שתף קטע נבחר

האו"ם: "ישראל ממשיכה לבנות בהתנחלויות, אבל ההסתה נגדה נמשכת"

שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב מסר דיווח ראשוני למועצת הביטחון בעקבות החלטה 2334 שקבעה כי ההתנחלויות אינן חוקיות וקראה לישראל להפסיק את הבנייה. "ארבעה חודשים חלפו מאז אישור ההחלטה ואף צעד לא נעשה", אמר מלדנוב. "פעילות חמאס נגד ישראלים אינה מקובלת עלינו"

האו"ם שוב נגד ישראל: שליח הארגון למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב מסר אמש (ו') דיווח ראשוני למועצת הביטחון על יישום החלטה 2334 שאושרה במועצה בחודש דצמבר האחרון, ולפיה ההתנחלויות אינן חוקיות. ההחלטה קראה לישראל להפסיק את הבנייה בהתנחלויות, אך בדו"ח שמסר מלדנוב נטען כי שום דבר לא נעשה.

 

"החלטה 2334 קוראת לנקוט צעדים נגד כל הפעילות בהתנחלויות בשטחים הפלסטיניים הכבושים כולל מזרח ירושלים", אמר מלדנוב בדבריו למועצת הביטחון. "עם זאת, אף צעד משורת ההחלטות במסגרת אישור ההחלטה באו"ם לא נעשה בתקופה שחלפה מאז ההצבעה במועצת הביטחון".

 

14 מתוך 15 החברות הצביעו בעד. ארה"ב נמנעה ולא הטילה וטו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
14 מתוך 15 החברות הצביעו בעד. ארה"ב נמנעה ולא הטילה וטו(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

שגריר ישראל לאו"ם דני דנון תקף את דבריו של מלדנוב ואמר: "ההתיישבות אינה המכשול לשלום אלא ההסתה והטרור של הפלסטינים. לא ניתן להשוות טרור ורצח ישראלים חפים מפשע לבניית בתים". דנון הוסיף: "האובססיה העיוורת נגד ישראל מוכרחה להיפסק".

 

הדברים של שליח האו"ם למזרח התיכון מגיעים כ-24 שעות לאחר שישראל וארה"ב פרסמו הודעה משותפת לגבי סדרת השיחות שניהלו השליחים הישראלים בארה"ב עם מקביליהם האמריקנים בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני. בהודעה נכתב כי "שתי המשלחות התייחסו גם לבניית ההתנחלויות הישראליות, בעקבות ביקורו של ראש הממשלה נתניהו בוושינגטון ובביקור האחרון של מר גרינבלט בישראל. הצוות האמריקני הדגיש שוב את חששותיו של הנשיא טראמפ בנוגע לפעילות ההתנחלויות ביחס להתקדמות לקראת הסכם שלום. המשלחת הישראלית הבהירה כי ישראל מתכוונת לאמץ מדיניות בנייה בהתנחלויות שתתחשב בדאגות טראמפ. השיחות היו רציניות ומועילות, והן נמשכות"

 

עוד נמסר כי "בכירים אמריקנים וישראלים סיימו ארבעה ימים של שיחות אינטנסיביות שבהן ניתן דגש על צעדים קונקרטיים לשיפור האקלים על מנת לקדם את הסיכוי לשלום אמיתי וארוך טווח בין ישראל והפלסטינים".  

 

14 מ-15 חברות מועצת הביטחון תמכו בהצעה נגד ההתנחלויות שיזמו מלזיה, ניו זילנד, ונצואלה וסנגל, לאחר שמצרים נסוגה ממנה. ארצות הברית בחרה להימנע, ובצעד חריג מאוד - לראשונה בתקופת הנשיא הקודם ברק אובמה - לא הטילה וטו על החלטה נגד ישראל. משמעות ההחלטה היא בעיקר משפטית שכן היא מהווה פתח לתביעות נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג ולסנקציות.

 

למרות הביקורת נגד ישראל, מלדנוב ציין גם כי ההסתה מצד חמאס וארגונים פלסטיניים קיצוניים נמשכת תוך הוצאה לפועל של פיגועים נגד ישראלים. "הפעילות הזאת אינה מקובלת עלינו כלל", אמר מלדנוב.


פורסם לראשונה 24/03/2017 22:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים