שתף קטע נבחר

לא עומדים במחיר? הביקוש למשכנתאות ממשיך לרדת

ברקע למחירי השיא ולריבית העולה, נמשכת הירידה בביקוש למשכנתאות, כבר 8 חודשים ברציפות. סכום המשכנתאות הכולל שנלקח בחודש פברואר ירד ב-16% בהשוואה לחודש המקביל אשתקד

קשה לגייס את הכסף: סך המשכנתאות שנלקחו בחודש פברואר הסתכם ב-4.12 מיליארד שקל, ירידה של 16% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, כך עולה מנתוני בנק ישראל שפורסמו היום (א').

 

  • לפרוע את המשכנתא? העמלה שתשאיר אתכם בחובות

 

בהשוואה לחודש הקודם מדובר בירידה של 7%, כאשר למעשה ניכרת מגמה של ירידה בביקושים כבר 8 חודשים ברציפות (אם מנטרלים את השפעת תקופת חגי תשרי, בחודשים אוקטובר-נובמבר).

 

בחודש יוני האחרון נלקחו כ-8,000 הלוואות משכנתא חדשות, בעוד בחודש בפרואר 2017 מספר ההלוואות ירד ל- 6,426.

 

מהנתונים עולה כי ירידה ניכרת נרשמה גם בשיעור ההלוואות שנלקחו עבור רכישת דירות להשקעה, ברקע המגבלות הרגולטוריות בנושא. בפברואר 2016 הן היוו 15% מסכום המשכנתאות שנלקח ו-16% ממספר ההלוואות, בעוד בפברואר השנה הן היוו רק 13% הן מהסכום הכולל והן ממספר ההלוואות.

 

 (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)

נזכיר כי על פי נתוני הלמ"ס, שפורסמו מוקדם יותר החודש, מחירי הדירות בחודש ינואר 2017 עלו בחצי אחוז. עם זאת, יש לציין כי בחודש זה לראשונה יש שקלול נפרד במסגרת חישוב מדד מחירי דירות לעסקאות בתוכניות בתמיכה ממשלתית (מחיר למשתכן ומחיר מטרה). השינוי נעשה בעקבות קבלת נתונים המאפשרים זיהוי של עסקאות אלו.

 

נתון נוסף שפרסם האוצר החודש, מעלה כי בחודש ינואר נרשמה ירידה של 24% במכירת דירות חדשות בהשוואה לאשתקד. לפי האוצר, פילוח גיאוגרפי מלמד כי הפגיעה במכירות הקבלנים בולטת במיוחד באזורים בהם מתבצעות בפועל מכירות במסגרת "מחיר למשתכן". עם זאת, באוצר מדגישים כי הירידה במכירות מקיפה את כל האזורים ואת כל הסגמנטים של השוק, בכלל זה המשקיעים ומשפרי הדיור.

 

כמו כן פרסם האוצר נתונים המרמזים על נטישת המשקיעים, לפיהם נרשמה לאחרונה עלייה של 38% במכירת דירות להשקעה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים