שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מהמטבח התימני: ארז קומרובסקי מכין קובנה
    כשפולני מכין אוכל תימני זה מוכרח להיות מעניין - השף והאופה ארז קומרובסקי מלמד איך להכין קובנה תימנית עם טוויסט של גבינת פרמזן וסמנה

    צילום: אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    ארז והקובנה (צילום: אביהו שפירא)
    ארז והקובנה(צילום: אביהו שפירא)
      
     

     

    קובנה פרמזן

    המצרכים:

    לבצק -

    1 ק"ג קמח רגיל

    1/2 2 כוסות מים

    1 כף שמרים יבשים (או 40 גר' שמרים טריים)

    1/2 1 - 1/4 1 כפות מלח

    1 ביצה

    50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות

    150-200 גר' גבינת פרמזן איכותית, מגוררת דק

    לפתיחת הבצק -

    250-300 גר' סמנה (חמאה מזוקקת)

     

    אופן ההכנה:

    1. לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה, הפרמזן והמלח במשך 6-7 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה, ולשים עד לאיחוד החומרים.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    2. מוסיפים מלח ופרמזן, וממשיכים ללוש את הבצק במשך מספר דקות נוספות. שמים בצד למנוחה במשך 1/2 שעה.
    3. פותחים את הבצק לכדורים, וכל כדור משטחים דק דק למלבן על משטח משומן בסמנה. מורחים כל מלבן בסמנה, מקפלים ומגלגלים. 
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. שמים את העיגולים בתבנית קובנה עגולה ומשומנת בסמנה, ומתפיחים כשעה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 50-60 דקות.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    5. אחרי האפייה מניחים להתקרר בתוך התבנית כ-10 דקות, ואוכלים מיד.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מהמטבח התימני: ארז קומרובסקי מכין קובנה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים