שתף קטע נבחר

מול הפרלמנט האירופי: איילה שנפצעה מבקבוק תבערה. צפו בנאום שלה

איילה שפירא, שנשרפה בפניה מבקבוק תבערה בפיגוע, נשאה דברים בבריסל: "לפעמים כשאתה חושב שאתה תורם לשלום, אתה מממן מלחמה". קבוצת ידידות ראשונה מסוגה נחנכה למען יו"ש. ראש המועצה יוסי דגן: "הגענו לכאן כדי לשנות את המצב"

  

 

כ-15 חברי הפרלמנט האירופי וכ-150 בני אדם נוספים הגיעו היום (ג') לאולם המרכזי של בניין הפרלמנט האירופי בבריסל לכנס חנוכת קבוצת הידידות למען יהודה ושומרון בפרלמנט. הנערה איילה שפירא, שנפצעה קשה ונשרפה בפניה מפגיעת בקבוק תבערה בדצמבר 2014, הציגה במושב שנערך לאחר מכן את סיפורה האישי, והתייחסה להעברות כספים מהאיחוד האירופי שמגיעים בסופו של דבר לטרור: "לפעמים כשאתה חושב שאתה תורם לשלום, אתה בעצם מממן מלחמה". צפו בנאום שלה. 

 

הקמת קבוצת הידידות נעשתה ביוזמת יחידת קשרי החוץ של המועצה האזורית שומרון. מיד עם סיום ההכרזה על הקמתה התקיימו שני מושבי עבודה בנושא החרם והדה-לגיטימציה ובנושא הכספים של האיחוד האירופי שמועברים לרשות הפלסטינית ללא פיקוח ועלולים לממן טרור והסתה.

איילה שפירא בפרלמנט האירופי (צילום: בנימין פאטקי) (צילום: בנימין פאטקי)
איילה שפירא בפרלמנט האירופי(צילום: בנימין פאטקי)

 (צילום: בנימין פאטקי) (צילום: בנימין פאטקי)
(צילום: בנימין פאטקי)

 

"אני רוצה לתאר לכם את ההרגשה כשמתקפת טרור מכוונת אליכם", פנתה איילה לנוכחים באולם וסיפרה: "אחד הטרוריסטים שזרקו את בקבוק התבערה על הרכב שלנו היה נער בן 16, מבוגר ממני רק בשנים ספורות. הוא עשה את זה, בין היתר, כדי לעזור כלכלית למשפחה שלו. הוא ידע שאם הוא יישב בכלא, הרשות הפלסטינית תדאג להם". בתום הנאום זכתה שפירא למחיאות כפיים סוערות.

 

ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, אמר כי "מזה זמן רב מדברים עלינו, אבל לא מדברים איתנו. הגענו לכאן כדי לשנות את המצב הזה וכדי לקדם באמצעות הקבוצה הזו את זכויות האדם של תושבי יהודה ושומרון הישראלים ששום דבר לא ברור מאליו עבורם - מהזכות לבנייה וגידול טבעי ועד הזכות לרפואת חירום סדירה, שום דבר לא ברור מאליו. זו תופעה חמורה וקבוצת הידידות תילחם על הנושא הזה כמו על נושאים אחרים מתוך כותלי הפרלמנט".

 

 

פטר מאך, חבר הפרלמנט האירופי וראש קבוצת הידידות, אמר: "החלטנו להקים קבוצה חדשה בפרלמנט האירופי - קבוצת הידידים של יו"ש, מכיוון שאנו רוצים ליידע את הציבור ואת חברי הפרלמנט הזה לגבי השימוש בכספי משלם המסים האירופי לתמיכה בטרור בישראל, וליידע אותם לגבי העובדה שבזמן שסחורות פלסטיניות נכנסות לאירופה ללא מיסוי, דווקא על המוצרים של היהודים כן כופים מיסוי. אנחנו רוצים ליידע את הציבור ואת חברי הפרלמנט לגבי חוסר ההגינות הזו ואנחנו רוצים לפעול יחד על מנת לבטל את המיסוי על סחורה יהודית ולשים קץ למימון התומך, במישרין או בעקיפין, בטרור בישראל וביו"ש בפרט".

 

יוסי דגן בהקמת השדולה (צילום: בנימין פאטקי) (צילום: בנימין פאטקי)
יוסי דגן בהקמת השדולה(צילום: בנימין פאטקי)

 (צילום: בנימין פאטקי) (צילום: בנימין פאטקי)
(צילום: בנימין פאטקי)
 

במושב הראשון, שעסק במלחמה בחרם וב-BDS, הציג משה לב-רן, מנכ"ל מפעל טוויטו פלסט היושב בברקן, את ההתמודדות של התעשיינים ביו"ש עם החרם. במושב דיבר גם נתי רום, מנכ"ל "לב העולם", שהציג את המיזם למלחמה בחרם שאותו הוא מוביל בעולם. רום גם הציג, יחד עם יחידת קשרי החוץ שליד המועצה האזורית שומרון, מוצרים מיו"ש בפני חברי הפרלמנט. עוד השתתף ארז צדוק שכתב תוכנית עבודה עבור חברי הפרלמנט לעידוד השלום באמצעות חיזוק אזורי התעשייה ביו"ש.

 

 

את המושב השני, שעסק במימון של האיחוד האירופי לטרוריסטים היושבים בכלא הישראלי, פתחה אסתר אלוש דוברת השומרון שהציגה את נתונים שונים בפני חברי הפרלמנט. כמו כן, הוקרן בהקרנת בכורה סרטון הסברה של הקרן הציונית לישראל בראשותו של ליאור שורקה שהציג את נפגע הטרור שי מיימון שקרא לפרלמנט האירופי לעצור את העברת המימון לרשות הפלסטינית המממנת טרור. מיד אחריה דיברה איילה שפירא שנפצעה בפיגוע. גם אמה רות שפירא דיברה וריגשה את הנוכחים שבסיום דבריה קמו על רגליהם לכבודה.

 

עו"ד נתי רום, מייסד ארגון "לב העולם" הפועל כנגד החרם באמצעות שליחת מוצרים מיצרנים ביהודה ושומרון לתומכי ישראל בעולם, אמר בכנס: "אני רואה קשר בין הטרור שתוקף במדינת ישראל, הטרור שתוקף באירופה, לבין הטרור הכלכלי. אני קורא לחברי הפרלמנט האירופי ולכל ידידיי ישראל להצטרף למאבק בטרור ובאנטישמיות, ולרכוש מוצרים דווקא מיהודה ושומרון. לא ייתכן שאירופה תקדם פגיעה בסחר חופשי ובמדינה היהודית - הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בנימין פאטקי
איילה שפירא
צילום: בנימין פאטקי
מומלצים