שתף קטע נבחר

בריטניה לאו"ם: נתנגד להחלטות נגד ישראל אם לא תשנו גישה

מועצת זכויות האדם של האו"ם אימצה היום שורת החלטות, בהן קריאה למדינות להימנע מקשרים עם ההתנחלויות. הנציגות הבריטית במועצה הבהירה כי היא נגד ההתנחלויות, אך הפצירה במועצה להכיר בעלייה בטרור נגד ישראלים והזהירה: "אם הגישה לא תשתנה, נאמץ מדיניות תמיכה בישראל"

 

מדיניות קבועה נגד ישראל. מועצת זכויות האדם של האו"ם (צילום: AP) (צילום: AP)
מדיניות קבועה נגד ישראל. מועצת זכויות האדם של האו"ם(צילום: AP)

גינוי בריטי במועצת זכויות האדם של האו"ם על היחס לישראל: המועצה אישרה היום (ו') בז'נבה החלטות נגד ישראל, בהן קריאה למדינות להימנע מקשרים עם ההתנחלויות. למרות האישור, בבריטניה לא אהבו את התנהלות המועצה והזהירו כי אם הגישה לישראל לא תשתפר, בריטניה תאמץ מדיניות של התנגדות בהצבעות על החלטות נגד ישראל.

 

בכך מצטרפת בריטניה לקו שמובילה כעת ארה"ב תחת ממשלו החדש של דונלד טראמפ נגד המדיניות המוטה של מועצת זכויות האדם נגד ישראל. "אנו מודאגים מהעלייה בבנייה בהתנחלויות והשימוש הישראלי במעצרים מנהליים. כל זה נכון. עם זאת, צריך להכיר בעלייה המדאיגה באירועי טרור שישראל מתמודדת איתם", נכתב בהודעת המשלחת הבריטית במועצה.

 

"ברבעון האחרון של השנה שעברה התרחשו 250 אירועי טרור, שהובילו לרציחתם של לפחות 30 ישראלים. חמאס ממשיך לבנות מנהרות, האנטישמיות גואה, ובשביל המחבלים – השלום הוא רחוק מאוד ממימוש", נכתב.

 

בהודעה נכתב גם כי "בשנים האחרונות אימצה המועצה גישה שלילית נגד ישראל. צריך להמשיך לפעול כדי שכולם יפעלו לפי החוק הבינלאומי. עם זאת, טרור והסתה לא היו במוקד הדיונים השבוע במועצה וזה לא מקובל עלינו. לכן אנחנו אומרים היום כי אם הדברים לא ישתנו, בעתיד נאמץ מדיניות של התנגדות בהצבעות נגד כל החלטה בנוגע לישראל".

 

מאז שנבחר מוביל טראמפ קו נוקשה נגד מדיניות מועצת זכויות האדם של האו"ם וגם הובהר כי ארה"ב שוקלת את המשך השתתפותה כחברה במועצה. "המועצה אובססיבית לישראל", אמרה בתחילת החודש ארין ברקליי, עוזרת סגן מזכיר המדינה.

 

"האובססיה לגבי ישראל היא האיום הגדול ביותר לאמינותה של המועצה. היא מגבילה את הטוב שאנחנו יכולים להשיג, על-ידי כך שהיא שמה את המועצה הזו ללעג. ארצות הברית תתנגד לכל מאמץ לעשות דה-לגיטימיציה או לבודד את ישראל. לא רק במועצת זכויות האדם אלא בכל מקום שבו יתרחש. כשזה מגיע לזכויות אדם, אף מדינה לא צריכה להיות חופשייה מביקורת, אבל גם לא צריך להיות מצב בו מדינה דמוקרטית נשפטת באופן תמידי בצורה לא-הוגנת, לא-מאוזנת או מבוססת על דעות קדומות חסרות ביסוס. כשהמועצה מתפקדת כראוי, יש לה את היכולת להזכיר למדינות את התחייבויותיהן. היא יכולה להעמיד את המדינות במקומן בשל כך. כשהמועצה עובדת כפי שהיא צריכה לעבוד, היא מגשימה את ניצחונותינו בתחום זכויות האדם", הוסיפה ברקליי.

 

באחרונה הציגה קו דומה גם שגרירת ארצות הברית באו"ם ניקי היילי שתקפה את ההטיה האנטי-ישראלית. "מועצת הביטחון אמורה לדון על איך לקדם שלום בינלאומי וביטחון, אבל הדיון שלנו על המזרח התיכון לא היה על התחמשות חיזבאללה בטילים לא-חוקיים בלבנון. הוא לא היה על הכסף והנשק שאיראן מספקת למחבלים, הוא לא היה על איך אנחנו מביסים את דאעש. הוא לא היה על איך אנחנו עוצרים את בשאר אסד שאחראי על טבח במאות אלפי אזרחים. לא, במקום זאת הדיון התמקד בביקורת על ישראל - הדמוקרטיה האמיתית היחידה במזרח התיכון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מועצת זכויות האדם של האו"ם
צילום: AFP
מומלצים