שתף קטע נבחר

עומר מילר מגיש: 3 מתכונים

קציצות בקר עם פול ירוק, תבשיל טלה בבישול ארוך ואוסובוקו טלה עם שומר וכרישה: מחפשים מנה עיקרית לערב החג? לעומר מילר יש 3 מתכונים בשבילכם

 (צילום: רפי דלויה)
(צילום: רפי דלויה)

קציצות בקר עם פול ירוק טרי 

המצרכים: 

לקציצות-

500 גר' בשר בקר טחון

1 ביצה

1 כוס עלי פטרוזיליה ו/או עלי כוסברה קצוצים

2 שיני שום כתושות

1 בצל קטן קצוץ

1 תפוח אדמה קטן מגורר

קורט סודה לשתייה

1/2 כפית ראס אל חנות

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב-

שמן זית לטיגון

1 בצל קצוץ

2 שיני שום פרוסות

600 גר' פול ירוק קלוף טרי

5-4 חוטי זעפרן

2 כפיות ראס אל חנות או תערובת של אגוז מוסקט וקינמון

קורט צ'ילי טחון

קורט פפריקה אדומה

מלח, פלפל שחור גרוס

קליפה ומיץ מלימון אחד

1 כוס עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים

 (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
(צילום: רפי דלויה)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות - מערבבים את כל חומרי הקציצות יחד. טועמים, ומתקנים תיבול.
  2. יוצרים קציצות מהתערובת, ומטגנים במחבת עם שמן זית במשך כדקה מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
  3. מכינים את הרוטב - בסיר רחב מטגנים בצל ושום במשך כשלוש דקות. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, ומתבלים בראס אל חנות וזעפרן. מערבבים היטב.
  4. מבשלים את המנה - מוסיפים לתערובת הרוטב את הקציצות, פול ירוק ופטרוזיליה ומבשלים על אש קטנה במשך כ-45 דקות.
     (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
    (צילום: רפי דלויה)
     

 

תבשיל צוואר טלה בבישול ארוך

המצרכים: 

צוואר טלה, פרוס לפרוסות בעובי 3 ס"מ כל אחת

שמן זית

מלח, פלפל שחור

3 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות

2 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות

2 ראשי שומר, חתוכים לשישה פלחים כל אחד

1 כרשה, חתוכה גס

ראש שום

3 עלי מרווה

12 בצלים קטנים

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב צורבים את צוואר הטלה עד להשחמה. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מעבירים לנייר סופג.
  2. באותו הסיר מטגנים את ירקות השורש במשך כ-10 דקות. מחזירים את הבשר לסיר, מכסים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 5 שעות.

 

אוסובוקו טלה עם שום ירוק, שומר וכרישה

המצרכים: 

1 שוק טלה, פרוסה ל-6 נתחים עם העצם

2 כרשות שלמות

6 ראשי שום ירוק טרי, חצויים

15 שומרים צעירים ונקיים

1 כפית כורכום

1/2 כף פלפל לבן גרוס

2 פלפל סודני חריף1 כפות קימל גרוס

1 כף סוכר

1/2 כוס שמן זית

1 כפית עלי טימין

מים עד לכיסוי

מלח

 (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
(צילום: רפי דלויה)
 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב צורבים את האוסובוקו מכל הצדדים. מעבירים לנייר סופג.
  2. באותו הסיר מסדרים את הכרשה, השום הירוק והתבלינים ומביאים לרתיחה.
  3. מחזירים את הבשר לסיר, ומבשלים באיטיות במשך 3 שעות עד לריכוך.

 

המתכונים באדיבות השף עומר מילר ל"חצי חינם"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי דלויה
תבשיל טלה עם שומר, עומר מילר
צילום: רפי דלויה
מומלצים