שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שגב מכין: אנטרקוט של שף
    מחפשים מתכון חגיגי שירשים את האורחים וידרוש מכם כמה שפחות עבודה? השף שגב משה מלמד להכין אנטרקוט עם בצל מטוגן

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    שף שגב משה (צילום: נועם פריסמן)
    שף שגב משה(צילום: נועם פריסמן)
     

    אנטרקוט אפוי עם בצל מטוגן 

    מתכון לשולחן שישי או לשולחן חג שמתאים לכל המשפחה

     

    המצרכים:

    1 נתח אנטרקוט עם השומן, במשקל 1 ק"ג

    למשרה -

    4 כפות גדושות של חרדל גרגירים

    2 כפות גדושות של חרדל חלק

    1/4 כוס דבש

    1/4 כוס יין אדום

    1/4 כוס שמן זית

    3 גבעולי רוזמרין טריים (רק את העלים)

    1 צרור קטן של מרווה

    6 שיני שום טריות

    1 כף מלח גס 

    לבצל השרוף -

    6 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות

    פאם שמן זית

    2 כפות מהרוטב של הבשר

    חופן גדול של עלי פטרוזיליה

     (צילום: נועם ניסמן)
    (צילום: נועם ניסמן)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבשר - מחממים תנור לחום הכי גבוה על פעולת טורבו גריל עליון. חותכים את האנטרקוט לשלושה שרוולים, מניחים את הבשר בטמפרטורת החדר וניגשים להכנת המשרה.
    2. מכינים את המשרה - טוחנים בבלנדר מוט את החרדל עם השום, היין, שמן הזית, דבש וצמחי תבלין.
    3. מורחים את הבשר במשרה מכל צדדיו, מניחים על רשת התנור ואת הרשת מניחים על מגש כדי שכל הנוזלים יגיעו למגש והתנור לא יתלכלך.
       (צילום: נועם ניסמן)
      (צילום: נועם ניסמן)

       (צילום: נועם ניסמן)
      (צילום: נועם ניסמן)
    4. את הבשר מכניסים למסילה האמצעית בתנור הלוהט למשך 10 דקות, ולאחר שקיבל גוון צלוי ומגרה - מסובבים את הבשר לצדו השני. ממשיכים עם אותה פעולה, עד שהוא מגיע שנצלה מבחוץ ומוכן בפנים. אני ממליץ להוציא אותו כשהוא במידת מדיום. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
       (צילום: נועם ניסמן)
      (צילום: נועם ניסמן)
    5. מכינים את הבצל - צולים את הבצל בסיר נמוך, רחב לחם במיוחד ששומן בתרסיס שמן זית. כשהבצל משומן מכל צדדיו, מכסים את הסיר ופותחים מדי פעם כדי לערבב. מבשלים את הבצל עד לקבלת גוון השרוף.
       (צילום: נועם ניסמן)
      (צילום: נועם ניסמן)
    6. 5 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים לבצל 2 כפות מהמשרה שנותרה מהתיבול של הבשר. מערבבים הכל ומגישים לצד הבשר.

      העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ב"רשת", ערוץ 2

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "שגב מכין: אנטרקוט של שף"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים