שתף קטע נבחר

הרב לוינשטיין נגד בג"ץ: "קבע שזוגות חד-מיניים שווים לזוגות נורמליים"

בחוברת מאמרים של ראשי ישיבות הסדר ומכינות כותב הרב לוינשטיין על המהפכה שהנהיג נשיא העליון אהרן ברק. לוינשטיין טוען כי באחד מפסקי הדין נעצרה האפשרות להקים יישובים יהודיים ותקף את פסק הדין לטובתו של דייל הומוסקסואל מאל על: "ברק ייסד את מדינת כל אזרחיה מבלי שהעם החליט על כך". על השירות המשותף בצה"ל: "אין דרכה של אישה לכבוש"

 

הרב יגאל לוינשטיין ()
הרב יגאל לוינשטיין

אחרי שהתבטא בחריפות נגד הומואים ונגד גיוס נשים לצבא , הרב יגאל לוינשטיין תוקף את החלטות בג"ץ: היום (ה') פורסמה חוברת מאמרים של ראשי ישיבות הסדר ומכינות נגד פקודת השירות המשותף, יממה בלבד לאחר הפגישה בין הרמטכ"ל לרבני הציונות הדתית. בחוברת מופיע מאמר ארוך גם של ראש מכינת "בני דוד" בעלי, הרב לוינשטיין, שתוקף גם הוא את פקודת השירות ומפנה אצבע מאשימה כלפי המהפכה שהנהיג נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק. החוברת תחולק בעשרות אלפי עותקים בישיבות, מדרשות לבנות ומכינות קדם צבאיות.

 

תחת הכותרת "יהודי בביתך ובצאתך", בחר לוינשטיין לספר על ההפיכה הפוסט-מודרנית כשהוא מציין את סדרת פסדי הדין של בג"ץ שהוביל השופט ברק, כשהוא הופך, לטענתו, את ישראל ממדינת הלאום למדינת כל אזרחיה, "או במינוח אחר מדמוקרטיה של שלטון העם לדמוקרטיה של ערכים ליברליים פוסט-מודרניים".

 

לוינשטיין מתייחס בין היתר ל"פסק דין קציר", שקבע כי ציונות במובן ההתיישבותי מהווה אפליה: "פסק הדין הזה עצר את האפשרות להקים יישובים יהודיים על מנת להמשיך וליישב את ארץ ישראל, במקומות בהם יהודים הם מיעוט".

 

לאחר מכן הוא התייחס ל"פגיעה במשפחה המסורתית". הוא ציין פסק דין שניתן בבג"ץ לזכותו של הדייל יונתן דנילוביץ', שתבע את חברת אל על בגין אפליה. על כך כתב לוינשטיין: "בפסק הדין, הדייל בעל הנטיות ההפוכות מאל על, קבע בג"ץ שזוגות חד-מיניים שווים לזוגות נורמליים".

 

 

לוינשטיין המשיך לתקוף במאמר: "כך הוקמה בלי שהרגשנו מדינה כל אזרחיה. אם דוד בן גוריון הקים לפני כ-70 שנה את מדינת הלאום היהודי על-ידי החלטת הרוב, הרי שאהרן ברק ייסד את מדינת כל אזרחיה באישון ליל מבלי שהעם החליט על כך. זהו אולי המקור לתחושות הקשות כלפי בג"ץ, שעוטפת חלקים נרחבים בעם. לפי ברק, על אף שהרוב אינו מאמין בערכים הליברליים הנאורים, מחובתו של המיעוט הנאור 'לחנך' את העם לערכים ה'נאורים והמתקדמים'".

 

בהמשך המאמר מאשים לוינשטיין את המהפכה שהנהיג השופט ברק ואומר שלציבור הדתי-לאומי אין כוונה לוותר. "הזרם העז הוא האגוז הקשה ביותר ולכן הזרם הפוסט-מודרני רואה בו איום ומנסה בכל מקום לנטרל אותו בכך שיבטל את השפעתו על השיח הערכי".

 

לאחר מכן כותב לוינשטיין במאמרו על שילוב נשים בצה"ל: "צה"ל, בהיותו צבא לוחם, מבליט את היתרון הגברי ומבחין באופן טבעי בין המינים. צבא מלחמתי נדרש לכוח, חוסן נפשי ורעות – שהם ערכים מאוד גבריים מאז ומעולם. 'דרכו של איש לכבוש ואין דרכה של אישה לכבוש'".

 

לוינשטיין מצביע על הסיבה שבצה"ל החליטו על שילוב נשים בתפקידי לחימה. "הצבא פועל כיום בהנחת יסוד שלפיה ערכי הפוסט-מודרניזם הם הערכים של הרוב, גם אם לא מדובר בערכי הרוב מבחינה דמוקרטית".

 

ומה מציע לוינשטיין לעשות? "עלינו להגדיר מחדש את מושג ההשתלבות בחברה תוך שמירת הזהות היהודית. השתלבות ולא התבוללות. המשמעות היא – 'היה יהודי בביתך ובצאת. לא לפחד לשלם מחיר אישי על שמירת הזהות היהודית, גם אם עלולים להפסיק קידום או מעמד. יראת השמיים צריכה להיות קודמת לתפיסה הפוסט-מודרנית".

 

התבטאויותיו של הרב לוינשטיין לאחרונה גררו ביקורת קשה של שר הביטחון אביגדור ליברמן, שקרא לו להתפטר. לוינשטיין אף קיבל זימון לשימוע ממנכ"ל המשרד.

 

לאחרונה תקף לוינשטיין את בג"ץ ושיבח את שרת המשפטים איילת שקד: "זכינו לשרת משפטים שבחרה לקדם את ישראל ולמנות יהודים לבית המשפט הנקרא עליון. לא עליון ולא תחתון. אך לפחות הפעם נכנסו שלושה יהודים אמיתיים – מתנחלים, דתייה, אנשים רציניים ובריאים".

 

באותה הזדמנות הוא תיאר את עמדת שופטי העליון המכהנים על המינויים החדשים כפי שמתוארות כוונותיו של המן הרשע לחסל את עם ישראל. "איך יודעים שהבחירה (של שקד) הייתה מוצלחת? כי שופטי בית המשפט העליון התנגדו נחרצות לכל המועמדים - להשמיד, להרוג ולאבד. בזה הם מצוינים".

 

כמה ארגונים, בהם ויצ"ו, שדולת הנשים בישראל, המרכז הרפורמי לדת ומדינה, גאווה כחול לבן ואגודת הלהט"ב, פנו היום לרמטכ"ל גדי איזנקוט וביקשו פגישה דחופה איתו. "אנחנו חוששים כי לאור הלחץ המופעל על המערכת הצה"לית על ידי גורמים דתיים ורבניים ייפגע אופיו של צה"ל, ככזה המאפשר לכל חיילת וחייל לשרת בכל מקום ותפקיד בצה"ל בלי הבדלי דת, גזע, מין ונטייה מינית", נכתב. "אנו מבקשים להיפגש עמך בכדי לדון בפקודת השירות המשותף, כמו גם בפגיעות נוספות בנשים בצה"ל, ובכדי לשפר את יחס המערכת הצבאית החיילות המשרתות בה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים