שתף קטע נבחר

צפון קוריאה במסר מצולם לטראמפ: נטביע נושאת מטוסים

ברקע ניסויי הטילים והאיומים בתגובה צבאית מצד ארה"ב, פרסמה צפון קוריאה סרטון תעמולה שבו נראים, בין היתר, נושאת מטוסים ומפציץ אמריקני מופצצים ועולים בלהבות: "סכין תינעץ בגרון של נושאת המטוסים". ארה"ב פתחה בתרגיל גדול עם דרום קוריאה ושיגרה את נושאת המטוסים קארל וינסון

 

 
נמשכים חילופי המסרים המאיימים בין צפון קוריאה לארצות הברית. פיונגיאנג פרסמה סרטון תעמולה שבו נראית הדמיה של הפצצת נושאת מטוסים ומטוס קרב אמריקניים שנפגעים ועולים בלהבות. בסרטון נאמר כי "סכין תינעץ בגרון של נושאת המטוסים" והוא מתפרסם על רקע המתיחות הגוברת מול ארה"ב שהכריזה בימים האחרונים כי היא לא פוסלת נקיטת אופציה צבאית נגד המדינה המבודדת בעולם.

 

ארצות הברית ודרום קוריאה פתחו החודש בתרגיל ההגנה השנתי, שבמסגרתו נשלחה לדרום קוריאה נושאת המטוסים קארל וינסון. בשנה שעברה השתתפו בתרגיל השנתי 17 אלף חיילים אמריקנים ויותר מ-300 אלף חיילים מצבא דרום קוריאה. ארצות הברית גם החליטה להציב בדרום קוריאה את מערכת THAAD להגנה מפני טילים - החלטה שגררה ביקורת קשה מצד סין.

 

צפון קוריאה מאיימת כאמור במתקפה "חסרת רחמים" על נושאת המטוסים. במהלך הלילה התייחס דובר של משרד החוץ הצפון קוריאני להצהרותיו בסוף השבוע של מזכיר המדינה האמריקנית רקס טילרסון בדבר הצורך בהוספת סנקציות, הגברת הלחץ ואולי אף פעולה צבאית נגד פיונגיאנג. לדברי הגורם הצפון קוריאני, "הכוח הגרעיני מהווה חרב של צדק והוא המרתיע האמין ביותר מפני מלחמה כדי להגן על המולדת הסוציאליסטית וחיי אזרחיה".

מימין: שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און. משמאל: הקטע בסרטון שבו מופצצת נושאת המטוסים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מימין: שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און. משמאל: הקטע בסרטון שבו מופצצת נושאת המטוסים(צילום: רויטרס)

נושאת המטוסים האמריקנית קארל וינסון המשייטת באזור  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נושאת המטוסים האמריקנית קארל וינסון המשייטת באזור (צילום: AFP)
 
 

הניסוי במנוע הרקטי בצפון קוריאה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הניסוי במנוע הרקטי בצפון קוריאה(צילום: רויטרס)

שליט צפון קוריאה בוחן ראש רקטה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שליט צפון קוריאה בוחן ראש רקטה(צילום: רויטרס)

שליט צפון קוריאה עם קציני צבאו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שליט צפון קוריאה עם קציני צבאו(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בלילה שבין שבת לראשון ערכה צפון קוריאה ניסוי במנוע טילים רב-עוצמה שפותח לאחרונה, בנוכחותו של המנהיג קים ג'ונג און. בסוכנות הידיעות הרשמית דווח כי המנוע ישדרג את יכולות המדינה לשגר לוויינים לחלל, וכי הוא נועד לשמש טילים ארוכי-טווח.

 

"קים ג'ון און מסר כי הצלחת הניסוי הנוכחי מהווה אירוע משמעותי בעל ערך היסטורי, שמציין לידה מחדש של תעשיית הטילים", דווח בסוכנות הידיעות הממשלתית שהפיצה תמונות שלו משדה הניסוי עם קציני צבא. "העולם כולו בקרוב יהיה עד למשמעות הרבה של הניצחון שאירע היום". קים מסר בנוסף כי מדינתו קרובה לביצוע ניסיון שיגור של טיל בליסטי בין-יבשתי.

 

הניסוי נערך, וכנראה שלא במקרה, שעות ספורות בלבד לאחר שמזכיר המדינה האמריקני נפגש עם הנשיא הסיני, שי ג'ינפינג, בבייג'ינג. השניים שוחחו על תוכנית הגרעין של פיונגיאנג והתחייבו לפעול יחד להביא אותה "לשנות את דרכיה". לטענת טילרסון, המדיניות האמריקנית של "סבלנות אסטרטגית" כלפי המשטר הצפון קוריאני נכשלה, ויש לנטוש אותה. קודם ביקורו בסין הגיע טילרסון ליפן ולדרום קוריאה, ובמסיבת עיתונאים עם מקבילו הדרום-קוריאני אמר כי ארה"ב שוקלת להטיל סנקציות חדשות על פיונגיאנג, וכי האפשרות לפעולה צבאית "על השולחן".

 

טראמפ ביום שישי: "צפון קוריאה מתנהגת רע מאוד"

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ושליט צפון קוריאה קים ג'ונג און (צילום: ריטרס, AFP) (צילום: ריטרס, AFP)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ושליט צפון קוריאה קים ג'ונג און(צילום: ריטרס, AFP)
 

מזכיר המדינה האמריקני טילרסון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מזכיר המדינה האמריקני טילרסון(צילום: EPA)

צפון קוריאה ערכה חמישה ניסויים גרעיניים וכמה שיגורי טילים בליסטיים. מומחים בינלאומיים וגורמים ממשלתיים סבורים כי המדינה פועלת לפתח טילים בעלי ראשי נפץ גרעיניים שמסוגלים לפגוע בארה"ב. לפני כחודש פיונגיאנג שיגרה ארבעה טילים בליסטיים מאזור הסמוך לגבול הצפוני עם סין. בהודעת צבא דרום קוריאה נמסר כי הטילים טסו למרחק של כ-1,000 קילומטרים ונחתו בים. לאחר מכן הכריז ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, כי ארצו זיהתה ארבעה טילים בליסטיים, וכי שלושה מהם נחתו במים הטריטוריאליים של יפן.

 

הצבא הדרום-קוריאני מסר גם לאחר השיגור כי ייתכן שהרקע לפעולה הם אימונים משותפים של צבאות דרום קוריאה וארה"ב, שהחלו בתחילת אותו החודש לנוכח האגרסיביות של השכנה הצפונית. צפון קוריאה הביעה את מורת רוחה משיתוף הפעולה הצבאי, טענה כי מדובר בהכנה למלחמה נגדה ואיימה לנקוט ב"צעדי תגמול תקיפים" בתגובה. בצפון קוריאה אמרו כי "מטוסים שהמריאו מנושאת המטוסים ב-11 במרס טסו לאורך הגבול הימי של צפון קוריאה, וביצעו אימונים בהטלת פצצות ובמתקפת פתע נגד מטרות צבאיות".

 

חודש לפני שיגור ארבעת הטילים, שיגרה פיונגיאנג טיל בלתי מזוהה למרחק של כ-500 קילומטרים. הטיל נחת אל מול החופים המזרחיים של המדינה. היה זה הניסוי הראשון שערכה המדינה מאז נכנס נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לתפקידו. בהודעת הצבא כינו את הניסוי "הפגנת כוח" של פיונגיאנג נגד העמדה הנוקשה של ממשל טראמפ כלפיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים