שתף קטע נבחר

כך תפלטו דג בעצמכם

הכינו את הפיצנטה: אוהבים להכין מאכלי דגים אבל תמיד מסתבכים עם הקטע של הפילוט? דייג מנוסה מסביר איך לפלט דג, וגם נותן שלושה מתכונים למנות שתוכלו אחר כך להכין מהם

חותכים את הדג דרך הגב בין העצמות  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חותכים את הדג דרך הגב בין העצמות (צילום: ירון ברנר)

מסלקים עם פינצטה שאריות של עצמות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מסלקים עם פינצטה שאריות של עצמות(צילום: ירון ברנר)
 

צפו - איך מפלטים דג?

 

פילה דניס על ירקות מוקפצים

המצרכים (ל-2 סועדים):

2 נתחים של פילה דניס טרי

5 עגבניות שרי

1 בצל סגול

2 פרחי ברוקולי

6 יח' שעועית ירוקה טרייה

1 כף עגבניות מיובשות

2 יח' ארטישוק א-לה רומנה

2 שיני שום

מעט שמן זית

1 כפית מלח אטלנטי

1 כפית פלפל שחור גרוס גס

חופן טימין

1 כף מיץ לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים, חולטים כ-2 דקות במים רותחים ומיד מעבירים למי קרח להפסקת הבישול.
  2. חולטים את השעועית הירוקה במשך כ-2 דקות במים רותחים, ומעבירים למי קרח.
  3. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. חותכים את הבצל לרצועות דקות, ומוסיפים לשמן. חותכים את עגבניות השרי לחצאים, ומוסיפים למחבת יחד עם שיני השום. מוסיפים למחבת את הברוקולי והשעועית הירוקה, ומטגנים דקה נוספת.
  4. חותכים את הארטישוק לרבעים, ומוסיפים למחבת יחד עם העגבניות המיובשות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, וכף מיץ לימון. מטגנים כדקה, ומסדרים את הירקות בצלחת הגשה.
  5. מתבלים את הדג במלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס וטימין. מחממים מחבת ויוצקים לתוכה כף שמן זית. כשהשמן חם, צורבים את הדג - מניחים את הצד עם העור כלפי מטה, ולאחר כ-4 דקות הופכים את הדג ל-4 דקות נוספות ומורידים מהאש.
  6. מניחים את פילה הדג על תערובת הירקות, ומגישים חם.

 

פילה מוסר ים ברוטב עגבניות פיקנטי

המצרכים (ל-2 סועדים):

2 חתיכות של פילה מוסר ים טרי

4 שיני שום טריות

6 עגבניות

1 בצל סגול

צרור כוסברה

מעט שמן זית

2 צ'ילי אדום חריף

2 כפות פפריקה מתוקה

מלח ופלפל - לפי הטעם

1/2 כוס ציר דגים (מומלץ, לא חובה)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים כף שמן זית במחבת. קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו עד להזהבה. קוצצים את הצ'ילי ומוסיפים למחבת.
  2. פורסים את השום לפרוסות דקות, ומוסיפים למחבת. מטגנים מספר שניות כדי שהשום לא יישרף.
  3. חותכים את העגבניות לקוביות, ומוסיפים למחבת. בשלב זה מומלץ להוסיף 1/2 כוס ציר דגים (לא חובה).
  4. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, ומבשלים את הרוטב על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. מניחים את הדג על הרוטב, כשהצד של העור פונה כלפי מטה.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-10-15 דקות נוספות בסיר מכוסה.
  6. לפני ההגשה, קוצצים את הכוסברה ומפזרים מעל הדג. מומלץ להגיש עם חלה או לחם לבן טרי.

 

פילה סלמון על מצע טליאטלה בחמאה לבנה

המצרכים (ל-2 סועדים):

2 נתחי פילה סלמון (משקל 200 גר' לכל נתח)

2 בצלצלי שאלוט

2-3 גבעולי טימין טרי

600 מ"ל יין לבן

600 מ"ל ציר דגים

600 מ"ל שמנת מתוקה

600 גר' פסטה טליאטלה (ניתן להחליף גם בפטוצ'יני), מבושלת אל-דנטה, לפי הוראות היצרן

מעט שמן זית

1 כף חמאה

מעט פלפל שחור גרוס

חופן טימין יבש

חופן מלח אטלנטי

חופן גבינת פרמז'ן מגוררת להגשה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית.
  2. קוצצים את בצלי השאלוט ומוסיפים למחבת יחד עם הטימין הטרי והיין הלבן. מצמצמים את הרוטב במשך כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את ציר הדגים ומצמצמים במשך 10 דקות נוספות. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים על אש נמוכה עד שהשמנת מצטמצמת ומתקבל מרקם חמאתי.
  4. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומוסיפים קובייה קטנה של חמאה.
  5. מתבלים עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים את הפסטה מספר דקות יחד עם הרוטב עד לצמצום נוסף של הרוטב.
  6. מסדרים את הפסטה על צלחת הגשה. מתבלים את הסלמון במלח אטלנטי, פלפל גרוס וטימין יבש.
  7. מחממים מחבת עם כף שמן זית וצורבים את הדג: מניחים את צד העור כלפי מטה, צורבים כ-4 דקות ולאחר מכן הופכים וצורבים כ-4 דקות נוספות.
  8. מניחים את הסלמון על הפסטה ומגררים מעל פרמז'ן לפי הטעם.

 

המתכונים באדיבות "פישופ", בר וחנות דגים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
איך מפלטים דג? המדריך לפילוט דגים
צילום: ירון ברנר
מומלצים