שתף קטע נבחר

בית הדין האירופי: מעסיקים יכולים לאסור כיפות וכיסוי ראש איסלאמי בעבודה

בית המשפט המרכזי של האיחוד האירופי פסק בעניינן של שתי נשים מצרפת ומבלגיה שפוטרו מעבודתן לאחר שסירבו להוריד את כיסוי הראש שלהן: "חוק פנימי שאוסר לבוש גלוי בעל סממן פוליטי או דתי לא נחשב לאפליה"

(ארכיון) (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(ארכיון)(צילום: AFP)

 

כיפות ורעלות - לא במקום העבודה: בית הדין האירופי לצדק (ECJ) פסק היום (יום ג') שמעסיקים יכולים לאסור על עובדיהם ללבוש סמלים דתיים גלויים במקום העבודה. מדובר בפסיקה הראשונה של בית המשפט המרכזי של האיחוד האירופי, שמושבו בלוקסמבורג, בנושא נשים שלובשות בעבודה כיסוי ראש איסלאמי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

(ארכיון) (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(ארכיון)(צילום: רויטרס)

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בית הדין האירופי לצדק פסק למעשה בעניינן של שתי נשים מצרפת ומבלגיה, שפוטרו משום שסירבו להסיר את כיסוי הראש האיסלאמי במקום העבודה. "חוק פנימי מחייב שאוסר לבוש גלוי של כל סממן פוליטי, פילוסופי או דתי אינו מהווה אפליה ישירה", נמסר בהודעת ה-ECJ. עם זאת, האיסור חייב להיות מבוסס על חוקי חברה פנימיים שמחייבים את כל העובדים "להתלבש באופן ניטרלי" ולא להתבסס על רצונו של הלקוח.

 

נשיא ועידת רבני אירופה: "החלטה עם השלכות חמורות לכל הדתות באירופה"

סמירה אקביטה, פקידת קבלה בלגית, פוטרה מעבודה משום שהגיעה לעבודה עם כיסוי ראש. היא הגישה תביעה בבית משפט בארצה בטענה שהופלתה בשל דתה, וזה פנה לבית הדין האירופי לצדק כדי לקבל הבהרה לגבי החוקים נגד אפליה של האיחוד האירופי.

 

אקביטה עבדה עבור חברת האבטחה G4S במשך שלוש שנים והיא התעקשה ללבוש את כיסוי הראש האיסלאמי במקום עבודתה. היא פוטרה משום שהחברה שלה אסרה על לבישת כל סממן דתי, פוליטי או פילוסופי. בסיוע של ארגון בלגי למען שוויון גזעי, היא פנתה לבית המשפט, אולם תביעה נדחתה בשתי ערכאות נמוכות. אז הגיע התיק שלה לבית המשפט העליון לערעורים והוא פנה, כאמור, לבית הדין האירופי לצדק.

 

בית המשפט האירופי פסק גם בעניינה של חברה צרפתית שפיטרה מהנדסת תוכנה שסירבה להסיר את כיסוי הראש שלה. לפי ה-ECJ, החברה הצרפתית עברה ככל כנראה על החוקים האירופיים נגד אפליה על בסיס דת - אם עשתה זאת רק משום שאחד הלקוחות שלה ביקש לא לקבל שירות מעובדת עם כיסוי ראש איסלאמי.

 

נשיא ועידת רבני אירופה, הרב פנחס גולדשמידט, אמר בתגובה לפסק הדין ש"החלטת בית משפט מסמנת מגמה של הגבלת חופש הדת באירופה שתהיה לה השלכות חמורות לכל הדתות באירופה. הוועידה מוחה נגד החלטה זו ופונה לכל האירופאים השפויים לא לתת לקיצוניות ולגזענות להשתלט שוב על היבשת. ראשי האיחוד האירופי הצהירו לא אחת כי כל הקמת האיחוד נועדה לשמור ולהגן על זכויות האדם ודתו ואנו מצפים מהם לממש התחייבות זו שניתנה לנו היהודים ולכל הדתות"

 

לבוש כיסוי ראש איסלאמי הפך לנושא מאוד שנוי במחלוקת באירופה, בייחוד לאחר שבשנתיים האחרונות מוצפת היבשת בהמוני מהגרים מאפריקה ומהמזרח התיכון, רובם הגדול מוסלמים.

 

בצרפת, שבה הפרדה בין דת למדינה מעוגנת בחוק, נאסר ב-2004 ללבוש כיסוי ראש איסלאמי וסמלים דתיים "בולטים" בבתי ספר ציבוריים. עם זאת, בגרמניה פסק בית המשפט העליון נגד האיסור שהוטל על מורות מוסלמיות ללבוש כיסוי ראש בבתי ספר ציבוריים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים