שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארז קומרובסקי: כך תכינו לחם פרנה מרוקאי
    רגע לפני הפרידה מהקמח, האופה ארז קומרובסקי מגיש מתכון ללחם מרוקאי, שכל מה שאתם צריכים בשבילו זה רק קצת סבלנות בשלב התפחת הבצק

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     
     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
      

     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

    פרנה על חלוקי נחל

    המצרכים:

    1 ק"ג קמח פוקאצ'ה

    700-750 גר' מים קרים

    40 גר' שמרים טריים (או 1 כף גדושה שמרים יבשים)

    1/2 כוס שמן זית

    1/4 1 כף מלח

    1 כף זרעוני אניס (מומלץ גם למי שלא אוהב ערק, הטעם של האניס מפתיע בתוך הלחם)

     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     

     

    אופן ההכנה:

    1. יוצקים 650 מ"ל מים לקערת לישה, מוסיפים את הקמח. מוסיפים את השמרים, ומערבבים עם הקמח בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. מוסיפים את המלח ואת זרעוני האניס, וממשיכים ללוש במשך 5 דקות. יוצקים פנימה את שמן הזית, וממשיכים ללוש עד שהבצק מתאחד.
    3. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, ומתפיחים במשך 3/4 שעה. מפילים את הבצק וממשיכים להתפיח.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. מניחים בצד להתפחה נוספת במשך 3/4 שעה. מפילים את הבצק וממשיכים בהתפחה עוד 3/4 שעה.
    5. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מניחים על משטח מקומח היטב ומתפיחים כשעה. בינתיים מחממים את התנור והטאבון ל-280 מעלות (חום מקסימלי), ומכניסים לשליש התחתון של התנור תבנית מרופדת בחלוקי נחל.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    6. פותחים בעדינות את הכדור, ומניחים על חלוקי הנחל הלוהטים. אופים כ-1/2 שעה או עד שהלחם מוכן.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    7. הופכים, מניחים על הרשת, וזוללים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ארז קומרובסקי: כך תכינו לחם פרנה מרוקאי"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים