוגר ישיבה דתית, את קורס חובלים: "הצוערות עברו אותם לחצים פיזיים, ועמדו בהם בגבורה". שני אחיו הלכו בעקבותיו, ונמצאים בקורס צוללן. סגן עומרי חיות נבחר לחניך מצטיין: "אנחנו לא פה בשביל הכיף"

 

 

"אני בהחלט חושב שתפקידם של מפקדים בכלל, וקצינים בפרט, הוא בין השאר לחנך. בזה אני רואה את אחד התפקידים החשובים ביותר", כך אמר אתמול (ג') סגן עומרי חיות, בן 21, דקות ספורות לפני שעלה לרחבת המסדרים בבסיס חיל הים בחיפה, כחניך מצטיין בסיום קורס החובלים.

 

יחד איתו הפך אתמול באופן רשמי לחובל בחיל הים גם סרן גלעד, לוחם דתי בן 29, בוגר ישיבה. ותיק החניכים בקורס שירת כלוחם בתפקידים טכניים בעשור האחרון בצוללות, ולאור ניסיונו הרב עבר מסלול יעודי בקורס, שנמשך כשנה - שליש מאורכו של קורס חובלים רגיל. את ההכשרה התובענית עבר בשנה האחרונה עם שתי חניכות שהפכו גם הן אתמול לקצינות ימיות.

סגן עומרי חיות, החניך המצטיין (צילום: שמיר אלבז) (צילום: שמיר אלבז)
סגן עומרי חיות, החניך המצטיין(צילום: שמיר אלבז)

"הצוערות עברו בדיוק את מה שהצוערים עברו". סרן גלעד (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
"הצוערות עברו בדיוק את מה שהצוערים עברו". סרן גלעד(צילום: דובר צה"ל)

 

על רקע דברי ראש המכינה הקדם צבאית בעלי, הרב יגאל לוינשטיין, נגד לוחמות, דבריו של סרן גלעד יכולים לתת כמה תובנות מהשטח על שירות משותף בין לוחמים ולוחמות. לדברי סרן גלעד, אב בן שנתיים, השילוב הראוי אפשר את הקורס הפיזי והקשה - גם לצד חניכות: "הצוערות עברו בדיוק את מה שהצוערים עברו, באותם תנאים ולחצים פיזיים, ועמדו בהם בגבורה. לא היו הבדלים, ועברנו את כל הדרך יחד תוך הקפדה על השילוב הראוי ועם כבוד הדדי, מבלי שנפגע אחד בשנייה".

 

עבור משפחתו של סרן גלעד הייתה אתמול גאווה משולשת: גלעד הוא הראשון לשרת כלוחם בצוללות ובקרוב יחזור לצוללת החדשה אח"י תנין כקצין, שני אחיו הקטנים הלכו בעקבותיו, ושניהם נמצאים בשלבים שונים של קורס הצוללן. המשמעות: תוך פחות משנתיים שלושת האחים ישרתו יחד במצולות, אך בשלוש צוללות נפרדות מתוך החמש הקיימות בחיל הים, כפי שמחייבות הפקודות במצבים שכאלה. "ההורים מאוד מבסוטים וגאים", אמר גלעד, שהספיק בשירותו לקבל אות הצטיינות ממפקד חיל הים.

המדריך הראשי, רב סרן שראל מרטינובסקי (צילום: שמיר אלבז) (צילום: שמיר אלבז)
המדריך הראשי, רב סרן שראל מרטינובסקי(צילום: שמיר אלבז)

 

החניך המצטיין חיות, מהיישוב תל מונד, סיפר כי תמיד ידע שהוא מעוניין בשירות משמעותי. לפני הגיבוש לקורס חובלים ניסה להתקבל לקורס הטיס, אך לאחר שנדחה העדיף את הים - לשמחתו של אביו, שהשתחרר מחיל הים בדרגת סגן אלוף. "אנחנו לא פה בשביל הכיף", הוא אומר. "יש לנו עבודה קשה ואנחנו פה בשביל ביטחון המדינה. הדברים המרכזיים בעיניי זה להיות הכי מקצועיים, להתמקצע לקראת התפקיד הבא, ולהיות בשביל החיילים".

 

משפחתו של חיות הפתיעה אותו עם חבישת כתרים במהלך הטקס, וחיות סיפר כי אביו סייע לו במתן טיפים במהלך הקורס. "יש לו פרספקטיבה יותר רחבה משלי. הוא מבסוט שהלכתי בדרך שלו בסוף".

 

את קורס 134 של החובלים סיימו 32 צוערים, בהם שתי נשים. אחת מהן הייתה גם היא חניכה מצטיינת. הרמטכ"ל, רב אלוף גדי איזנקוט, ציין את השתיים בנאומו בטקס. "תחושת השליחות ואהבת המולדת שלהן הובילה אותן לתפקיד קשה ומאתגר", אמר. "יש לכן חלק חשוב בביסוס תפקידי הנשים בכוח הלוחם של צה"ל".

 

המדריך הראשי בקורס, רס"ן שראל מרטינובסקי, אמר כי השלב שבו מפקדים החניכים לראשונה על חיילים הוא השלב המשמעותי בקורס: "אז אתה רואה איזה קפיצת דרך משמעותית עשית. זה השלב שבו חייבים לעשות גם שינוי מקצועי גדול. הספינות עמוסות במערכות עם טכנולוגיה ברמה הגבוהה ביותר, וכדי להיות מקצועי באמת, אתה צריך ללמוד שעות על גבי שעות. אנחנו מפקדים על המשאב היקר ביותר, שזה בני האדם. יש לנו פה לוחמים מדהימים, הרגעים הכי מדהימים הם לקחת את אותם לוחמים ולצאת איתם לים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים