שתף קטע נבחר

אלכוהוליסט לשעבר שמכור לכדורגל. היריב הגדול של מרקל

נשר מבית הספר, התמכר לאלכוהול ומכר ספרים עד שנכנס לפוליטיקה: זהו מרטין שולץ, נשיא הפרלמנט האירופי לשעבר שנבחר עם 100% תמיכה לעמוד בראש המפלגה הסוציאל-דמוקרטית מהמרכז-שמאל בגרמניה ויתמודד מטעמה על תפקיד הקנצלר בבחירות שייערכו בספטמבר. מה במצע שלו?

חייו הם סיפור הצלחה בפני עצמו, שמתאים ככפפה ליד לקהל היעד של המפלגה הסוציאל-דמוקרטית. שולץ מודה לתומכיו בברלין (צילום: AP) (צילום: AP)
חייו הם סיפור הצלחה בפני עצמו, שמתאים ככפפה ליד לקהל היעד של המפלגה הסוציאל-דמוקרטית. שולץ מודה לתומכיו בברלין(צילום: AP)

 

מנהיג השמאל החדש: המפלגה הסוציאל-דמוקרטית (SPD) בגרמניה בחרה היום (יום א') במרטין שולץ, לשעבר נשיא הפרלמנט האירופי, לעמוד בראשה ולהתמודד על הנהגת המדינה מול הקנצלרית אנגלה מרקל בבחירות שייערכו בחודש ספטמבר.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ 

 

מפלגת המרכז-שמאל הגרמנית חווה רנסנס מאז שבחרה בסוף ינואר בשולץ בן ה-61 כמועמדה לתפקיד הקנצלר הבא - שיעור התמיכה במפלגה זינק ואלפי חברים חדשים הצטרפו אליה על רקע קריאתה לצדק חברתי.

 

מתמודדת לכהונה רביעית. קנצלרית גרמניה מרקל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מתמודדת לכהונה רביעית. קנצלרית גרמניה מרקל(צילום: EPA)

"ה-SPD חזרה! חזרנו!", אמר שולץ ל-600 צירי המפלגה במהלך מסיבה שערכה מפלגתו בברלין זמן קצר לאחר שנבחר לעמוד בראשה עם 100 אחוזי תמיכה - 605 קולות צירים מתוך 605 קולות. אותם 605 צירים גם הרימו את ידם לאות תמיכה במועמדותו בבחירות ב-24 בספטמבר מטעם מפלגת המרכז-שמאל הגרמנית.

 

אף שסקר אחרון שנערך על ידי מכון Emnid הראה שהשמרנים בראשות מרקל מובילים בפער קטן על פני הסוציאל-דמוקרטים, הוא גם הראה ששולץ יוכל לתפוס את השלטון בגרמניה אם יכרות ברית עם מפלגת השמאל הקיצוני "די לינקה" ועם "הירוקים" - הפעם הראשונה בגרמניה שבה תהיה ברמה הלאומית קואליציה בצבע "אדום-אדום-ירוק".

 

לראשונה תשלוט בגרמניה קואליציה אדומה-ירוקה?

"אנחנו רוצים שה-SPD תהיה הכוח הפוליטי החזק ביותר לאחר הבחירות הפדרליות כדי שתקבל מנדט להפוך את המדינה הזו לטובה יותר והוגנת יותר וכדי לתת לאנשים של המדינה הזו את הכבוד שמגיע להם, ואני רוצה, חברים יקרים, להיות קנצלר גרמניה הבא", אמר שולץ.

 

מועמד השמאל להנהגת גרמניה חזר בנאומו על קריאתו לחינוך חינם במדינה, ליותר השקעות במקומות כמו מעונות יום ובתי ספר ולתוכניות להכשרה מקצועית למובטלים. מאות הצירים בברלין נעמדו על רגליהם בעקבות דבריו של שולץ והריעו לו.  

 

 

שולץ גם אמר שהוא יציג תוכנית חדשה להעסקת עובדים עם משפחות שתמומן על ידי הממשלה, אולם הוא לא פירט מעבר לכך.

 

"הייתי עצלן בבית הספר"

חייו של שולץ הם סיפור הצלחה בפני עצמו, שמתאים ככפפה ליד לקהל היעד של המפלגה הסוציאל-דמוקרטית. הוא בנאומו זיכרונות ילדות וסיפר שהיה הילד הקטן מבין חמישה ילדים במשפחתו לאב שוטר ולאם עקרת בית, שלדבריו היו "אנשים מאוד פשוטים והגונים". הוא סיפר שהיה "עצלן" בבית הספר וחשב רק על כדורגל עד שבסופו של דבר נשר מהלימודים. בשנות השבעים הוא עבר הכשרה כמוכר ספרים, התמכר לאלכוהול ואיבד את כספו. אבל אז הצליח לשקם את חייו, נגמל מאלכוהול בגיל 25 ופתח חנות ספרים וללמוד כמה שפות.

 

שולץ נבחר בגיל 31 נבחר לראשות העיר הקטנה ורסילן, הסמוכה לגבול עם הולנד, והיה לראש העיר הצעיר ביותר במדינת נורדריין-ווסטפאליה. ב-1994 כבר נבחר לפרלמנט האירופאי ומ-2012 כיהן כנשיאו.

 

כמי שפיתח את הקריירה הפוליטית שלו כראש עיר ברמה המקומית וכנשיא פרלמנט ברמה האירופאית, נכנס שולץ לפוליטיקה הלאומית נקי לחלוטין: מחד הוא נתפס כשחקן חדש בברלין שלא דבק בו רבב, ומאידך הוא מביא עמו ניסיון פוליטי עשיר. באירופה נודע שולץ כאויב הימין הפופוליסטי, ובבריסל התנצח לא אחת עם נציגיו והתבטא בחריפות נגד הברקזיט ונגד טראמפ, אותו כינה "לא אמריקני". עברו כראש עיר שצמח מהשטח ונשאר קרוב אליו תורם לתדמיתו כאדם שיילחם עבור השכבות הנמוכות ומעמד הביניים. מסריו הפוליטיים בשבועיים האחרונים עדיין עמומים, אך במרכז הקמפיין שלו עומד הניסיון "להפוך את גרמניה למדינה צודקת יותר".

 

שולץ פרץ אל הזירה הלאומית בגרמניה לאחר שקודמו בראשות המפלגה, זיגמר גבריאל, הודיע במפתיע בסוף ינואר שהוא מוותר על המרוץ על תפקיד הקנצלר. בין לילה הפכה מערכת בחירות מנומנמת, שבה תכננה מרקל לזכות בניחותא בקדנציה רביעית היסטורית, לאירוע פוליטי מרגש ובלתי צפוי. בספטמבר, מקווים כעת במפלגה הסוציאל-דמוקרטית, עשויה מערכת הבחירות להסתיים במפלתם של הקנצלרית ומפלגתה, "האיחוד הנוצרי דמוקרטי".

 

בישראל זכור שולץ בעיקר בעקבות נאומו בכנסת לפני כשלוש שנים, שבו התבטא נגד חרם על ישראל והביע דעה נחרצת לגבי בלימת הגרעין האיראני, אולם חולל סערה כאשר התייחס לאי השוויון בחלוקת המים בשטחים ולבנייה בהתנחלויות. בעקבות דבריו, חברי הבית היהודי יצאו בהפגנתיות מהמליאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים