שתף קטע נבחר

לראשונה: דיפלומטית מוסלמית בקורס הצוערים של משרד החוץ

ראשה עת'מני מבאקה אל גרבייה תהיה המוסלמית הראשונה בקורס, לאחר שכבר ייצגה את ישראל: "סוריה, ערב הסעודית, איראן, עיראק, ומצרים גינו את 'הפרת זכויות הנשים הסיסטמטית' של ישראל, בזמן שאני, ערבייה מוסלמית ממוצא פלסטיני, ייצגתי את ישראל במועצה לזכויות אדם באו"ם"

 

 

ראשה עת'מני. בוגרת החוג לפסיכולוגיה ()
ראשה עת'מני. בוגרת החוג לפסיכולוגיה

לראשונה התקבלה דיפלומטית ערבייה מוסלמית לקורס הצוערים של משרד החוץ, והיא מועמדת להיות דוברת שגרירות ישראל בטורקיה: ראשה עת'מאני (31) מבאקה אל גרבייה, שייצגה את ישראל לפני שנתיים במשלחת צעירים לאו"ם. בעקבות זאת החליטה שהיא מעוניינת בקריירת דיפלומטיה, שבה גם תייצג את ישראל.

 

עת'מאני עברה את המיונים הקשים והתקבלה לקורס הצוערים של משרד החוץ - שנחשב לקורס הטיס של שירות המדינה - יחד עם עוד 21 צוערים וצוערות. היא אמנם לא הדיפלומטית הערבייה הראשונה שהתקבלה למשרד. ב-2006 התקבלה ראנייה ג'ובראן, ערבייה נוצרית ובתו של שופט בית המשפט העליון סאלים ג'ובראן לקורס הצוערים, אך לאחר שלוש וחצי שנים - פרשה. בעבר כיהנו גם שגרירים ערבים מוסלמים במשרד החוץ, אך מעולם לא שירתה בו ערבייה מוסלמית.

 

עת'מאני היא בוגרת החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ומתגוררת כיום בירושלים. לקראת סיום לימודיה באוניברסיטה הצטרפה למועדון "מודל האו"ם" וייצגה את ישראל במשך שלושה חודשים במועצת האו"ם לזכויות אדם. 


בבלוג שכתבה כצוערת במשרד החוץ סיפרה: "המושג 'או"ם' קסם לי, ובאותה עת לא ידעתי יותר מדי על הארגון, אבל כן ידעתי שבשבילי, בחורה שגדלה בבאקה אל גרבייה וחוותה את הקונפליקט הישראלי-פלסטיני והערבי-יהודי על בשרה, האמנתי, עדיין מאמינה, ולעולם אאמין בשלום בין אומות העולם.​​ נרשמתי למודל האו"ם, ועם הזמן גיליתי שזאת הייתה אחת ההחלטות הכי טובות שעשיתי בחיים שלי".

 

היא התקבלה לפרוייקט של משרד החוץ ונבחרה להיות נציג הדור הצעיר של ישראל לאו"ם, למעשה הנציגה הראשונה של הדור הצעיר בישראל. "משלושת החודשים שהייתי באו"ם, נקודת מפנה אחת לעולם תלווה אותי – כשיום אחד התיישבתי במושב ישראל כרגיל בוועדת העצרת העוסקת בזכויות אדם, והקשבתי בעניין רב לדיון שהתנהל – הפרת זכויות נשים.

 

"בשלב הזה כבר התרגלתי לשמוע את רצף ההאשמות נגד ישראל ממדינות רבות במועצה, כפי שניקי היילי תיארה לאחרונה בתקשורת. האפליה נגד ישראל מאוד בולטת באו"ם, ומעוררת אכזבה. אבל הפעם זה היה שונה. הפעם הקשבתי לנאומים של סוריה, ערב הסעודית, איראן, עיראק, ומצרים שמגנות את 'הפרת זכויות הנשים הסיסטמטית' של ישראל, בזמן שאני, בחורה ערבייה, מוסלמית, ממוצא פלסטיני, מייצגת את ישראל במועצה לזכויות אדם באו"ם".

 

לדבריה, "היום ההוא באו"ם שגרם לי להתאכזב נואשות דחף אותי לקחת את העניין לידיים, ולנסות לערער ברמת המחשבה אפילו, על ההתנהלות המגמתית של הזירה הבינלאומית נגד ישראל. אני מאמינה בשלום גם כי אני מאמינה שאנשים מסוגלים לחולל שינוי חיובי בעולם, ואני רוצה להיות חלק מהשינוי. התחלתי בזה שבחרתי להצטרף לקורס הצוערים של משרד החוץ".

 

כיום מועמדת עת'מני לשמש בתפקיד דוברת שגרירות ישראל בטורקיה – תפקיד שאם יאושר על ידי ועדת המינויים של משרד החוץ – יהפוך אותה לא רק לדיפלומטית המוסלמית הראשונה שתייצג את ישראל, אלא גם לדיפלומטית הישראלית המוסלמית הראשונה שתשרת בטורקיה, אתגר לא פשוט בימים אלה - שבו המדינות מנסות לפתוח דף חדש ביחסים בעקבות הסכם הפיוס שנחתם בקיץ האחרון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים