שתף קטע נבחר

בריטניה תחל רשמית את יציאתה מהאיחוד האירופי ב-29 במרס

ממשלת בריטניה הודיעה שתפעיל בסוף החודש את סעיף 50 של חוקת האיחוד האירופי ובכך תתחיל רשמית את המשא ומתן על התנתקותה מהגוש

התנגדה להיפרדות מהאיחוד האירופי, אבל הבטיחה לקיים את רצון העם. ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
התנגדה להיפרדות מהאיחוד האירופי, אבל הבטיחה לקיים את רצון העם. ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי(צילום: רויטרס)

 

בעוד קצת יותר משבוע זה קורה: ממשלת בריטניה הודיעה היום (יום ב') שתפעיל ב-29 במרס את סעיף 50 בחוקת האיחוד האירופי ובכך תתחיל באופן רשמי את הליך יציאתה מגוש המדינות, הליך שצפוי להימשך שנתיים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ  

 

המשרד הבריטי ליציאה מהאיחוד האירופי פרסם הודעה שבה נמסר שהנציג הקבוע של הממלכה לאיחוד האירופי, טים בארו, הודיע הבוקר לנשיא המועצה האירופית דונלד טוסק על מועד תחילת הברקזיט. טוסק אמר כי מרגע שבריטניה תפעיל את סעיף 50, הוא יציג תוך 48 שעות בפני יתר 27 החברות באיחוד האירופי טיוטה של הקווים המנחים למשא ומתן עם לונדון. 


הפגנה בלונדון נגד הברקזיט (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפגנה בלונדון נגד הברקזיט(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)


ראש הממשלה הבריטי התפטר בעקבות תוצאות משאל העם. דיוויד קמרון לצד רעייתו סמנתה ()
ראש הממשלה הבריטי התפטר בעקבות תוצאות משאל העם. דיוויד קמרון לצד רעייתו סמנתה

ההודעה על הפעלת סעיף 50 תימסר באמצעות מכתב שתשלח הממשלה בלונדון לבריסל, שם יושבים משרדי האיחוד האירופי. השר הבריטי לענייני הברקזיט, דיוויס דיוויס, אמר שבריטניה "על סף המשא ומתן הכי חשוב" שלה זה דור שלם.

 

דובר הנציבות האירופית, מרגריטיס שינאס, אמר שהוא עודכן מראש על כוונתה של בריטניה להפעיל את סעיף 50 בסוף החודש, והוסיף שהוא מוכן לתחילת שיחות המשא ומתן. "הכול מוכן מהצד שלנו", אמר דובר הנציבות, "אנו ממתינים להודעה".

 

ההחלטה הבריטית לצאת מהאיחוד האירופי התקבלה במשאל עם שנערך בממלכה ביוני 2016 - בניגוד לתחזיות הסקרים. בעקבות תוצאות משאל העם התפטר ראש הממשלה דיוויד קמרון ואת מקומו תפסה תרזה מיי. מיי הבהירה שאף שהיא מתנגדת לפרידה מהאיחוד האירופי, היא תמלא את רצון העם ותפעל להוציא את הממלכה מהאיחוד האירופי בצורה הטובה ביותר מבחינתה.

 

המחנה שתמך בפרישה מהאיחוד האירופי טען שהמהלך יאפשר לבריטניה לזכות מחדש בריבונות מלאה וכי הדבר ייטיב עם כלכלתה, והוא הזהיר לאורך הקמפיין שקדם למשאל העם שאם הממלכה תישאר באיחוד האירופי היא לא תוכל לשלוט בממדי ההגירה אליה. המחנה התומך בהישארות טען כי פרישה מהאיחוד תוביל לכאוס כלכלי, תוביל את המדינה למיתון ותפחית את השפעתה על היחסים הבינלאומיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפרידה יוצאת לדרך
צילום: רויטרס
מומלצים